Betaalmethodes: een overzicht van de verschillende manieren

|Posted by | Uncategorised
Tags: , , ,

betaalmethodes

GESPONSORDE CONTENT

Na de publicatie van onze infografiek in oktober, geven wij u een blik op de verschillende methodes om betalingen uit te voeren, zodat u deze beter kunt begrijpen.

 Betaalmethodes aan fysieke verkooppunten

Gelukkig dat het tegenwoordig nog steeds mogelijk is om in verkooppunten met uw bankkaart te betalen. Met de technologische revolutie dat de laatste jaren heeft plaatsgevonden zou je kunnen denken dat dit in de nabije toekomst zal verdwijnen, maar dit is nog lang niet het geval.

  • Een betaalmethode dat de laatste jaren aan veel populariteit heeft gewoon is de debetkaart: uw transacties worden onmiddellijk van uw bankrekening gedebiteerd. Een variant hierop die steeds een groter publiek aantrekt is de « contactloze » kaart: deze betaalmethode is gekoppeld aan ontwikkelde technologieën die u in staat stellen om een betaling uit te voeren door zich enkel tot een bepaalde afstand van de betaalterminal te begeven.
  • Een andere soort betaalkaart is de kredietkaart. Zoals de naam impliceert, laat deze kaart u toe om uw aankopen op krediet uit te voeren. U kunt een kredietkaart enkel bekomen als u aan de volgende voorwaarden voldoet: u moet meerderjarig zijn en uw naam mag niet voorkomen op de zwarte lijst van de Centrale voor Kredieten aan Particulieren.
  • Één van de laatste innovaties die de bankwereld heeft veranderd is de mogelijkheid om een betaling uit te voeren via uw smartphone. De volgende voorbeelden kunnen aangehaald worden:

1. De Payqonic applicatie laat u toe om betalingen uit te voeren waarbij de bankgegevens van uw tegenpartij niet gekend hoeven te zijn. De winkels waarbij u hier gebruik van kunt maken worden allemaal weergegeven op de applicatie zelf. U kunt dus gemakkelijk met uw smarthphone betalen.

2. De applicatie Bancontact stelt u in staat om betalingen uit te voeren door een QR code te scannen. Na het koppelen van de applicatie aan uw bankgegevens, zult u betalingen kunnen uitvoeren aan de terminals die gebruik maken van deze technologie. 

Lees ons artikel: 4 manieren om te besparen tijdens Sinterklaas

Online betaalmethodes

Er bestaan tegenwoordig meerdere alternatieven om online betalingen uit te voeren. Elke gebruiker zal hierin zijn geluk vinden!

  • Sinds enkele jaren ervaren kredietkaarten een verhoging van hun beveiliging tegen fraude. De systemen « Verified By Visa » en « MasterCard Securecode » zijn de belangrijkste voorbeelden. Kijk goed na of één van deze systemen aanwezig is tijdens uw online aankopen.
  • De applicatie Bancontact laat u toe om, zoals in een winkel, online te betalen door een QR code te scannen op de webshops die gebruik maken van deze technologie.
  • PC Banking: u kunt op de meeste webshops via de beveiligde omgeving van uw eigen bank online betalingen uitvoeren.

lees ons artikel: Hoe veilig online aankopen doen? 

Gepersonaliseerde betaalmethodes

U bevindt zich zonder cash tijdens een diner, een bezoek aan de cinema of na een dagje in Brussel te hebben doorgebracht? Geen probleem, er bestaan tal van manieren om u schulden te betalen. Zie hier enkele voorbeelden die het leven van veel mensen makkelijker heeft gemaakt.

  • De Payconiq applicatie laat u toe om betalingen uit te voeren aan uw contacten die ook gebruik maken van deze applicatie. Dit gebeurt via uw telefoonnummer of e-mail adres. U kunt via dezelfde manier betalingen ontvangen.
  • De applicatie van Bancontact biedt u de mogelijkheid om een QR te genereren die andere gebruikers kunnen scannen om zo een betaling uit te voeren.
  • De klassieke PC Banking stelt u in staat om ook online betalingen uit te voeren waarbij de bankgegevens van uw tegenpartij wel gekend hoeven te zijn.

Wij hopen dat u nu beter op de hoogte bent van de verschillende betaalmethodes! Deze zijn allemaal ontwikkeld geweest om u het leven makkelijker te maken, waarbij er prioriteit wordt gegeven aan een veilige omgeving.

Dit artikel is in samenwerking geschreven met ING.

Kredietkaarten

Sofie van der Does

Over Sofie van der Does

Gepassioneerd door marketing, internationale business en vreemde talen. Met veel plezier deelt ze haar kennis over persoonlijke financiën en helpt u geld besparen!