Zomersolden: 5 tips die u helpen besparen

|Posted by | Kredietkaart

Zomersolden

Ieder jaar weer kunnen de zomersolden ervoor zorgen dat u iets meer geld uitgeeft dan u eigenlijk had gepland. TopCompare.be deelt de gouden tips die u ervoor zorgen dat u zonder kleerscheuren de zomersolden doorkomt.

Ruim uw kledingkast op

Het allereerste wat u moet doen voordat u de zomersolden induikt, is het opruimen van uw kledingkast. Het is belangrijk een goed overzicht te krijgen van wat u precies in uw kast hebt liggen en zo te beslissen wat u nodig heeft en – nog belangrijker – wat u eigenlijk weg kunt doen. Wie weet vindt u wel oude kledingstukken waarvan u helemaal was vergeten dat u ze nog had, of komt u dingen tegen die u perfect naar een tweedehandswinkel kan brengen. Klaar met sorteren? Dan is het tijd om een lijstje te maken van zaken die nog ontbreken in uw kast.

Reken uw ‘winst’ uit

Tijdens de zomersolden kunnen de kortingen behoorlijk oplopen: in de eerste twee weken vindt u vaak kortingen tot 40% of 50%, maar in de laatste twee weken lopen deze zelfs op tot 80%. Maar uitrekenen hoeveel u nog precies moet betalen na de reductie, kan een uitdaging zijn. Ben er ten eerste zeker van wat de originele prijs is van het item door het prijskaartje goed te bestuderen, en pas daarna de reductie toe. Gelukkig zijn er heel wat handige apps die kunnen helpen bij het berekenen van de uiteindelijke prijs. U weet dan precies wat u uitgeeft en komt niet voor nare verrassingen te staan aan de kassa.

Houd uw financiën in de gaten

Stel een budget op

Minstens zo belangrijk als het opruimen van uw kledingkast is het opstellen van een budget voordat u zich naar de winkelstraat begeeft. Een budget zorgt ervoor dat u met een goed gevoel aan de zomersolden kan beginnen, omdat u weet dat u toch niet meer uitgeeft dan u zou willen. Zo kan u zonder schuldgevoel die prachtige zomerjas of sandalen kopen.

Apps voor het beheren van uw budget

Er zijn verschillende applicaties die het makkelijk maken om uw budget te beheren tijdens de zomersolden. Denk hierbij aan apps zoals Wallet, Linxo, of Bankin. Met deze apps kan u precies bijhouden hoeveel u uit heeft gegeven. Met de ING Smart Banking-app kan u uw betalingen en andere transacties in realtime volgen. U hoeft niet eens te loggen om te zien wat het saldo op uw bankrekening is.

Kies de juiste betalingsmethode

Of u nu liever naar de winkelstraat gaat of liever online, er zijn talloze overige applicaties en uitvindingen die het leven een stukje gemakkelijker maken tijdens de zomersolden. Zo kan u met de app Payconiq in enkele seconden iemand terugbetalen – handig als u en uw mede shopper even neerstrijken voor een lunch. Tevens is er tegenwoordig een breed scala aan kredietkaarten die iedere shopper in zijn of haar portefeuille moet hebben tijdens de zomersolden. Zo zijn er kaarten die aankoop verzekeringen, zoals een verlengde garantie, aanbieden. Andere bieden weer cashback, ofwel een extra korting op al uw uitgaven.

Het is duidelijk: deze zomersolden staat u er niet alleen voor. Dankzij de talloze applicaties die u kan vinden in de Apple Store of Google play, kan u uw uitgaven steeds in de gaten houden en optimaal genieten van de zomersolden!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met ING.