Uw aankopen beschadigd of verloren? Uw kredietkaart kan helpen!

|Posted by | Kredietkaart
Tags: , ,

aankopen

Heeft u al eens van gehoord over de aankoopverzekering die uw kredietkaart u kan bieden? Nog niet? Dan bent u aan het juiste adres! Wij zullen u precies vertellen wat dit inhoudt, hoe u het kunt gebruiken en welke kredietkaarten dit aanbieden.

Wat is een aankoopverzekering?  

Laten we eerst eens beginnen met de betekenis van een aankoopverzekering. De naam zegt het eigenlijk al: uw aankopen zijn verzekerd. Er zijn verschillende soorten verzekeringen die uw kredietkaart kan aanbieden bij het shoppen, maar wij hebben het enkel over een aankoopverzekering. Deze biedt bescherming tegen beschadiging, diefstal of verlies voor bepaalde aankopen in de winkel of online, in België of in het buitenland. Dit voor een bepaald aantal dagen (typisch 120 of 200 dagen), wat per kredietkaart verschilt.

Wanneer uw product wordt gestolen, krijgt u het aankoopbedrag teruggestort op uw rekening. Wanneer uw product is beschadigd, worden uw aankopen hersteld of vervangen.

Wat voor soort aankopen dekt deze verzekering?

Het verschilt van kredietkaart to kredietkaart welke producten uw aankoopverzekering dekt. Zo zijn bij de American Express bijvoorbeeld wel gsm’s gedekt, dit in tegenstelling tot andere banken. In de meeste gevallen zijn de volgende producten niet gedekt:

  • Juwelen
  • Bont
  • Levende dieren
  • Planten
  • Contanten, deviezen
  • Reischeques, vervoersbewijzen
  • Nieuwe of tweedehandsvoertuigen
  • Tweedehandsgoederen
  • Goederen voor de verkoop
  • Draagbare telefoons

Hoe kan ik de aankoopverzekering van mijn kredietkaart gebruiken?

Als u de aankoopverzekering bij uw kredietkaart wilt gebruiken, kunt u op de website van uw bank een schadeformulier invullen. Let goed op, want het verschilt per bank hoeveel dagen na het schadegeval of de diefstal u dit moet melden. Daarnaast moet u in de meeste gevallen bij diefstal ook aangifte doen bij de lokale politie. Bij twijfel, kijk dan eens op de website van uw bank, neem contact met hen op of ga even langs op het bankkantoor.

Klinkt dit allemaal goed in de oren en wilt u graag een kredietkaart met aankoopverzekering? Twijfel dan niet om onze vergelijkingstool te gebruiken die u een overzicht geeft van alle kredietkaarten met verzekering. U kunt alle financiële instituties vergelijken om meer informatie over hen te krijgen.

Welke kredietkaarten bieden dit aan?

Er zijn in België verschillende kredietkaarten die een aankoopverzekering aanbieden. Het verschilt daarentegen per kredietkaart hoeveel dagen u kunt genieten van uw aankoopverzekering, hoe hoog het bedrag per schadegeval mag zijn, hoeveel het schadebedrag per jaar mag bedragen en wat het minimum aankoopbedrag van het goed moet zijn.

Wij geven u een overzicht van de kredietkaarten waarbij u minstens tot 120 dagen kunt genieten van beveiligde aankopen in de winkel. Zie hieronder een overzicht van de kredietkaarten met de hoogste maximumbedragen per schadegeval/kalenderjaar.

Sofie van der Does

Over Sofie van der Does

Gepassioneerd door marketing, internationale business en vreemde talen. Met veel plezier deelt ze haar kennis over persoonlijke financiën en helpt u geld besparen!