8 tips om low budget te reizen met Airbnb

|Posted by | Kredietkaart, Lifestyle
Tags: , ,

Low budget

Airbnb is de oplossing wanneer u low budget op reis wilt gaan. Dit online platform stelt u in staat om unieke plekken te ontdekken in meer dan 190 landen. U maakt kennis met de cultuur van het land en maakte kennis met de gastvrijheid van de bewoners die hun huis voor u openstellen.

Ik bezocht Ho Chi Minh en dankzij Airbnb werd het een ervaring om nooit te vergeten. De gastheer was zeer gastvrij. Samen met mijn vriend werd ik uitgenodigd om de stad per scooter te ontdekken. Onze gastheer bracht ons naar een plek waar geen toeristen kwamen om ons verse vis te laten ontdekken. We werden onderdeel van de Vietnamese cultuur, ver van de toeristische trekpleisters, waar menu’s niet waren aangepast en we met handen en voeten onze bestelling plaatsten. Het was een hele bijzondere ervaring een land vanuit deze invalshoek te ontdekken.

Op het internet circuleren ook minder positieve verhalen, het is dus van groot belang dat u alles goed doorneemt voordat u boekt. Neem de tijd om te reserveren.

Lees meer: 7 tips voor veilig online winkelen

Aanmelden op Airbnb is gratis en verschaft u toegang tot alle soorten woningen in verschillende landen van boomhut tot woonboot. Op deze unieke manier kunt u low budget een accommodatie vastleggen. Wij hebben 8 tips voor u op rij gezet.

1. Reistegoed verzamelen met promotie

Wanneer u Airbnb promoot, zijn hier voordelen aan verbonden. Nodigt u bijvoorbeeld een vriend uit voor Airbnb dan krijgt hij een reiskrediet van € 18. Wanneer deze vriend gebruikt maakt van Airbnb ontvangt u € 18. Mocht het uw vriend zo goed bevallen en wordt hij zelf gastheer, ontvangt u € 74. Echter, dit reistegoed vervalt 1 jaar na de datum van aanmelding en kan slechts eenmalig gebruikt worden.

2. Aanvullende kosten

Wanneer u een reservering maakt op Airbnb, wordt er een service fee berekend.

Dit kan variëren tussen 6 en 12%. Dit bedrag wordt niet terugbetaald wanneer u uw verblijf annuleert, enkel wanneer de host de reservering annuleert.

Het is voordeliger voor een lange tijd om te verblijven in dezelfde accommodatie.

Let op: er zijn andere kosten die zo kunnen worden toegevoegd:

 • BTW
 • Lokale belastingen
 • Schoonmaakkosten (om de kosten voor het schoonmaken van de woonst te dekken).

Wees beducht voor allerhande kosten die kunnen worden toegevoegd wanneer u reserveert, want dit kan de factuur aardig doen oplopen.

3. Speciale aanbieding voor gasten

U kunt onderhandelen over de prijs van uw accommodatie, data en andere voorkeuren die u heeft wanneer u boekt. U kunt chatten met uw gastheer en een korting bespreken. Echter, een speciale aanbieding is exclusief heffingen of belastingen die van toepassing zijn op de reservering.

4. Annulatie

Het is belangrijk om de annuleringsvoorwaarden en alle informatie die door Airbnb en de gastheer worden gegeven door te nemen. Zeker wanneer u besluit om uw verblijf te annuleren.

De annuleringsvoorwaarden kunnen zeer streng zijn en zijn duidelijk gespecificeerd voor iedere advertentie, let hierop.

Er zijn 6 annuleringsvoorwaarden:

  • Flexibele: Volledige terugbetaling tot 1 dag voor aankomst, exclusief kosten
  • Gematigde: Volledige terugbetaling tot 5 dagen voor aankomst, exclusief kosten
  • Strikte: tot 50% terugbetaling tot 1 week voor aankomst, exclusief kosten
  • Zeer strikte (30 dagen): Terugbetaling van 50% tot 30 dagen voor aankomst, exclusief kosten
  • Zeer strikte (60 dagen): 50% terugbetaling tot 60 dagen voor aankomst, exclusief kosten
  • Lange duur: Vooruitbetaling van de eerste maand en 30 dagen opzeg om de huurovereenkomst te beëindigen

5. Kortingscodes

U kunt op verschillende sites kortingscodes ontvangen voor het gebruik van Airbnb. Deze kortingscodes kunt u gebruiken om kortingen te krijgen op uw reserveringen en dus low budget te reizen. U ontvangt deze kortingscodes via email. Zodra u boekt, voert u deze kortingscode in. Controleer de datum en de voorwaarden van deze kortingscodes. Met deze kortingscodes kunt u een aanzienlijke korting krijgen op uw boeking.

Lees meer: Vookom oplichting in het buitenland

6. Plaats

De ligging van de huisvesting is belangrijk wanneer u een stad wil leren kennen. Accommodatie dichtbij het centrum laat u toe zich gemakkelijk verplaatsen. U kunt gebruik maken van het openbaar vervoer, de fiets maar de allerbeste low budget manier is misschien nog wel om de stad verkennen te voet. Controleer tijdens het boeken of de woning makkelijk te bereiken is en of er transportmogelijkheden dichtbij zijn.

7. Reviews

Controleer voordat u boekt de ervaringen van de gasten die u voorgingen. Op deze manier komt u niet voor onaangename verrassingen te staan. De waardering op Airbnb is gebaseerd op verschillende aspecten zoals bijvoorbeeld ligging, communicatie, netheid van het huis, de check-in procedure en een totaal waardecijfer.

Als de gastheer niet voldoende informatie verschaft, contacteer hem of haar gerust zodat u uw bijkomende vragen kan stellen.

Lees meer: Voorkom kredietkaartfraude op reis

8. Verzekering

Vergeet niet om een reisverzekering af te sluiten die u dekt in geval van problemen in het buitenland. Sommige kredietkaarten bieden diverse voordelen als het gaat om een reisverzekering of annuleringsverzekering.

Twijfel niet om alle financiële instellingen te vergelijken om de kredietkaart met inbegrepen reisverzekeringen te vinden die het beste bij uw profiel past.

Het is belangrijk om alle informatie en de voorwaarden goed na te lezen bij het maken van een online boeking. Zorg dat u niet voor verassingen komt te staan en u met volle teugen kunt genieten van uw low budget vakantie.

Lees meer: De drie beste kredietkaarten voor online winkelgemak

A. Maalderink

Over A. Maalderink

Ze is een ervaren lifestyle blogger. Ze voorziet u graag van haar kennis over het besparen van geld op Topcompare.be.