De beste Europese vakantiebestemmingen voor elke student

|Posted by | Kredietkaart
Tags: , ,

vakantiebestemmingen
Als u het de voorbije jaren nog niet doorhad: het Belgische zomerweer is bijzonder wisselvallig. Als u er dus op rekent om volledig te ontstressen van de lange blokperiode en om een mooi kleurtje op te doen, dan moet u naar het buitenland. Maar evengoed om nieuwe indrukken op te doen, interessante plaatsen te ontdekken en culturen te leren kennen.

U heeft misschien al een vakantiejob gedaan of het hele jaar bij de bakker gewerkt en heeft een aardig bedrag gespaard dat u nu wilt besteden aan een reis. Wij zetten alle budgetvriendelijke bestemmingen op een rij voor 3 types van vakantiegangers: het avontuurlijke type, het feesttype en het culturele type. Daarnaast geven we ook een tip mee om niet onverzekerd op reis te gaan, zodat u niet alsnog met een financiële kater komt te zitten als er zich iets voordoet op reis!

De beste budget bestemmingen: voor elk wat wils

Het avontuurlijke type

Bent u avontuurlijk ingesteld en houdt u van afwisseling? Ga dan voor een interrail in Europa! De trein is een relatief goedkope en ecologische manier om te reizen. Zo kunt u bijvoorbeeld voor €87 gedurende 8 dagen door heel Italië reizen. Voor €57 kunt u door de minder populaire, maar daarom niet minder indrukwekkende landschappen reizen van bijvoorbeeld Bulgarije en Kroatië. Hierbij geldt één belangrijke regel die elke globetrotter kan beamen: reizen is even belangrijk als de bestemming.

Een plaats zoeken om comfortabel te overnachten wanneer u op interrail bent, vraagt wat organisatie. Een goedkope oplossing is om te couchsurfen, dan slaapt u helemaal gratis in het huis van een local én krijgt u een stukje cultuur mee. Of waarom niet overnachten bij een lokale landbouwer in ruil voor een helpende hand, zeker in meer rurale gebieden zoals de Alpen? U kunt ook kiezen om ‘s nacht te reizen met de trein, zo kunt u slapen op de trein en hoeft u helemaal geen slaapplaats te voorzien.

Het “deze nacht drink ik niet te veel” type

Bent u niet weg te slaan van het bruisende nachtleven en heeft u altijd zin om een dansje te plaatsen? Dan zijn hier enkele bestemmingen waar u zich zeker niet zult vervelen.

  • Portugal is dé bestemming voor mensen die graag reizen op een budget. In Albufeira, in de zuidelijke Algarve regio, valt er altijd wel iets te beleven en de zon schijnt er non-stop. Geniet overdag van de rust, terrasjes, natuur en maak kennis met uw toffe medereizigers in (Kn)albufeira!
  • Mallorca, sinds jaar en dag het party eiland in de Middellandse zee waarvan El arenal één van de vele feeststeden is. Hier geldt maar één regel: alles kan en alles mag!
  • Klink Siofok u bekend in de oren? Waarschijnlijk niet maar het is zeker de moeite waard om te onthouden. Deze stad in Hongarije is een opkomende en super goedkope bestemming. Het ligt aan het Balatonmeer, dus tijdens de dag kunt u daar relaxen, zolang u in de nacht maar een stapje in de wereld zet, want het uitgaansleven in Siofok is niet te missen!
  • Tenslotte mag Ibiza ook niet ontbreken in het lijstje. Hoewel het de laatste jaren een behoorlijk dure bestemming is geworden, zijn de vluchten goedkoop en zijn er nog delen van het eiland, zoals Eivissa waar u low-budget kan overnachten.

Deze bestemmingen kan u goedkoop bereiken via Ryanair of Easyjet reeds vanaf enkele tientallen euro’s. Overnachten kan goedkoop in een jeugdhostel. Spendeer niet teveel geld aan uw overnachting als u er toch maar enkele uren slaapt. Uw roes kan u dan op het strand verder uitslapen.

