Makkelijk online geld verdienen met deze 6 websites

|Posted by | Financiën

Wil je aan het eind van de maand wat bijverdienen door een paar extra euro’s in jouw zak te steken? Dankzij het internet zijn er een paar websites die je niet rijk zullen maken, maar die soms enkel wat vrije tijd en een computer vragen om gemakkelijk een beetje geld te verdienen. Wij sommen er enkele op:

Fiverr

Fiverr is een website die haar gebruikers de mogelijkheid geeft om betaalde online diensten rechtstreeks via het platform aan te bieden. Zodra je jou hebt ingeschreven, kan je een dienst zoeken onder de vele aanbiedingen of er zelf een aanbieden. Vertaal teksten, vul gegevenstabellen in, schrijf artikelen, ontwerp de menukaart van een restaurant of werk als digitale assistent, … De mogelijkheden zijn eindeloos!

Je kan een breed scala van verschillende diensten aanbieden via het platform. Het enige minpunt is dat de gebruikers van Fiverr voornamelijk Engelstalig zijn en dat je jou zal moeten onderscheiden van de concurrentie om jouw toekomstige klanten aan te trekken. Maar afgezien daarvan, beslis je over de dienst, de prijs, en kan je jouw tarieven ook aanpassen aan wat jouw klant wil. Het is dus een eenvoudige manier om wat geld te verdienen in je vrije tijd via het internet.

Geschatte inkomsten: Je bepaalt jouw eigen prijzen 

Registreer op Fiverr


Nexo

Nexo is een online financieel platform dat in 2018 werd gelanceerd en waarmee je jouw geld kan kopen, verhandelen en sparen, voornamelijk in de vorm van cryptocurrencies. Na een eerste storting van $100 op jouw Nexo-account (in euro’s, of zelfs direct in cryptocurrencies), ontvang je na 30 dagen een extra van $25 in bitcoin op jouw wallet. Daarna is het aan jou om te beslissen of je jouw geld wilt opnemen of op jouw online rekening wilt bewaren. 

Wereldwijd maken al meer dan 3 miljoen mensen gebruik van dit platform vanwege de lage rentes op verschillende cryptocurrencies zoals bitcoin of ethereum, maar ook stabielere en minder risicovolle cryptocurrencies.

Geschatte inkomsten: $25 in bitcoin als je jou aanmeldt, en een spaarrekening met tot 20% rente per jaar, dagelijks uitbetaald.

Registreer op Nexo

*Cryptocurrencies kunnen zeer volatiel zijn en vormen een risicovol activum. Zorg ervoor dat je de risico’s volledig begrijpt alvorens te beleggen.


Adobe Stock of Shutterstock

Als je een creatieveling bent, maar er niet van wilt leven, kan je nog steeds je foto’s, video’s en illustraties verkopen op bepaalde online beeldbanken. De bekendste zijn Adobe Stock en Shutterstock.

Er is geen garantie dat iemand je werk zal kopen zodra je het online zet, maar als je er oog voor hebt en talent, kan je misschien in korte tijd wat bijverdienen. Het voordeel is dat je foto’s en illustraties kan inzenden op de meest uiteenlopende gebieden: landschappen, industrieën, kunst, kantoren, steden, enz. Dit laat veel ruimte voor jouw creativiteit!

Geschat inkomen: € 5 tot € 100 per maand

Registreer op Adobe Stock

Registreer op Shutterstock


AirBNB

Vaak wordt gedacht dat je veel geld moet investeren om je eigen AirBNB zaak te beginnen. Maar dat is niet noodzakelijk het geval. Je hoeft geen tweede huis te bezitten om te beginnen. Veel van de accommodaties die op AirBNB worden aangeboden zijn gewoon kamers in een huis. Dit type accommodatie is vaak goedkoper dan een flat of een heel huis, en trekt vaak reizigers met een budget aan, zoals studenten, stagiaires, of jonge stellen.

Als je een logeerkamer hebt of een kamer die je niet als slaapkamer gebruikt, zou je meer dan honderd euro per maand kunnen verdienen, vooral als je in een grote stad of in een toeristisch gebied woont.

Geschat inkomen: € 30 tot € 100 per maand

Registreer op AirBNB


Swagbucks

Dit is misschien de eenvoudigste methode, maar zal meer tijd vergen. Door enquêtes op internet in te vullen, krijg je punten die je kan verzamelen en, afhankelijk van het platform waarop je geregistreerd bent, kan inwisselen voor geld en/of waardebonnen en kortingen. 

Een van de bekendste is Swagbucks, dat niet alleen betaalde enquêtes aanbiedt, maar ook beloningen voor online winkelen of het testen van producten. Er zijn eigenlijk veel verschillende kleine taken die je kan doen om punten te ontvangen om in te wisselen.

Geschat inkomen: € 20 tot € 100 per maand

Registreer op Swagbucks

Italki 

Heb je een uurtje over aan het eind van de dag? Waarom zou je er geen goed gebruik van maken door online gesprekken te voeren met buitenlanders om hen te helpen hun Nederlands of Frans te oefenen? Voor slechts een paar euro per sessie kan je via de webcam les geven aan mensen die jouw taal willen leren, en dat allemaal vanaf jouw computer. 

Deze methode vergt echter een iets grotere investering dan de andere, aangezien je voor een aantal online tests moet slagen voordat je jou kan inschrijven, en je ijverig moet zijn bij het organiseren van jouw cursussen.

Geschatte inkomen: € 5 tot € 15 per cursus

Registreer op Italki

Avatar

Over Sien Droeshout

Het is geen geheim dat ik me als content marketeer bij TopCompare uren mag verdiepen in de allerlaatste nieuwtjes van de financiële wereld. Alleen zo kan ik mensen op een duidelijke en leuke manier informeren over financiële producten, én hen helpen de beste keuzes te maken.