Kredietkaarten met de beste reisverzekering

|Posted by | Kredietkaart

Beste reisverzekering

Iedereen wil er weleens op uit, alleen of met de familie. Als u buiten België verblijft, is het goed te bekijken of u voldoende verzekerd bent. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje. Gelukkig zijn er kredietkaarten met reisverzekeringen, maar toch weten vele Belgen dit niet. Hierdoor komt het vaak voor dat men onwetend een dubbele verzekering aangaat en zo onnodig geld verspilt. TopCompare.be geeft u daarom een handig overzicht van de kredietkaarten met de beste reisverzekering. Zie de tabel onderaan voor een gedetailleerde vergelijking.

In het overzicht worden alleen kredietkaarten met minstens 3 van de volgende reisverzekeringen meegegeven: Reisannulering/reisonderbreking, reisbijstand, reisongevallen, medische bijstand, voertuigbijstand, verloren/vertraagde bagage en vluchtvertraging/gemiste aansluiting. Voor deze kaarten met de beste reisverzekering betaalt u jaarlijks € 24 (Carrefour Visa Classic) tot € 570 (American Express Platinum).

Beste reisverzekering De reis

U breekt uw been twee weken voor uw reis, of u bent al weg en uw kleine broertje in België heeft een ongeluk en belandt in het ziekenhuis. Wat staat u te doen? Met de reisannulering- of reisonderbrekingsverzekering worden uw kosten vergoed, zolang de reis met uw kredietkaart is betaald. Afhankelijk van uw bank, wordt u vergoed van € 5.000 tot € 10.000 per reis, per familie en per jaar. Alleen bij enkele kredietkaarten ontbreekt deze verzekering: Beobank Visa Gold, Belfius Visa Gold, Carrefour Visa Classic, en Nagelmackers Mastercard Gold.

Beste reisverzekering Uw gezondheid

Een belangrijk aspect van de beste reisverzekering is uiteraard gezondheid. Er kunnen op ieder moment kleine of grote ongevallen gebeuren. Dat is op zichzelf al erg genoeg en het laatste wat u dan wilt is financiële stress. Enkele situaties waarin een ongevallenverzekering u dekt:

  • Een van uw geliefden stapt op een losse rots, verliest zijn evenwicht en valt enkele meters naar beneden. Zijn ruggengraat is gebroken en hij kan nooit meer lopen. Dankzij uw reisverzekering zijn uw familieleden gedekt in het geval van overlijden of permanente invaliditeit. De vergoeding valt tussen de € 100.000 (Carrefour Visa Classic) en € 500.000 (American Express Platinum, Beobank World Travel MasterCard en Beobank Premium Flying Blue MasterCard).
  • Tijdens uw verblijf in de Verenigde Staten wordt u gebeten door een teek besmet met de Borrelia burgdorferi bacterie. U krijgt de ziekte van Lyme en brengt een noodbezoek aan de dokter, waar u een elektrocardiogram en neurologisch onderzoek krijgt. Dit is helaas een dure procedure (in Amerika kan een simpele bloedtest al tot € 800 kosten). Gelukkig dekken kredietkaarten met de juiste ziektekostenverzekering de kosten voor medische procedures, uw verblijf in het ziekenhuis en zo nodig uw repatriëring.

Beste reisverzekering De Vlucht

Tijdens de technische controle van het vliegtuig, realiseert het technische team zich dat de cabine niet goed onder druk staat. Er zijn enkele aanpassingen en herstellingen nodig, wat resulteert in een vertraging van het vliegtuig, soms langer dan 4 uur. Als uw kredietkaart een verzekering voor vluchtvertraging biedt, dan kan u € 125 (Carrefour Visa Classic) tot € 400 (American Express Platinum) ontvangen. Dit geld kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor verblijfkosten die u maakt terwijl u wacht op de vlucht.

beste reisverzekering

Beste reisverzekering Uw Bagage

U staat op de luchthaven van Bangkok, maar uw bagage daagt niet op. Dit probleem komt maar al te vaak voor als u reist, maar met de juiste dekking krijgt u een vergoeding. Deze vergoeding is afhankelijk van uw wachttijd. Er wordt gekeken of u meer dan 4 uur moet wachten, of zelfs meer dan 48 uur. U krijgt tussen € 125 en € 1.500.

Houd er rekening mee dat u niet bij alle banken een vergoeding krijgt tegen dezelfde voorwaarden. Brussels Airlines MasterCard, Crelan en Nagelmackers geven een vergoeding bij meer dan 4 uur wachten op uw bagage, maar bij Axa Visa Premiumplus is er meer dan 6 uur vereist. ING en Keytrade Bank verdubbelen deze wachttijd tot minimum 12 uur.

Beste reisverzekering De auto

U gaat met de auto naar het zuiden van Frankrijk, maar 100km voor u aankomt hebt u autopech: de motor begeeft het. U was er bijna! De kinderen verlangden zo erg naar het zwembad van uw gehuurde zomervilla, maar helaas. Toch hoeft u zich geen zorgen te maken. Enkele van de kredietkaarten met de beste reisverzekering beschikken gelukkig ook over voertuigbijstand. Zo stuurt uw verzekeraar direct een vervangvoertuig op zodat u heel snel verder kan met uw reis.

Bekijk ook altijd de polis van je autoverzekering voor je op reis vertrekt. Vergelijk alle autoverzekeringen op TopCompare.be.

Beste reisverzekering Samengevat

Er zijn vele kredietkaarten die reisverzekeringen voor het buitenland aanbieden. TopCompare.be heeft 22 van de beste kaarten geïdentificeerd en vergeleken. Het aanbod van de kredietkaarten is dan ook erg groot, waardoor het van groot belang is dat u vooraf de verzekeringen doorneemt die uw kaart biedt. Door te vergelijken kan u de juiste kaart voor u vinden met de beste reisverzekering.

Zo kan u op reis zonder geldzorgen.

Nour Khamis

Over Nour Khamis

Ik combineer mijn journalistieke en financiële ervaring om ingewikkelde geldzaken op een begrijpbare manier uit te leggen.