Bespaar geld bij uw aankopen voor het nieuwe schooljaar

|Posted by | Lifestyle
Tags: ,

schooljaar

Het nieuwe schooljaar komt steeds dichterbij en, zoals veel ouders, ziet u al de vele kosten die u moet maken. Zoals elk jaar, heeft uw kind nieuwe schoolspullen nodig, waarvan de kosten snel kunnen oplopen. Ontdek hieronder hoe u geld kunt besparen op uw aankopen voor het nieuwe schooljaar.

Lees ons artikel: Hoe u geld kan besparen als u boodschappen doet

Vergelijk advertenties

Voordat u spullen aanschaft voor het nieuwe jaar, neem de tijd om aanbiedingen van verschillende winkels te vergelijken. Zorg ervoor dat u verschillende catalogussen doorzoekt of dat u de websites bezoekt van de winkels in kwestie.

Koop de “witte” producten

U kunt geld besparen door merkloze producten te kiezen in plaats van merkproducten. U kunt zo 70% van uw budget besparen. Door bijvoorbeeld in plaats van een een rugzak van Eastpak te kopen voor €49,99 voor een rugzak te kiezen van een van de “witte” merken voor €19.

Koop tweedehands spullen en/of hergebruik sommige producten

Waarom geen tweedehands spullen kopen om geld te besparen op uw budget voor het nieuwe schooljaar? Het kan gaan van rugzakken tot kleding in een goede staat en voor een lage prijs in de tweedehandswinkels. Er zijn ook gespecialiseerde websites zoals 2dehands.be en kapaza.be. Als u liever nieuwe producten koopt, kunt u naar de website van Dreamland.be gaan, om betaalbare schoolspullen aan te schaffen. Tenslotte, kunt u ook wat spullen van vroeger gebruiken en door uw kinderen laten herontdekken en personaliseren naar hun eigen smaak.

Koop samen met andere ouders

Een andere manier om geld te besparen op uw budget is om samen te komen met andere ouders en spullen uit te wisselen die u niet nodig heeft met spullen die u graag zou willen. U kunt ook aansluiten bij een groepsaankoop, waardoor u betere prijzen zal kunnen bedingen.

Lees ons artikel: 7 tips voor een gezond budget

Gebruik een kredietkaart met voordelen voor het schooljaar

Door uw aankopen online te doen, kunt u, naast het gemak en de promotionele prijzen,  genieten van extra kortingen met dank aan uw cashback kredietkaart. De Beobank Visa Club bijvoorbeeld biedt 5% cashback op uw aankopen online (gedurende de eerste 3 maanden), daarna gaat het cashback tarief naar 1%, met een maximum van €200 terugbetaalbaar per jaar. De kredietkaarten Beobank Visa en Beobank Extra World MasterCard bieden 3% cashback (gedurende de eerste 3 maanden), daarna gaat het tarief ook naar 1% met een maximum van €200 terugbetaalbaar per kalenderjaar voor Visa en €100 voor de Extra World MasterCard.

Lees ons artikel: Loyaliteitsprogramma’s van kredietkaarten in België

Om een kredietkaart te vinden die u nodig heeft, twijfel niet om onze vergelijkingstool te gebruiken.

btn_CC_2_DUTCH

Met deze tips in de hand, bent u klaar om spullen aan te schaffen voor het nieuwe schooljaar en tegelijk uw budget onder controle te houden.

Twijfel dus niet om naar onze blog te surfen voor meer advies over hoe uw budget te beheren.

Sofie van der Does

Over Sofie van der Does

Gepassioneerd door marketing, internationale business en vreemde talen. Met veel plezier deelt ze haar kennis over persoonlijke financiën en helpt u geld besparen!