6 tips om een zomerfestival bij te wonen zonder bankroet te raken

|Posted by | Lifestyle
Tags: ,

zomerfestival

Tijdens deze periode van het jaar zijn er verschillende festivals om bij te wonen, in België of in het buitenland! Hier enkele eenvoudige tips om te kunnen genieten van deze evenementen zonder met lege portemonnee te eindigen.

De aankoop van het ticket

Wanneer u een ticket koopt voor één of meerdere festivals deze zomer, is het handig om dit vroeg van tevoren te doen. Een kaartje kopen op de plek van bestemming is vaak duurder en daarnaast zijn de kaartjes ook beperkt. Als u uw festivalkaartje betaalt met uw kredietkaart, kunt u soms genieten van een annuleringsverzekering. Dit is bijvoorbeeld het geval bij de KBC Platinum Flex MasterCard en bij Argenta MasterCard Gold. Ook kunt u genieten van andere voordelen zoals cashback, punten of miles die u later kunt gebruiken.
btn_CC_2_DUTCH

Verblijf in de omgeving van het zomerfestival

Wilt u niet in een tentje slapen en op het laatste moment nog een verblijf vinden zonder uw broek eraan te scheuren, kijk dan vooral even op vergelijkingssites zoals booking.com of expedia.be.

Als u minder wil uitgeven, kunt u de site Airbnb gebruiken om een particulier verblijf te huren tegen een aantrekkelijke prijs.

Daarnaast, wanneer u wat avontuurlijker bent, kunt u ook aan coachsurfing doen. Dit brengt internauten die een tijdelijke en gratis of goedkope overnachting zoeken in contact met de aanbieders hiervan. Dit is ook een goed plan als u een beperkte som heeft te besteden naast uw festivalbudget.

Zorg voor een specifiek festivalbudget

Twijfel niet om een festivalbudget vast te stellen dat u niet mag overschrijden. Inderdaad, tijdens een festival is de verleiding groot om wat teveel uit te geven, waarvan u dan later spijt krijgt. Om dit te voorkomen, is het belangrijk om van tevoren een budget te bepalen. Om u hiermee te helpen, kunt u budgetbeheer apps downloaden zoals Moneymanager, Handwallet Expense Manager en vele andere…

Naar het zomerfestival

Om naar het festival toe te gaan, kunt u het best een goedkope en sociale manier van vervoer kiezen zoals het openbaar vervoer of carpooling.

Hoe betalen?

Hoewel het verstandig kan lijken om veel contant geld mee te nemen omdat betaalkaarten niet altijd worden aanvaard ter plekke, wees toch voorzichtig.

Als u toch uw betaalkaart mee wilt nemen naar het festival, let dan wel op voor zakkenrollers of oplichters die altijd op festivals aanwezig zijn. Als u toch wordt beroofd van uw kaart en u fraude wilt voorkomen, bel dan onmiddellijk CardStop of het nummer dat uw bank u bezorgd heeft om uw kaart te laten blokkeren.

En om te eten?

Wanneer u in de buurt van het festival woont kunt u thuis lunchen of dineren. Ook kunt u uw eigen snacks of ander campingvriendelijk voedsel meenemen of broodjes klaarmaken als het een eendagsfestival is. Zo bespaart u op de vaak hoge prijzen van eten en drank op festivals.

Hier heeft u al enkele kleine tips die u kunt gebruiken om geld te besparen tijdens een zomerfestival, zonder al te veel inspanning en zonder dat het je festivalervaring hoeft te verpesten! Geniet ervan!

btn_CC_1_DUTCH

Sofie van der Does

Over Sofie van der Does

Gepassioneerd door marketing, internationale business en vreemde talen. Met veel plezier deelt ze haar kennis over persoonlijke financiën en helpt u geld besparen!