Wanneer u het nachtleven induikt, wees op uw hoede voor oplichters. Deze zijn jammer genoeg wereldwijd actief en zeker in de drukkere uitgaansbuurten wanneer u al een glaasje op heeft.

Het culturele type

Bent u super geïnteresseerd om verschillende culturen en plaatsen te ontdekken? Hieronder vindt u de steden die u en uw portemonnee zullen bekoren. Vergeet uw studentenkaart niet, dit levert u namelijk vaak een korting op van 50% in musea en hostels.

  • Italië is een land dat rijk is aan cultuur, denk maar aan Pompeï, Venetië of Rome Als u in Rome bent, kunt u een Roma Pass kopen om geld te besparen op toeristische attracties. Hiervoor betaalt u €38,50 en heeft u gratis ingang tot 2 musea, kunt u gratis gebruik maken van het openbaar vervoer en krijgt u verschillende kortingen voor events, tentoonstellingen en toeristische attracties. Let wel, deze kaart is 72 uur (ofwel 3 dagen) geldig.
  • Lissabon is een stad vol authentieke charme en cultuur en is perfect voor de reiziger op budget. Ook in Lissabon is er een pas die u kunt kopen om gratis toegang te krijgen tot verschillende toeristische attracties, de Lisboa Card. Voor €39 kunt u deze pass 72 uur gebruiken en heeft u toegang tot meer dan 80 musea, toeristische bussen en openbaar vervoer.
  • Berlijn, de stad die continu verandert en nooit slaapt! Ook in Berlijn kunt u een toeristenpas kopen, namelijk de Berlin Welcome Card. Er zijn verschillende formules die u kunt kiezen waardoor u veel geld kunt besparen op uw bezoekjes aan musea, tentoonstellingen en openbaar vervoer. Zo betaalt u €27,5 voor een 72 uren pas waarmee u gratis reist met het openbaar vervoer en 25% korting krijgt op 200 attracties, events, voorstellingen en restaurants.

Deze bestemmingen moet u niet per se in het heetst van de zomer bezoeken, want dan zijn de wachtrijen het langst en de hitte soms ondraaglijk in een stad. Als u bovendien voldoende op voorhand uw vluchten kan boeken, kan u er voor een prikje naar toe vliegen.
Om wat lokale charme op te doen, overnacht dan in een bed & breakfast. Zo kan u niet alleen proeven van het lokale leven, maar ook leren van uw gastheer of –vrouw. Of waarom niet in klooster of abdij als u er nog een mystieke of religieuze dimensie wil aan toevoegen? Als u tenslotte wil proeven van de lokale keuken tegen een redelijke prijs, eet dan ter plekke of ga op zoek naar restaurantjes waar locals eten, in plaats van het dubbele te betalen in een toeristisch restaurant.

Ga niet onverzekerd naar het buitenland

Wat u ook doet, vertrek niet zonder reisverzekering want een ongeluk is snel gebeurd. Maar wist u dat sommige kredietkaarten u al verzekeren op uw reis?

De Mastercard Gold van Cofidis is bijvoorbeeld een kaart die geschikt is voor de reizende student, want ze biedt verschillende reisverzekeringen voor een jaarlijkse bijdrage van slechts €5? De kaart biedt namelijk een reisongevallenverzekering, medische bijstand en vergoeding van bepaalde medische kosten en verzekering bij verlies of vertraging van bagage of vlucht!

Als u twijfelt of u wel de juiste kredietkaart heeft, aarzel dan niet om uzelf te testen met deze quiz.

btn_CC_6_DUTCH

Op vakantie gaan met een budget kan, maar het vergt voorbereiding en doorzettingsvermogen. En vergeet niet: u kunt beter spijt hebben van wat u wel heeft gedaan, dan van wat u niet heeft gedaan. Dus geniet van uw vakantie!