3 goedkope bestemmingen voor een citytrip in Europa

|Posted by | Lifestyle
Tags: , ,

Goedkope bestemmingen

De vakantieperiode nadert en u wenst één van de Europese hoofdsteden te bezoeken? Of wilt u liever een weekendje weg om aan het dagelijks werk te ontsnappen? Zie hier 3 goedkope bestemmingen in Europa.

1. Boedapest (Hongarije)

Boedapest, of de Koningin van de Donau, is een prachtige stad en maakt deel uit van de goedkope bestemmingen in Europa.  U kunt alle wonderen bezoeken die deze stad te bieden heeft: de buurt van Boeda, de paleizen, de opera, de brug die de twee delen van de stad verbinden of de basiliek van Saint-Etienne.

Om u een idee te geven:

  • De prijs voor één nacht via AirBnb: tussen de €20 en €60 (gemiddeld €45)
  • Prijs van één lokaal pintje: tussen €0,71 en €1,61
  • Prijs van een metroticket: €1,13
  • Prijs in een goedkoop restaurant: tussen €3,47 en €6,45

2. Lissabon (Portugal)

Lissabon of de stad op zeven heuvelen maakt ook deel uit van de goedkope bestemmingen uit Europa. U zult uw weg zeker en vast kwijtspelen na het bezoeken van haar pittoreske straatjes. Proef haar lekkere patisseries en vergeet zeker niet een fadoconcert bij te wonen. U kunt trouwens ook een toer van het Berardo Museum maken, dat zich naast Belem bevindt. Een bezoek aan dit museum is trouwens gratis en bevat meer als 1.000 moderne kunstwerken.

Om u een idee te geven:

   • De prijs voor één nacht via AirBnb: tussen de €30 en €90 (gemiddeld €61)
   • Prijs van één lokaal pintje: tussen €1 en €2
   • Prijs van een metroticket: €1,50
   • Prijs in een goedkoop restaurant: tussen €5 en €10

3. Praag (Tsjechië)

Praag of de stad van duizend torens maakt sinds enkele jaren deel uit van goedkope bestemmingen in Europa. Ontdek de oude stad, het astronomische horloge, de kathedraal van Saint-Guy, de galerij van Triforium en de prachtige tuinen. Vergeet zeker niet om het kasteel van Praag te bezoeken en ontdek de juwelen van de Tsjechische kroon.

Om u een idee te geven:

    • De prijs voor één nacht via AirBnb: tussen de €20 en €70 (gemiddeld €56)
    • Prijs van één lokaal pintje: tussen €1,04 en €1,44
    • Prijs van een metroticket: €0,89
    • Prijs in een goedkoop restaurant: tussen €3,70 en €5,55

Lees ons artikel: Wat gebruikt u best op reis: bankkaart of kredietkaart?

Plan uw citytrip bij goedkope bestemmingen

Het is van groot belang om uw citytrip te plannen. Ook niet te hard plannen, laat wat tijd vrij voor activiteiten die u ter plekke wel vastlegt; achteraf gezien zijn deze misschien meer waardevol. Zoek bepaalde zaken online op, raadpleeg forums of de Facebook groepen die speciaal gemaakt zijn voor buitenlanders overal ter wereld om hun advies en aanbevelingen te volgen in steden die u nog niet eerder had bezocht.

Wat te doen en wat te zien?

Aarzel niet om u te informeren voor gratis tours van de Europese hoofdsteden. Deze duren normaal gezien tussen de 2u30 en 3u30. U kunt kiezen om deze te voet of met de fiets te doen waarbij u zeker en vast interessante mensen tegen zult komen.

Vergeet zeker niet om op Google Maps de kaart van de stad te downloaden zodat u deze zeker kunt gebruiken zonder internetverbinding. Zeker en vast nuttig op onbekende plaatsen.

Waar op restaurant?

Hier geldt hetzelfde advies als alle steden ter wereld: vermijd restaurants voor toeristen omdat deze altijd te hoog geprijsd zijn. U kunt op Zomato of Tripadvisor de beste en goedkoopste restaurants terugvinden.

Verblijf?

U kunt altijd in het hartje van het stad verblijven via AirBnB. Het voordeel om in het centrum van de stad te verblijven is dat u geen transportkosten zult oplopen.

Een pluspuntje: de miles kredietkaarten

Bij het reserveren van uw citytrip met een miles kredietkaart kunt u geld besparen op uw volgende reizen. Eens dat u genoeg miles hebt opgespaard kunt u genieten van gratis vlieg- of treintickets en/of een upgrade. U spaart miles op bij elke aankoop via uw miles kredietkaart (aantal miles hangt af van welke kaart). Om u een idee te geven: om in Europa te reizen dient u tijdens laagseizoen 15.000 miles op te sparen en voor het hoogseizoen 20.000 miles. Voor treintickets dient u voor de tweede klasse tussen 7.500 en 25.000 miles op te sparen en tussen de 15.000 en 50.000 miles voor de eerste klasse.

btn_CC_5_DUTCH

Een ander pluspuntje

Als u van plan bent om met de auto te reizen kunt u ook op uw benzinekosten besparen. De enige kredietkaart in België waarmee u dit kunt doen is de BeoBank Q8 World MasterCard. Als u deze voor 30 november 2016 aanvraagt krijgt u 4% korting op uw tankbeurten bij Q8 tijdens de eerste drie maanden; daarna geniet u van een 2% korting. U geniet ook van een 0,5% korting op al uw andere aankopen met deze kaart. U geniet ook trouwens van verschillende verzekeringen zoals een verzekering voor auto-agressie en diefstal van uw autosleutels.

Lees ons artikel: De 5 redenen om een kredietkaart met reisverzekering aan te vragen

Wilt u op reis vertrekken? Waar wacht u dan op?

Mitch Scheiner

Over Mitch Scheiner

Ik heb mijn diploma in financiën gehaald, en voer graag analyses uit over hoe consumenten zoveel mogelijk kunnen besparen op lange termijn.