7 tips om te besparen op jouw huurauto

|Posted by | Auto, Kredietkaart, Lifestyle
Tags: , ,
Besparen op huurauto

Ga je met het vliegtuig op vakantie en ben je van plan om een auto te huren? Dan weet je waarschijnlijk wel dat het kostenplaatje daarvan hoog kan oplopen. Wij geven je de beste tips om te besparen op je huurauto!

1. Maak gebruik van een vergelijkingssite

Om een overzicht te krijgen van de verschillende verhuurbedrijven op de markt en zo de goedkoopste uit te kiezen, kan je gebruik maken van een vergelijkingssite voor autoverhuurbedrijven. Op deze sites kan je de auto’s en aanbiedingen bij de verhuurbedrijven op je bestemming vergelijken. Denk aan websites als Rentalcars.com, Goautos.be, EasyTerra en momondo.be.

2. Zoek naar kortingscodes of coupons

Voordat je een auto boekt, zoek eerst of je kortingscodes of coupons kan krijgen bij een autoverhuurbedrijf. Vaak kan je van deze voordelen genieten in de aanloop naar of tijdens een vakantieperiode. Dit kan toch wat centjes schelen, waardoor het ene verhuurbedrijf nu misschien plots goedkoper blijkt te zijn dan diegene die op het eerste zicht de beste prijzen heeft. Er zijn sites zoals Solden.be, Deals.be en Spydeals.be waar je op de hoogte kan blijven van de laatste kortingen voor huurauto’s of andere zaken.

3. Huur een auto buiten de luchthaven

Vele mensen huren hun auto op de luchthaven, aangezien het gemakkelijk is om vanuit het vliegtuig meteen in jouw huurauto te stappen. Helaas zijn deze autoverhuurbedrijven vaak een stuk duurder. Een vestiging van hetzelfde autoverhuurbedrijf in het binnenland is vaak goedkoper dan de vestiging van hetzelfde bedrijf aan de luchthaven. Je kan dus een hoop geld besparen door een lokaal bedrijf of andere vestiging op te zoeken. En dit hoeft nog niet eens veel moeite te kosten! Openbaar vervoer is vaak goed geregeld rond de vliegvelden en soms zijn er zelfs shuttlebussen naar de vestigingen in het binnenland. Zoek dus van tevoren uit waar je een auto kan huren op weg naar of in de buurt van jouw verblijf.

4. Word lid!

Bij veel autoverhuurbedrijven is het mogelijk om een lidmaatschap aan te vragen. Dit lidmaatschap kan je veel voordelen opleveren.  Zo kan je bijvoorbeeld sneller geholpen worden aan de kassa, krijg je speciale kortingen, toegang tot de nieuwste auto’s, gratis huurdagen of gratis upgrades. Een lidmaatschap is vaak helemaal gratis, maar kan je helpen geld én tijd te besparen.

5. Reserveer op tijd

Ter plaatse pas jouw auto huren? Dat is zonder twijfel duurder! Door jouw auto vroeg te reserveren, kan hij goedkoper uitvallen dan wanneer je wacht tot twee weken voor vertrek. In het begin zijn er namelijk nog veel auto’s beschikbaar, waardoor de prijzen laag zijn. Hoe dichter bij het vakantieseizoen, hoe minder auto’s er beschikbaar zijn en hoe hoger de prijzen.

6. Bespaar met jouw kredietkaart op je huurauto

Om een huurauto te boeken is een kredietkaart vaak noodzakelijk omdat je hiermee de waarborg moet betalen. Daarnaast krijg je met sommige kredietkaart ook korting bij autoverhuurbedrijven. Wij laten je zien met welke kredietkaarten je kan genieten van een korting en of ze al dan niet een verzekering voor je huurauto bevatten.

Voordelen per kredietkaart
 KortingVerhuurbedrijfVerzekering huurautoJaarlijkse kosten
Carrefour Visa Basic, Classic & Gold10%EuropCarNee€ 0, 24 & 39
KBC Mastercard SilverTot 10%HertzNee€ 51
KBC Mastercard GoldTot 10% & 20%Avis & HertzNee€ 87
KBC Mastercard PlatinumTot 10% & 20%Avis & HertzJa, franchise huurwagen€ 123
Fintro Visa ClassicTot 10% internationaalAvisNee€ 27
Fintro Mastercard GoldOnbekendAvis & HertzNee€ 51
BNP Paribas Fortis Visa Classictot 10% internationaalAvisNee€ 27
BNP Paribas Fortis Mastercard GoldOnbekendAvis & HertzNee€ 51
American Express Platinum CardTot 15%Avis & HertzJa, franchise en herstelkosten tot € 75.000€ 720

7. Verzeker je niet dubbel

Autoverhuurbedrijven willen graag dat je bij hen een verzekering voor je huurauto afsluit. Ga van tevoren na of je deze verzekering echt wel nodig hebt of je met jouw kredietkaart al gedekt bent.

Zo bieden de American Express Platinum Card en de KBC Mastercard Platinum bijvoorbeeld al een verzekering voor je huurwagen. Ga zeker de dekkingen na om te weten of bijvoorbeeld enkel de franchise of ook materiële schade en diefstal gedekt zijn.

De autoverzekering die je hebt voor je eigen wagen geldt doorgaans niet voor je huurwagen.

Zo zie je maar dat je op verschillende manieren kan besparen op je huurauto. Houd deze tips zeker in het achterhoofd bij het reserveren van je volgende huurauto! En gebruik het geld dat je bespaarde voor leukere dingen op vakantie.

Avatar

Over Sien Droeshout

Het is geen geheim dat ik me als content marketeer bij TopCompare uren mag verdiepen in de allerlaatste nieuwtjes van de financiële wereld. Alleen zo kan ik mensen op een duidelijke en leuke manier informeren over financiële producten, én hen helpen de beste keuzes te maken.