3 leuke én goedkope Europese vakantiebestemmingen voor u en uw gezin

|Posted by | Lifestyle
Tags: , , ,

gezin

De zomervakantie is nog in volle gang! Elk jaar vertrekken, net als u, duizenden andere Belgen naar hun favoriete vakantiebestemming. Gedurende het jaar heeft u uw kinderen naar school gebracht, een volledige werkdag afgehaspelt, kinderen van school gehaald, avondeten gemaakt en weer door naar de voetbal, tennis of hockey.  Nu kunt u met uw gezin er even tussenuit en ontsnappen aan de dagelijkse stress. Maar misschien zijn de afgelopen 12 maanden al duur genoeg geweest en zou u liefst wat willen besparen op de zomervakantie, zonder deze over te slaan.

Wij hebben de goedkoopste Europese vakantiebestemmingen voor u op een rijtje gezet!

Lees ons artikel: De beste Europese vakantiebestemmingen voor elke student

Maak het verschil!

Er zijn nog een aantal plekken in Europa waar u geen hordes toeristen aantreft én waar u naar toe kan met een beperkt budget

Tsjechië

De laatste jaren wordt het land steeds populairder en dit geldt met name voor Praag, de hoofdstad van het land, wat een van de mooiste steden ter wereld is. Maar ook de rest van het land biedt een prachtige natuur, fabuleuze kastelen en goedkoop eten. U kunt al voor gemiddeld 7 euro per persoon op restaurant. Ook hebben de kinderen het hier naar hun zin. Zo kunt u verschillende dierentuinen en pretparken bezoeken, een waterfiets huren voor op het meer Seç maar kunt u ook wandelen door de bossen of uw tent opslaan bij een meertje. Er zijn heel veel campings in Tsjechië perfect voor een gezinsvakantie.

Bulgarije

Bulgarije is nog net iets goedkoper dan Tsjechië, maar dat betekent niet dat dit land minder te bieden heeft. Want het heeft troeven voor elk type reiziger. Van gezinnen met kinderen tot jongeren die willen genieten van het nachtleven. U kunt ervoor kiezen om op het strand te liggen of wat actiever de natuur in te gaan, want ook dat heeft Bulgarije. Op het goudstrand aan de Zwarte Zee zijn verschillende activiteiten voor kinderen. Zo is er kinderanimatie, minigolf, watersporten etc. Wilt u de andere dag liever de natuur in? maak dan een uitstapje door de bossen.

Portugal

Wilt u toch wat liever in wat bekende regionen blijven, ga dan eens op familievakantie in Portugal. Portugal heeft een mild klimaat met veel zonuren. Dit maakt het perfect om er met de wat jongere kinderen heen te gaan. Daarnaast is Portugal nog goedkoper dan de gemiddelde Europese bestemming. Als u op restaurant gaat, betaalt u ongeveer 10 euro per persoon. U kunt heerlijk genieten op het strand in de Algarve of u maakt een citytrip naar Porto of de hoofdstad Lissabon, met zijn heerlijk kuierende steegjes en mooie musea.

Oost, west thuis best!

Als u het helemaal low budget wil houden, kan u ook in eigen land op vakantie . U kan er gemakkelijk met de auto naar toe, wat weer de prijs van een vliegticket scheelt.  En zeg nu zelf, u hoeft niet ver te gaan om te kunnen ontspannen en een leuke tijd met de kinderen te beleven. Neem eens een kijkje in het aanbod van de Ardennen of aan de Belgische kust. Ook elders zijn er zeker nog plekken die voor u en uw familie nog leuke geheimen kent!

Verzekerd op reis met uw gezin

Een ongeluk zit in een klein hoekje en daarom is het altijd belangrijk om verzekerd op reis te gaan, zeker met de kinderen. Denk er dus over na om een reisverzekering af te sluiten. Maar wist u dat u via sommige kredietkaarten ook van reisverzekeringen kan genieten, zoals een annulatieverzekering of medische bijstand? Voor een vakantie met de kinderen geen overbodige luxe. Kredietkaarten zoals de Carrefour Visa Gold Card en CBC Mastercard Globe bieden beide verzekeringen tegen de laagste prijs voor het gans gezin.

Lees ons artikel: De 5 redenen om een kredietkaart met reisverzekering aan te vragen

reisverzekering

Hoeveel weet u over de reisverzekeringen die kredietkaarten aanbieden? Doe de quiz voordat u op reis vertrekt!

Lees ons artikel: In hoeverre bent u als vakantieganger verzekerd met uw kredietkaart?