Baby op komst: Hoe uw projecten voorbereiden?

|Posted by | Kredietkaart, Lifestyle
Tags: , ,

baby op komst

GESPONSORDE CONTENT

U bent van plan om binnenkort aan gezinsuitbreiding te doen? Of is er al een baby op komst? Ontdek hier handige tips om u voor te bereiden op een aantal praktische aspecten van dit geweldige evenement om vervolgens met een gerust hart te kunnen genieten.

Baby’s ruimte

Het nieuwkomertje zal snel zijn eigen ruimte nodig hebben, alsook een ruimte voor zijn of haar vele accessoires.

Is uw woning hiervoor geschikt of zal u misschien moeten verhuizen voor meer ruimte? Indien u eigenaar bent, kan u met enkele verbouwingen de verschillende ruimtes herschikken of vergroten. De renovaties kunnen gefinancierd worden door een herstructurering van uw bestaand hypothecair krediet (door een deel van wat u al heeft terugbetaald opnieuw te lenen) of door een renovatielening aan te vragen.

U moet ook een budget voorzien om de babykamer in te richten en te versieren. Naargelang het budget dat u kiest, hebt u meerdere mogelijkheden. U kan zelf oude vintage meubelen recycleren die u kan vinden op rommelmarkten of kan aankopen via tweedehands websites of een volledig nieuwe kamer kopen met de bijhorende accessoires.

Het is niet noodzakelijk om al uw spaargeld hiervoor op te doen. Er bestaan verschillende financieringsmogelijkheden die aangepast zijn aan uw noden.

Lees ons artikel: Een lening aangaan? Dit zijn de vragen die u zich vooraf moet stellen.

Baby’s verplaatsingen

De veiligheid van uw kind in het verkeer is van groot belang.

U gaat te voet, met het openbaar vervoer of met de auto op stap met uw baby op komst? U kan in elk geval gebruik maken van een draagzak of -doek, Maxi-Cosy of kinderwagen. Of u nieuwe of tweedehandsspullen koopt, is een persoonlijke keuze. Het is wel belangrijk dat het niet hopeloos verouderd is en dat het de algemene normen van de Europese Unie respecteert. Dit geldt ook voor de inrichting van de babykamer: u moet zich voorbereiden en een schatting maken van het budget dat u zal nodig hebben.

Tip: u moet op uw hoede zijn bij online aankopen. Neem de tijd om de beoordelingen van de internetgebruikers eens te door te nemen en betaal bij voorkeur met een kredietkaart die beschikt over verzekeringen voor dit soort aankopen (safe online, levering, aankoop, etc.).

Wat is de staat van uw voertuig? Indien uw auto enkele herstellingen nodig heeft of niet groot genoeg is om een nieuw familielid te verwelkomen, kan u, zonder uw liquiditeiten in te schakelen, een autolening aanvragen (zolang uw financiële situatie gezond en stabiel is).

autoleningen

Uw maandelijks budget

Na het moeder- of vaderschapsverlof zal u zich goed moeten organiseren voor de opvang van uw kind, wat een kost heeft. Als één van de twee ouders thuis blijft om voor baby te zorgen, betekent dit een salaris minder voor het huishouden. U kan ook kiezen om een babysitter te nemen of uw baby naar de kinderopvang te sturen en ervoor te betalen. Deze maandelijkse kosten moet u ook meenemen in uw budget wanneer u financiële keuzes maakt over een eventueel krediet (renovatie, hypothecair, auto, etc.) omdat ze een directe impact zullen hebben op uw terugbetalingscapaciteit.

Lees ons artikel: Welk soort krediet past het beste bij uw behoeften?

Baby op komst: en wat nu?

U hebt nu al wat tips om de praktische aspecten van de komst van uw baby goed voor te bereiden. Hoe sneller u al deze aspecten regelt, hoe meer u zich zal kunnen toewijden aan het essentiële: de ontmoeting met uw kind. Deze eerste momenten samen worden al snel zachte herinneringen, geniet er zoveel mogelijk van!

leningen

Dit artikel werd geschreven in samenwerking met ING.

 

 

Vanessa Ciliberti

Over Vanessa Ciliberti

Vanessa is gepassioneerd door marketing en communicatie. Ze deelt met alle plezier haar advies over hoe u uw persoonlijke financiën kan beheren.