4 sites die je helpen om geld te verdienen

|Posted by | Financiën, Lifestyle
Tags: , , ,

De feestperiode en de start van het nieuwe jaar staan meestal synoniem voor grote uitgaven. Maar wat als je je spaarvarken niet wilt plunderen deze maand? TopCompare.be laat zijn licht schijnen over vier betrouwbare sites die je toelaten om snel en eenvoudig wat geld extra geld te verdienen tijdens je kerstaankopen.

Volgens de site BeCommerce hebben alle Belgen bijna 1 miljard euro uitgegeven tijdens het online winkelen in 2019. Voornamelijk de Vlamingen lijken dol te zijn op online winkelen. Zij shoppen veel vaker via het internet dan de Brusselaars en Walen. Dankzij deze tips kan je gemakkelijk een extra zakcentje verdienen als je online winkelt.

iGraal

Betaald worden om online te winkelen? Dat is wat sites die met cashbacks werken je beloven. IGraal is daar één van. Het principe is vrij eenvoudig: Je maakt je gratis lid van iGraal en voegt de extensie van de site toe aan je browser. Na de inschrijving krijg je een welkomstgeschenk van 4 euro. Nadat je je succesvol hebt ingeschreven, stort de site een bepaald percentage van het aankoopbedrag (exclusief belastingen en verzendkosten) in een virtuele portefeuille wanneer je spullen koopt op één van de partnersites van iGraal zoals Zalando, La Redoute, Thalys, Groupon, Fnac, Bongo en tal van andere onlinewinkels. Zo krijg je bijvoorbeeld een cashback van 7,5 procent als je via iGraal iets koopt in de online winkel van Yves Rocher. Zodra je 20 euro in je portefeuille hebt, kan je het geld overschrijven naar je zichtrekening.

Volgens iGraal verdienen de gebruikers op die manier tot 120 euro per jaar. Er zijn echter nog veel meer cashbacksites, zoals Poulpeo of eBuyClub. De partners waar een cashbacksite mee samenwerkt, de kortingen en het bedrag dat je kan overschrijven naar je zichtrekening zijn afhankelijk van de gekozen cashbacksite. Elke site hanteert zijn eigen spelregels, maar het principe blijft overal hetzelfde.

Codepromotion.be

Bij veel online winkels kan je een promotiecode invullen als je je aankoop finaliseert. Het is als het ware een digitale coupon die je een rechtstreekse korting geeft. De site Codepromotion.be biedt tot 30 procent korting op producten in meer dan 100 onlinewinkels, zoals MediaMarkt, Ici Paris XL, Center Parcs en Hello Fresh.

Dankzij Codepromotion.be kan je heel eenvoudig zo’n promotiecode krijgen. Je hoeft enkel de naam van je favoriete winkel in te vullen in de zoekbox op de site. Vervolgens kan je de code kopiëren en invoeren in de ruimte die daarvoor voorzien is op de site van je favoriete winkel.

Vind je niet meteen een code voor je favoriete online winkel? Niet getreurd, er zijn verschillend sites die een soortgelijke dienstverlening aanbieden. We raden je dan ook aan om verschillende sites te vergelijken om zo de voordeligste promotiecode te vinden voor je favoriete online shop.

Wanteeed

Wanteeed hoort thuis in het rijtje van de cashbacksites. Al gaat deze site nog een stapje verder. Via Wanted kan je een extensie toevoegen aan je browsers waardoor je nog meer tijd kan winnen. Die extensie gaat voor je op zoek naar promotiecodes die je kan gebruiken in je favoriete onlinewinkel. Je hoeft met andere woorden niet zelf op zoek te gaan naar de perfecte promotiecode.

Jouw Mening België

Kan je je elke dag een vijftiental minuten vrij maken en wil je een centje bijverdienen door simpelweg je mening te geven? Dat is perfect mogelijk dankzij verschillende sites waar je beloningen krijgt als je deelneemt aan een bevraging of bepaalde producten uittest. In ruil krijg je dan een vergoeding in de vorm van een cadeaubon. Om te kunnen deelnemen aan de enquêtes hoef je je enkel maar gratis in te schrijven op Jouw Mening België. Nadat je je hebt ingeschreven, zal je dagelijks een mail krijgen met een selectie van bevragingen waaraan je kan deelnemen. Die bevragingen zijn gebaseerd op je profiel. Zodra je voldoende punten hebt verzameld, kan je die inruilen voor een cadeaubon van onder meer Zalando, Decathlon en Bol.com.

Sommige andere sites, zoals Opinionworld of Lifepoints, betalen je rechtstreeks via PayPal. Dergelijke sites gebruiken normaliter de verzamelde gegevens niet om je persoonlijk te identificeren. De gegevens worden samengevoegd met die van duizend andere respondenten.

Conclusie

Al deze sites hebben twee gemeenschappelijke punten: De inschrijving is gratis en je kan geld verdienen door gebruik te maken van de kortingsbonnen en cashbacks. Deze sites belonen je via partnerships die ze opbouwen met je favoriete online winkels en merken.

Je zal geen miljardair worden door kortingen te sprokkelen via deze site, maar je kan wel gemakkelijk een beetje extra zakgeld verdienen zonder je huis te moeten uitkomen.
Deze gebruiksvriendelijke sites zijn allemaal binnen handbereik. Waarom zou je niet genieten van de kortingen die ze aanbieden?