De 3 beste apps om uw budget te beheren

|Posted by | Lifestyle
Tags: ,

apps

Beheert u uw geld wel op de juist manier? Veel mensen zullen deze vraag negatief moeten beantwoorden omdat het nu eenmaal heel moeilijk kan zijn indien u niet over de passende tools beschikt. Waarom uw leven niet gemakkelijker maken door mobiele apps te gebruiken die gespecialiseerd zijn in budgetbeheer? Ontdek hieronder onze favoriete apps van het moment!

Lees ons artikel: 7 tips voor een gezond budget

Het belang van budgetbeheer

Uw budget beheren is een tamelijk zware taak en daardoor verliezen veel mensen hun motivatie om dit  te blijven doen. Nochtans kan een beheerd budget zeer gunstig en onmisbaar zijn. Wanneer u uw budget beheert, kan u immers zien hoe u uw geld uitgeeft en of uw uitgaven nuttig zijn of eerder overbodig. Overbodige uitgaven zal u kunnen verminderen en/of beter verdelen. Het gebruik van mobiele apps kan de analyse van uw budget eenvoudiger maken. Dit kan ook een goede oplossing zijn voor een volledige beheersing van uw persoonlijke financiën.

Download ons budget formulier Wij helpen u uw budget voor 2019 te beheren

Lees ons artikel: 6 tips voor een gezonde levensstijl met een budget

Welke apps zijn beschikbaar in België?

1. Money Lover: een eenvoudige applicatie om uw uitgaven te beheren

Money Lover is een gratis applicatie bestemd voor het beheer van persoonlijke financiën. Het biedt aan de gebruiker een eenvoudige, aangename en stijlvolle interface waarmee zowel uitgaven als inkomsten beheerd kunnen worden. Het is ook mogelijk om een beeld te krijgen van uw financiële gewoontes aan de hand van grafische analyses. Hiervoor moet de gebruiker zijn transacties manueel invoeren op de app en ze groeperen. Deze applicatie heeft verschillende voordelen in zich, zoals:

 • Budgetbeheer: handmatige invoering van transacties (uitgaven, inkomsten, etc.)
 • Budgetplanning: alarm wanneer budget wordt bereikt
 • Een kalender met toekomstige uitgaven (huur, terugbetaling lening, etc.)
 • Synchronisatie mogelijk op smartphone, tablet en computer
 • Grafische analyse van transacties

Deze app is gratis beschikbaar op Apple Store, Google Play en Microsoft Store, maar bevat wel reclameberichten en onnuttige notificaties. Om deze uit te schakelen moet u 2,49 euro betalen. Indien u over bijkomende nuttige functionaliteiten (zoals het exporteren van gegevens naar Excel) wilt beschikken, dient u de versie aan te schaffen van 5,59 euro. Reeds meer dan 2,5 miljoen mensen hebben deze app gedownload.

2. Spendee: een sociale app voor budgetbeheer

Spendee is een gratis applicatie die toelaat om uw budget te beheren met een duidelijke en efficiënte interface en tools. Ze is bestemd voor alle types van gebruikers die op een gemakkelijke manier hun budget willen beheren. Hiervoor moet de gebruiker zijn financiële transacties manueel invoeren en ze groeperen. Hierna zal hij beroep kunnen doen op analyses geleverd door de app. Deze app onderscheidt zich van andere apps door het sociale gedeelte dat het mogelijk maakt om budget te delen en te beheren met meerdere personen.

De voordelen van de app zijn de volgende:

 • Personaliseerbare gedetailleerde analyses en rapporten dankzij grafieken
 • Aankomende updates voor het budget, reisportemonnee functie, verbinding met bankrekening en verbeterde artificiële intelligentie (AI)
 • Mogelijkheid om gegevens te exporteren in CSV en Excel
 • Mogelijkheid om paswoord in te stellen voor meer beveiliging
 • Personaliseerbare herinneringen en alarmen voor uw budget

Helaas is de gratis versie van de app vrij beperkt. De betalende versie van 14,99 euro per jaar of 1,99 euro per maand bevat ook andere functionaliteiten zoals de creatie van meerdere portefeuilles en het beheer van budget voor meerdere personen. Deze app is beschikbaar op Apple Store en Google Play.

3. Handwallet – Expense Manager: een applicatie geoptimaliseerd voor het beheer van uw persoonlijke financiën

Handwallet – Expense Manager is een gratis applicatie die het mogelijk maakt om uw budget te beheren met meer geavanceerde tools. Ze is gemaakt voor zowel particulieren als professionelen en heeft een gemakkelijke en vlotte interface. Ook hierbij dient de gebruiker zijn transacties manueel in te voeren en ze tegelijk te groeperen.

Deze app bevat volgende functionaliteiten:

 • Onmiddellijke analyse van uitgaven, inkomsten en saldo dankzij grafieken
 • Mogelijkheid om spraakberichten op te nemen
 • Beheer van verschillende rekeningen (professionele en persoonlijke rekening)
 • Veiligheid gegevens: de gebruiker kan ervoor kiezen om een pincode in te stellen om de app te ontgrendelen en zijn gegevens te beveiligen.
 • Verschillende video’s en artikels met tips over het budgetbeheer beschikbaar
 • Synchronisatie mogelijk met de ‘cloud’
 • Naast particulieren kunnen ook professionelen (handelaars) hun professionele en persoonlijke budgetten beheren.
 • De professionele gebruikers kunnen hun facturen, leveringsbons en BTW inscannen en beheren.

Desondanks zijn er bepaalde functionaliteiten die ontbreken, zoals het exporteren van gegevens naar Excel. De functionaliteiten specifiek voor professionele gebruikers zijn enkel beschikbaar in de betalende versie aan 35 dollar of de business versie aan 84 dollar. Deze app is beschikbaar op Google Play, alsook op de verkoopplatformen van computersoftware.

Lees ons artikel: Hoe kan u geld besparen wanneer u boodschappen doet

U hebt nu alles in handen om uw budget op een efficiënte manier te beheren. Aarzel niet om de financiële instellingen te vergelijken en de kredietkaart of lening te vinden die het best bij u past.

Avatar

Over Jeroen Beysens

Jeroen is een financiële expert en een ondernemer in hart en nieren. Hij geeft u graag slimme tips om te besparen in het leven.