Aanvulling op uw salaris, welke opties hebt u?

|Posted by | Kredietkaart, Lifestyle
Tags:

salaris

Als u de maand wil eindigen met een comfortabel gevoel, overweeg dan een aanvulling op uw loon. Omdat de kosten van levensonderhoud blijven toenemen is het ten stelligste aan te raden, vooral voor diegenen die een gezin hebben en alternatieven zoeken om hun maandelijks salaris aan te vullen. Maar om meer te verdienen moet u uiteraard meer gaan werken. Hier zijn enkele tips om uw inkomen te verhogen.

Online verkopen: winst maken zonder zich te vermoeien

Hebt u outfits, schoenen, meubels of andere voorwerpen die u niet langer gebruikt? Verkoop ze en win ruimte in uw huis terwijl u er geld voor ontvangt. Om te slagen moet u methodisch en georganiseerd te werk gaan. U kunt uiteraard deelnemen aan een rommelmarkt, maar zoals u weet worden rommelmarkten slechts op vaste tijdstippen georganiseerd terwijl u maandelijks een financieel extraatje kunt gebruiken. Verkoop daarom online om regelmatiger uw spullen van de hand te kunnen doen.

Hiervoor heeft u een ruime keuze aan sites. Neem nu bijvoorbeeld 2dehands.be en kapaza.be. Het is trouwens zeer normaal om uw zoekertje meer dan een keer te posten zodat het door meer mensen gezien wordt. Indien nodig, verlaag dan de vraagprijs van uw zoekertje om de spotlight op uw product te zetten en niet op dat van een concurrent die hetzelfde product te koop zet.

Verhuren: een extra veilig en duurzaam inkomen bovenop uw salaris

Bent u eigenaar van een tweede verblijf en bent u op zoek naar een extra inkomen om makkelijker het einde van de maand te halen? Zet het dan te huur en verdien een aanzienlijk bedrag per maand als toevoeging op uw maandelijkse inkomen.  Verhuren is ook mogelijk als u eigenaar bent van een gebouw met meerdere verdiepingen: u kunt enkel uw intrek nemen in de verdiepingen die u nodig heeft en verhuur de andere. Weet dat het verhuren van een eigendom een veilige en duurzame bron van inkomsten is, dat u op latere leeftijd ook een extra pensioeninkomen geeft. Het is vooral belangrijk om de juiste huurders te vinden en een goede huurovereenkomst te maken in het voordeel van beide partijen.

De beurs: een interessant alternatief voor liefhebbers van de financiële wereld 

Een andere interessante oplossing om maandelijks geld te verdienen als aanvulling op uw salaris is om online op de beurs te spelen. Er zijn beleggingen met verschillende niveaus van risico. Wees dus voorzichtig op dit gebied, het is namelijk belangrijk dat het type van investeringen overeenkomt met uw profiel en financiële kennis.

De beleggingswebsite zal u vragen om een vragenlijst in te vullen voordat u investeert om er zeker van te zijn dat u de producten begrijpt die u koopt en dat u in staat bent om de beleggingen te beheren. Kies alleen voor beleggingsplatformen die gereguleerd zijn door de FSMA (Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten).

Bespaar op uw aankopen

Om uw beschikbaar inkomen te verhogen kunt u ook proberen om uw budget beter te beheren en te besparen op uw aankopen. Als u een kredietkaart gebruikt, kies er dan een die u hier een handje bij helpt:

  •  Cashback: hiermee wordt een bepaald percentage van elke uitgegeven euro terugbetaald.
  •  Miles: hiermee kunt u besparen op uw toekomstige reizen met kortingen op de aankoop van vlieg- en treintickets
  • Punten: hiermee kunt u deelnemen aan een loyaliteitsprogramma dat u toegang geeft tot een serie van geschenken en kortingen.

U heeft nu enkele ideeën om uw salaris aan te vullen en/of te verhogen. Als u wilt weten of u uw financiën genoeg kent en juist beheert, aarzel dan niet om een kleine test te doen.

Aarzel ook niet om alle financiële instellingen te vergelijken om te ontdekken welke kredietkaart met de hierboven genoemde voordelen het beste bij u past.
btn_CC_1_DUTCH