De 5 gouden regels om in cryptocurrencies te investeren

|Posted by | Financiën, Nieuws, Savings

De laatste tijd is er veel nieuws te vinden over cryptocurrencies in de media en op sociale netwerken. De afgelopen maanden rijzen de prijzen van sommige cryptocurrencies, zoals bitcoin, de pan uit. Sommige bedrijven beginnen deze virtuele valuta zelfs als betaalmiddel te aanvaarden. Economische luchtbel of nieuwe virtuele goudkoorts? De meningen verschillen. Eén ding is zeker: deze nieuwe beleggingsproducten staan bekend als uiterst volatiel. De beloning kan groot zijn, maar het risico ook! Als je je niet comfortabel voelt bij het nemen van dergelijke risico’s, kan je beter op zoek gaan naar veiliger manieren om jouw geld te laten groeien. Als je het echter wilt proberen, zijn hier de 5 (eerste) regels die je in gedachten moet houden voordat je begint.

Weet waar je aan begint

Zorg er eerst en vooral voor dat je de basis van online trading kent: het jargon, hoe het werkt, de risico’s… Veel mensen hebben hun vingers gebrand door zonder voldoende kennis te starten. Daarom is het ook noodzakelijk dat je je vertrouwd maakt met het concept van de blockchain-technologie waarop cryptocurrencies zijn gebaseerd. Zodra je voldoende inzicht hebt in hoe online trading werkt, de goede en slechte praktijken, en het concept van blockchain, moet je ook onderzoek doen om te weten in welke cryptocurrencies en op welke manieren je moet investeren. Een goed startpunt dat we kunnen aanbevelen is om de vele artikelen op de Binance Academy website, genoemd naar het handelsplatform, te bekijken. Je vindt er een schat aan informatie voor zowel beginners als experts, zodat je alles weet wat je moet weten voordat je begint.

Investeer alleen geld dat je kunt verliezen

Dit is misschien wel de belangrijkste regel om te kennen alvorens in risico-investeringen te stappen, en ze is nog belangrijker in de context van cryptocurrencies. Het is van groot belang om het risico dat je neemt te meten en te berekenen hoeveel je bereid bent te verliezen zonder dat het een negatieve invloed op jouw leven heeft. Daar zijn twee redenen voor: ten eerste, als je besluit te veel geld te investeren, stel je je natuurlijk bloot aan financiële moeilijkheden later als jouw investeringen niet rendabel zijn. Ten tweede zullen stress of angst om het geïnvesteerde geld te verliezen (dat je je niet kunt veroorloven te verliezen) je beslissingen beïnvloeden en je ertoe kunnen aanzetten om ernstige fouten te maken, zoals het in paniek verkopen van jouw crypto’s na een prijsdaling

Diversifieer je portefeuille

Leg nooit al je eieren in één mand. Dit is een basisvuistregel om het risico van je beleggingen zo goed mogelijk te beheren. Er zijn honderden verschillende cryptocurrencies, die om verschillende redenen zijn gecreëerd, verschillende projecten ondersteunen, en gemakkelijk kunnen worden verkocht, gekocht en verhandeld. Door voldoende tijd te nemen vooraleer je kiest in welke je wilt investeren, kun je het risico op verlies van geld of tijd afzwakken.

Houd het hoofd koel

Prijsschommelingen kunnen je snel het hoofd op hol brengen en tot kostbare vergissingen leiden. Er zijn veel artikelen op het internet te vinden waarin wordt uitgelegd hoe je het best kunt reageren op dalende of stijgende prijzen. Het belangrijkste is in alle omstandigheden het hoofd koel te houden en na te denken voordat je handelt. De ergste fout zou zijn om jouw crypto’s overhaast te kopen of te verkopen, omdat je gehaast bent om je winst op te nemen of bezorgd bent om geld te verliezen. Als je hoopt je volgende reis te financieren door te investeren in crypto’s, kan je teleurgesteld zijn. De meeste beleggers denken op lange termijn, van enkele maanden tot enkele jaren, alvorens winst te maken op hun belegging.

Pas dezelfde veiligheidsregels toe op je crypto-portefeuille als op jouw bankrekening

Wanneer je jouw bitcoins of andere virtuele valuta’s koopt of inwisselt op een uitwisselingsplatform, zoals Binance, Coinbase of BitForex (die elk hun eigen voor- en nadelen hebben), is het raadzaam dat je ze vervolgens overbrengt naar een wallet (portefeuille). Het is gewoon een digitaal “adres” waarnaar je jouw tokens stuurt, en waartoe alleen jij toegang hebt om ze elders over te dragen. Met enkele bekende applicaties, zoals Metamask of Trust Wallet, kun je jouw portemonnee gemakkelijk en veilig opzetten. Wees echter voorzichtig en volg nauwgezet de procedure voor het overbrengen van jouw cryptocurrencies van het ene adres naar het andere. Als je bekend bent met hoe cryptocurrencies werken, weet je al dat de kleinste fout tijdens een overdracht kan leiden tot het totale en permanente verlies van jouw tokens.

Kortom, of je al dan niet in cryptocurrencies belegt, hangt af van jouw risicobereidheid. Maar als je besluit dit te doen, zijn een goede kennis van het onderwerp, een solide strategie en voldoende discipline om je eraan te houden de belangrijkste ingrediënten voor succes.

Avatar

Over Sien Droeshout

Het is geen geheim dat ik me als content marketeer bij TopCompare uren mag verdiepen in de allerlaatste nieuwtjes van de financiële wereld. Alleen zo kan ik mensen op een duidelijke en leuke manier informeren over financiële producten, én hen helpen de beste keuzes te maken.

Hvad tænker du?

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *