De beste computerapplicaties voor uw familiebudget

|Posted by | Lifestyle
Tags: , ,

familiebudget

Het is tegenwoordig makkelijker dan ooit om uw familiebudget te beheren vanop bank en budget applicaties op uw smartphone. Hiermee heeft u altijd zicht op uw financiële situatie. Vele van deze oplossingen zijn echter voor de smartphone, terwijl niet iedereen daar even graag gebruik van maakt. Vandaar dat wij de beste familiebudget programma’s voor de PC en Mac bekijken.

Introductie tot familiebudget programma’s

Vele ouders managen hun familieleven als een echt bedrijf: huishoudelijke taken worden verdeeld, onderhandelingstijd tijdens het avondeten wordt ingepland… De budgettering en verdeling van geld is echter vaak minder overzichtelijk, vooral wanneer de ouders het druk hebben met hun carrière. Een papieren kladblok kan goed werken voor uw familiebudget, maar er zijn meer ecologische en efficiëntere alternatieven. Denk aan computerprogramma’s en websites.

Wat zijn de belangrijkste functies?

Met familiebudget software kunt u het geld van uw gezinsleden beheren en bent u op de hoogte van alle veranderingen. Al uw uitgaven worden gecategoriseerd, zodat u gemakkelijk kunt zien waar uw geld naartoe gaat en welke categorieën dominant zijn. Een andere interessante functie is het opstellen van deadlines. Bijna iedereen heeft weleens moeite om energierekeningen en betalingen voor huur, kredietkaarten of leningen bij te houden. Met de juiste software weet u precies wanneer u alles moet regelen. Zo raakt u niet in verwarring en weet u precies wanneer u wat moet betalen aan wie.

Daarnaast kunt u de toepassingen gebruiken om budgetten op te stellen volgens uw wensen. Zo kunt u voor een familievakantie sparen of voor een nieuwe televisie in de woonkamer. Om het beheer van uw familiebudget nog makkelijker te maken kunt u de statistieken visueel weergeven in de vorm van grafieken en tabellen. Deze praktische functie maakt het totaalpakket nog overzichtelijker.

Lees ons artikel: Waarom mobiel betalen met een digital wallet?

Vijf beste familiebudget toepassingen

TopCompare heeft de beste familiebudget software gezocht en vergeleken. We keken naar de functionaliteit en de prijs. Het resultaat ziet u hieronder.

Mint by intuitQuickenGérerMesComptesMoneyDanceBudgetView
Gestion des comptes
Suivi d’échéances
Paiement des factures en ligne
Création de budgets
Graphiques d’évolution
Synchronisation sur l’application mobile
Disponible en français
GratuitFree$29.99Free$49.99Free

Waarom is dit beter dan een bank app?

Als u een toepassing van uw bank gebruikt, dan vraagt u zich waarschijnlijk af wat het nut is van een computerprogramma voor uw familiebudget. Een belangrijke reden is dat u rekeningen kunt hebben bij meerdere banken. Met één interface beheert en ziet u alles tegelijk in één overzicht, wat niet kan op de app van één bank. Dat is vooral jammer als u deadlines hebt bij verschillende financiële instellingen, voor de terugbetaling van leningen of facturen. Door een programma op uw PC of Mac te gebruiken, bent u er zeker van dat u niets over het hoofd ziet. Zo bent u beter af met computer software dan met uw bank app.

Daarnaast kunnen niet alle bank apps uw gegevens visualiseren, waardoor u niet zo snel ziet of uw situatie in positieve of negatieve zin evolueert.

Dankzij deze software toepassingen kunnen zelfs diegenen die allergisch zijn voor smartphone apps gebruikmaken van technologie om beter hun persoonlijke financiën te beheren. Daarnaast zorgt u er met de extra overzichtelijkheid van uw PC voor dat u een beter overzicht hebt van uw volledige inkomsten en uitgaven. Daardoor bent u voorbereid om uw financiën op orde te brengen en onnodige uitgaves te beperken en meer spaargeld over te houden.

Lees ons artikel: Tips voor een gezond financieel plan

Nour Khamis

Over Nour Khamis

Ik combineer mijn journalistieke en financiële ervaring om ingewikkelde geldzaken op een begrijpbare manier uit te leggen.