Audi A3: Financier met aantrekkelijke autolening

|Posted by | Persoonlijke Lening
Tags: , ,

Audi A3

2016 was een succesvol jaar voor de Audi A3. Het unieke model belandde in de top 10 favoriete auto’s onder Belgen. Het is niet moeilijk om te begrijpen waarom het model zo succesvol is: de kwaliteit, het strakke design en de sportiviteit spatten er vanaf! Uiteraard worden deze voordelen ook gereflecteerd in het prijskaartje. Vandaar dat u wellicht een autolening overweegt. Een correcte berekening van de lening op voorhand helpt u al een heel stuk vooruit met deze beslissing.

Of u nu op zoek bent naar een klassieker model, sportauto, sedan of cabriolet, de Audi A3 doet het allemaal. Een ruim aanbod aan motoren, nieuwe rijdassistentiesystemen, een virtuele cockpit… Dat is allemaal beschikbaar voor de modellen van 2017. Maar laten we ons beperken tot een specifiek model: de Audi A3 Sportback. Een aantrekkelijk design, plezant rijgevoel en comfort definiëren deze moderne wagen.

1. Strak design

Elegant, dynamisch, krachtig en puur, dat is hoe het exterieur van de Audi A3 Sportback overkomt. De auto voelt aan als een sportwagen, maar heeft tegelijk een stedelijk uiterlijk. Daarnaast versterken de grote ramen de impressie van een groots interieur. De zitplaatsen zijn uitermate comfortabel en er is een optie voor een “virtuele cockpit”. Deze technologie van een aanpasbare 12,3-inch scherm is overgenomen van de grotere Audi modellen, namelijk de A4, Q7 en TT.

2. Geconcentreerde kracht

Het A3 model beschikt over alle nodige benzinemotoren met het FSI-systeem. Deze technologie spuit direct benzine in de verbrandingskamer. Kortgezegd betekent dit meer kracht en minder brandstofverbruik. Snelheidsfanaten zullen bovendien genieten van de ‘S tronic versnellingsbak’ in combinatie met de 1.4 TFSI aluminium motor. Het resultaat is dat u binnen 7,2 seconden van 0 naar 100 km/u raast.

Met de dieselmodellen is Audi trouw gebleven aan haar reputatie met de TDI 1.6 en 2.0 motoren, waardoor u geniet van 116 tot 184 pk.

3. De kwestie van benzine

Als u een nieuw voertuig koopt, dan wordt het kiezen tussen benzine, diesel of hybride/elektrisch steeds lastiger. In 2016 verkoos nog 55% van de Belgen de eerste optie, terwijl 40% de tweede verkoos en enkel 5% de voorkeur gaf aan de laatste optie. De trend gaat sinds kort inderdaad meer richting benzinemotoren dan dieselmotoren, dit onder impuls van de overheid die dieselmotoren probeert te ontmoedigen wegens hun meer milieuvervuilend karakter.

  • De kosten per kilometer

Terwijl de keuze van brandstof voorheen grotendeel afhankelijk was van de jaarlijkse afstand die u aflegt (tot 20.000 km per jaar koos je voor benzine en anders voor diesel), verandert dit binnenkort dankzij het kleiner wordend verschil in de prijzen. Het aantal km dat nodig is om goedkoper te zijn met diesel is intussen al gestegen naar 30.000 km en zal in 2018 zonder twijfel nog verhogen. Alleen autofanaten die meer dan 40.000 km per jaar rijden, hebben een financiële reden om diesel te kiezen omdat dan de lagere dieselprijs de hogere aanschafkosten compenseert.

  • De technologische vooruitgang

Het is uiteraard van belang dat u ook de ontwikkeling van baterijen in gedachten houd. Tegen 2025 zal de auto-industrie er totaal anders uitzien. Een logische transitie tussen nu en de nabije toekomst is een micro-hybride voertuig. Deze beschikt over een benzinemotor en een kleine elektrische motor. Het is betaalbaarder dan volledig elektrische wagens en is ook flexibeler qua rijbereik.

4. De auto betalen

Een juweeltje als de Audi A3 is uiteraard geen koopje en vereist vaak een autolening. De standaardprijs van een klassieke Audi A3 is € 23.100 incl. btw, vergeleken met een prijs van € 24.100 voor de A3 Sportback.

Hier is een simulatie van het Sportback model met enkele nuttig opties:
Audi A3

Het goede nieuws is dat u tot 31 augustus 2017 geniet van de zomeractie, waardoor u gemiddeld € 3.900 kan besparen op uw nieuwe Audi A3 Sportback. Zo hoeft u minder te lenen.

5. Gemakkelijke financiering

Bij de aankoop van een nieuwe auto kan u kiezen uit drie opties:

– U doet een eigen bijdrage van 20% van de totaalprijs en neemt een autolening voor het resterende bedrag. Zo kan u profiteren van lagere lening tarieven.

– U vraagt een autolening aan voor de totaalprijs van de Audi A3.

– U neemt een autolening voor meer dan het bedrag van de auto (meestal 110 of 120%) zodat u ook de autoverzekering, belasting voor inverkeersstelling en andere benodigdheden kan financieren.

Lees ons artikel: waarom voorschot betalen bij een autolening

In België is de autolening van 100% de meest populaire formule. Hier zijn de top 5 financiële instellingen (Beobank, BNP Paribas Fortis, ING, Belfius en KBC)  voor een autolening van € 34.650 met een looptijd van 5 jaar (60 maanden).

BeobankBNP Paribas FortisINGBelfiusKBC
Maandelijkse aflossing€ 597€ 597€ 597€ 597€ 597
Jaarlijks kosten percentage (JKP)1,29%1,30%1,35%1,35%1,35%
Totale aflossing€ 35.791€ 35.800€ 35.845€ 35.845€ 35.845

Vergeet bij uw berekeningen niet de verkeersbelasting (afhankelijk van uw gewest en uw auto). Uiteraard moet u ook rekening houden met uw autoverzekering, onderhoud van de auto en brandstofkosten. En als u van kortingen wilt genieten, wacht dan niet tot de zomer voorbij is of wacht tot het autosalon begin van het jaar.

Nu beschikt u over de belangrijkste informatie om uw auto slim te financieren en bent u klaar om het avontuur aan te gaan!

Nour Khamis

Over Nour Khamis

Ik combineer mijn journalistieke en financiële ervaring om ingewikkelde geldzaken op een begrijpbare manier uit te leggen.