7 manieren om te besparen op uw huurauto

|Posted by | Kredietkaart, Lifestyle
Tags: , ,

huurauto

Gaat u weleens met het vliegtuig op vakantie? Huurt u ook weleens een auto? En houdt u van geld besparen? Lees dan vooral verder.

Een vakantie is al duur genoeg! En daarom zou wat geld besparen niet verkeerd zijn. Maar de vraag is hoe? U kunt besparen op uw vakantiebestemming, op de activiteiten, of door minder vaak uit eten te gaan, maar wij willen hier liever niet op inboeten en besparen graag op wat anders. Wij vertellen u hoe u geld kan besparen op uw huurauto tijdens uw vakantie.

1. Maak gebruik van een vergelijkingssite

Om een overzicht te krijgen van de verschillende verhuurbedrijven op de markt en zo de goedkoopste uit te kiezen, kunt u het beste gebruik maken van een vergelijkingssite voor autoverhuurbedrijven. Deze vergelijkingssites bieden soms bij verschillende verhuurbedrijven. Check dus verschillende vergelijkingssites, zoals autoverhuur24.be, easyTerra, en momondo.be.

2. Zoek naar kortingscodes of coupons

Voordat u een auto boekt, zoek eerst of u kortingscodes of coupons kunt krijgen bij een autoverhuurbedrijf. Vaak kan u van deze voordelen genieten in de aanloop naar of tijdens een vakantieperiode. Dit kan toch wat centjes schelen, waardoor het ene verhuurbedrijf plots goedkoper blijkt te zijn dan diegene die op het eerste zicht de beste prijzen heeft. Er zijn sites zoals Solden.be waar u op de hoogte kan blijven van de laatste kortingen.

Lees ook ons artikel: verstandig omgaan met uw kredietkaart tijdens de solden

3. Vliegtuig vestigingen vs. Lokale bedrijven

Vele mensen huren hun auto op het vliegveld, wat het is makkelijk om vanuit het vliegtuig in uw huurauto te stappen. Deze autoverhuurbedrijven zijn echter vaak een stuk duurder. Een vestiging van hetzelfde autoverhuurbedrijf in het binnenland is vaak zelfs goedkoper dan de vestiging van hetzelfde bedrijf aan de luchthaven! U kunt dus een hoop geld besparen door een lokaal bedrijf of andere vestiging op te zoeken, en dit hoeft nog niet eens veel moeite te kosten! Openbaar vervoer is vaak goed geregeld rond vliegvelden. Zoek dus van tevoren uit waar u een auto kan huren op weg naar of in de buurt van uw verblijf.

4. Word lid!

Bij veel autoverhuurbedrijven is het mogelijk om een lidmaatschap aan te vragen. Dit lidmaatschap kan u veel voordelen geven.  Zo kunt u bijvoorbeeld sneller geholpen worden bij de kassa, krijgt u speciale kortingen, toegang tot de nieuwste auto’s of gratis upgrades. Een lidmaatschap is vaak helemaal gratis, maar kan u vaak helpen geld en tijd te besparen.

5. Vroeg boeken

Door uw auto vroeg te reserveren, kan uw auto goedkoper uitvallen dan wanneer u wacht tot twee weken voor vertrek. In het begin zijn er namelijk nog veel auto’s beschikbaar, waardoor de prijzen nog laag zijn. Hoe dichter bij het vakantieseizoen, hoe minder auto’s er beschikbaar zijn en hoe hoger de prijzen.

6. Bespaar met uw kredietkaart op uw huurauto

Kredietkaarten kunnen u veel voordelen bieden. In sommige gevallen biedt uw kredietkaart u korting bij autoverhuurbedrijven. Zie hieronder een overzicht van kredietkaarten van de financiële instellingen waarmee u korting kunt ontvangen bij verschillende autoverhuurbedrijven.

KortingVerhuurbedrijfVerzekering

Huurauto

Jaarlijkse bijdrage
Carrefour Visa Gold15% (België) / 10% (buitenland)EuropCarNee€36
Belfius Mastercard PlatinumTot 35%AvisDekking bij schade en diefstal€204
Fintro Mastercard GoldTot 35% (Avis)Avis en HertzNee€46
BNP Paribas Fortis Mastercard GoldNiet geafficheerdAvis en HertzNee€46
American Express Platinum CardTot 25%Avis en HertzJa, dekking van de huurwagen€570
Belfius Mastercard GoldTot 35%AvisNee€78

reisverzekering

Lees ons artikel: Hoe kan u kredietkaarten met miles gebruiken om te reizen?

7. De verzekering die wordt opgelegd

Autoverhuurbedrijven willen graag dat u bij hen een verzekering afsluit. Ga van tevoren na of u deze verzekering niet al heeft, en of uw kredietkaart deze verzekering niet al dekt. Zoals de Belfius Mastercard Platinum, de American Express Platinum Card en de KBC Platinum Flex Mastercard die bieden al een verzekering bij materiële schade of diefstal van de huurwagen.

De autoverzekering die je hebt voor je eigen wagen geldt doorgaans niet voor de huurwagen.

Zoals u ziet zijn er veel punten waar u op kunt besparen bij uw huurauto. Neem deze punten volgende keer mee als u een auto gaat huren, zodat u een stuk voordeliger kan rijden en andere leuke dingen met dat geld kan doen!

Lees ook ons artikel: De 5 redenen om een kredietkaart met reisverzekering aan te vragen

kredietkaarten 

Sofie van der Does

Over Sofie van der Does

Gepassioneerd door marketing, internationale business en vreemde talen. Met veel plezier deelt ze haar kennis over persoonlijke financiën en helpt u geld besparen!