Autolease of autolening voor een Mercedes-Benz A-Klasse?

|Posted by | Leningen, Persoonlijke Lening
Tags: , ,

autolease

In 2016 verkocht Mercedes-Benz meer dan 2 miljoen auto’s, waarmee het ’s werelds bestverkopende premium automerk is. Mercedes doet het dus beter dan de concurrenten Audi (onderdeel van Volkswagen) en BMW. Het succes van Mercedes is vooral te danken aan de bestverkopende wagen van Mercedes-Benz, namelijk het A-Klasse model. Deze compacte en financieel toegankelijke wagen heeft het mogelijk gemaakt voor Mercedes om jongere klanten aan te trekken en zo de doelgroep te verbreden. Wat is echter de beste betaalwijze: een autolease of een autolening? TopCompare.be zoekt het uit!

1. De technologie

Mercedes-Benz heeft besloten om de stedelijke A-Klasse in 2018 opnieuw uit te brengen. Dit wordt de 4e generatie van het model. Zoals gewoonlijk kan u een dynamische wagen verwachten. Qua technologie heeft het team een halfautomatische besturingssysteem ontwikkeld. Dit zorgt ervoor dat het voertuig op het juiste moment kan remmen, accelereren en zelfst bijsturen. Bovendien is de Mercedes voorzien van volledig digitale high tech snufjes, net als de Virtuele Cockpit van Audi.

Bestuurders van de Mercedes-Benz zullen een bijzonder rijplezier beleven dankzij de nieuwe snelheidsregulator, waarmee de snelheid wordt aangepast aan de verkeerscirculatie. Uiteraard wordt ook de kwaliteit van de materialen verbeterd, aangezien dit een groot kritiekpunt was op de vorige serie. Als kers op de taart heeft de auto een groot LCD touchpad scherm in de middenconsole. Zo geniet u van de nieuwe technologieën en connectiviteit.

autolease

2. De motor

De Mercedes A-Klasse van 2018 blijft een voorwielaandrijving gebruiken, maar biedt ook de optie van vierwielaandrijving. Bij de diesel modellen, wordt de 2.1 L vervangen door 2.0 L, waarmee u tussen de 160 en 190 pk behaalt. Daarnaast kan u kiezen voor een hybride driecylindermotor met een elektrische motor van 50 kw. Als u liever voor benzine gaat, is er de nieuwe viercilinder 2.0 Turbo. En voor de echte snelheidsduivels is de AMG versie met 400 pk het ultiem genot.

3. Simulatie

Om een beter beeld te krijgen van de prijs en hoe u zich dit kan veroorloven, hebben wij de Mercedes-Benz website bezocht om te zien hoeveel de standaardprijs van € 28.798 (incl. BTW) omhooggaat wanneer u een aantal handige extra’s neemt.

Autolease

4. Autolease

Als u een autoleasing gebruikt om over een Mercedes-Benz A-Klasse te beschikken, betaalt u maandelijks een vast bedrag. Dit gebeurt over een bepaalde periode, meestal 5 jaar. Deze betaling is inclusief de kosten voor verzekeringen, onderhoud, full omnium verzekering, etc. U hoeft alleen nog rekening te houden met de benzinekosten. Er zijn twee autolease opties: rechtstreeks bij de autodealer of op een website van derden, zoals DirectLeasePrivé. Op deze website kost de auto maandelijks € 406 per maand (bij een lease van 5 jaar).

Hierbij krijgt u:

  • 10.000 km per jaar: iedere extra kilometer kost u € 0,08 cent
  • Onderhoud, reparaties en zomerbanden
  • Pechhulp in België (exclusief vervangwagen)
  • Omnium verzekering (met een franchise van € 375)
  • Vierseizoensbanden

5. Autolening

Bij het nemen van een nieuwe auto, is het meestal aantrekkelijk om een autolening aan te gaan omdat de auto dan helemaal van u is. Er zijn verschillende soorten autoleningen afhankelijk van uw criteria: een nieuwe auto of een tweedehandsauto. U geniet van een betere rentevoet als u kiest voor de eerste optie. Verder zijn er meerdere mogelijkheden:

  • Betaal een voorschot van 20% en neem een autolening voor 80%
  • Ga voor een autolening van 100% om de hele auto te betalen
  • Vraag een autolening van 110% of zelfs 120% om ook andere kosten te betalen, zoals onderhoud, verzekeringen, belasting, etc.

We kijken naar hetzelfde model als bij de autolease, maar kijken ditmaal naar een 100% lening (afgerond tot €37.000) verspreid over 5 jaar.

BeobankBNP Paribas FortisINGBelfiusCBC
Maandelijkse aflossing€ 637€ 637€ 638€ 638€ 638
Jaarlijks kosten percentage (JKP)1,29%1,30%1,35%1,35%1,45%
Totale aflossing€ 38.219€ 38.228€ 38.276€ 38.276€ 38.276

Conclusie

De tabel toont aan dat het financieel aantrekkelijker is om een autolening te nemen dan een autolease. Bovendien kan u de auto gebruiken om lange afstanden af te leggen zonder dat u moet bijleggen. Vergeet ook niet dat u de auto uiteindelijk kan verkopen, waardoor u een deel van uw geld terugkrijgt.

Nour Khamis

Over Nour Khamis

Ik combineer mijn journalistieke en financiële ervaring om ingewikkelde geldzaken op een begrijpbare manier uit te leggen.