6 tips om zo goedkoop mogelijk naar een festival te gaan deze zomer

|Posted by | Financiën
Tags:
festival

Het is juni en dat betekent dat het langverwachte festivalseizoen opnieuw van start is gegaan! Zowel in België als in het buitenland kan je dansen en feesten op verschillende festivalweides. Met de tickets, het vervoer, de overnachtingen en het eten loopt het prijskaartje helaas snel op. Wij geven enkele tips om zo goedkoop mogelijk naar jouw zomerfestivals te gaan.

Je festivalticket kopen

Weet je zeker dat je deze zomer naar één of meerdere festivals zal gaan? Koop je tickets dan goed op voorhand! Veel festivals verkopen namelijk early bird tickets en geven daarmee een korting aan bezoekers die heel vroeg hun ticket kopen. Deze kaarten zijn vaak beperkt, waardoor je er maar beter snel bij kan zijn. Ben je te laat? Dan zal je de standaardprijs voor jouw ticket moeten neertellen. Ook hier doe je dat beter goed op voorhand als je niet het risico wilt lopen dat het festival ineens is uitverkocht.

Het is bovendien aangeraden om je tickets enkel via de officiële website of verkoopkanalen van het festival te kopen. Oplichters via sociale media, tweedehandswebsites of valse sites zijn immers uit op je geld!

Tip: Als je jouw festivalticket betaalt met een kredietkaart kan je soms genieten van een annulatieverzekering. Dit is bijvoorbeeld het geval bij de KBC Mastercard Platinum, de Argenta Golden kredietkaart en de Belfius Mastercard Star. Bij een gebroken been of een andere onverwachte gebeurtenis krijg je dan (een deel van) je geld terug.

Je bonnetjes samen met je ticket bestellen

Wie al een festival heeft bezocht, weet dat je vaak veel geld moet neertellen voor een hapje en een drankje. Natuurlijk heb je wel bonnetjes nodig, maar gelukkig kan je ook hier besparen. Door ze op voorhand samen met je festivalticket te bestellen, krijg je meestal een stevige korting. Zo betaal je op de festivalweide zelf vaak 50 cent per bonnetje meer. Als je veel drinkt en eet, loopt dit in totaal al snel op tot enkele tientallen euro’s die je meer uitgeeft.

Om nog extra bonnetjes te krijgen, kan je op op de festivalweide zelf ook bekertjes verzamelen. Veel festivals geven namelijk statiegeld, waardoor een stapel bekers je een gratis drankje kan opleveren.

Je eten en drinken zelf meenemen

Logeer je tijdens jouw festival op de camping? Dan kan je zelf jouw eten en drinken meenemen om te besparen op de hoge festivalprijzen. Op de meeste campings zijn gasvuren verboden, maar in ruil bieden ze wel microgolven aan waarin je jouw festivalvoedsel – denk ravioli – kan opwarmen. Ook kan je warm water krijgen om je noedels of hotdogs in te koken. Kijk zeker het festivalreglement na om te weten wat je precies wel en niet mag meenemen op de camping. Zo zijn dranken in glazen flessen vaak verboden.

Je vervoer naar het festival

Om naar het festival te gaan, kan je best ook een goedkoop vervoermiddel kiezen. Met de auto naar een festival gaan, is niet de beste oplossing omdat je voor parking moet betalen en de brandstofprijzen hoog zijn. Gelukkig zijn de meeste festivals goed te bereiken met het openbaar vervoer. Bij sommige festivals zit je bus- of treinticket zelfs in de prijs van je toegangsticket inbegrepen. Woon je dicht bij het festival? Dan kan je natuurlijk ook altijd met de fiets of te voet naar daar gaan. 

Je verblijf

Als festivalganger is er natuurlijk niets leuker dan te slapen in een tent op de camping. De meeste festivals bieden zowel een betalende als gratis camping aan. Wie geld wilt besparen, verblijft natuurlijk beter op die laatste, al heb je daar vaak wel geen diensten zoals douches of drankstanden.

Wil je liever niet in een tentje slapen? Dan kan je ook nog een verblijf vinden in de buurt van het festival. Kijk daarvoor zeker op vergelijkingssites zoals booking.com of expedia.be. Ook Airbnb kan een goedkope oplossing voor je overnachting bieden. Als je bovendien echt geluk hebt, woon je misschien in de buurt van het festival. Dan kan je na een nachtje feesten, gewoon lekker in je eigen bed slapen. 

Je festivalbudget opstellen

Tijdens een festival geef je al snel honderden euro’s uit. Het is daarom belangrijk om op voorhand een festivalbudget op te stellen dat je niet mag overschrijden. Via budget apps kan je bijvoorbeeld gemakkelijk vaststellen hoeveel je wilt spenderen aan je festivaltickets, drankbonnetjes en je verblijf. Zo hou je altijd een goed overzicht en kan je zorgeloos genieten van je festivalzomer!

Avatar

Over Sien Droeshout

Het is geen geheim dat ik me als content marketeer bij TopCompare uren mag verdiepen in de allerlaatste nieuwtjes van de financiële wereld. Alleen zo kan ik mensen op een duidelijke en leuke manier informeren over financiële producten, én hen helpen de beste keuzes te maken.