De beste verzekeringen om zorgeloos op skireis te vertrekken

|Posted by | Kredietkaart
Tags: ,

beste verzekeringen

Skivakantie is het beste moment om van uw passie voor wintersport te genieten terwijl u wat tijd kan doorbrengen met uw familie. Maar een ongeval op de skipiste is snel gebeurd. Het is dus van groot belang om goed verzekerd op reis te vertrekken. Maar welke zijn nu de beste verzekeringen tijdens uw reis?

Plan uw reis zo goed mogelijk op voorhand

Voorkomen is beter dan genezen. Trek de juiste kleding aan vooraleer u de skipistes betreedt zodat u zeker geen verkoudheid of ziekte oploopt. Vergeet zeker niet om de juiste skibril aan te zetten zodat u genoeg beschermd bent tegen de UV-straling.

Skiën is trouwens een sport die veel fysiek inspanning vraagt. Hoe beter uw conditie is, hoe kleiner de kans is dat u het slachtoffer zal zijn van een ski-ongeval.

Ter plekke volgt u beter de instructies op van de pistediensten. Ga zeker de weeromstandigheden na vooraleer u de skipistes betreedt, zodat u zeker goed voorbereid bent. Eet en drink ook genoeg zodat u over genoeg energie beschikt. Zorg ervoor dat u elke dag voor het skiën genoeg stretchoefeningen doet en uw skimateriaal goed afstelt om verwondingen te vermijden.

De beste verzekeringen om u zo goed mogelijk te beschermen

Ook als u goed voorbereid bent voor uw skireis, kan het nog steeds gebeuren dat u het slachtoffer zal zijn van een ski-ongeval. Het kan zijn dat u al over een reisverzekering beschikt via uw mutualiteit, maar deze zal u niet noodzakelijk beschermen tijdens uw skireis. De volgende kosten worden in de meeste gevallen niet gedekt, maar zijn wel zeer gebruikelijk bij een ski-ongeval.

 • Opsporings- en reddingskosten bij een ongeval op de piste, buiten de piste of tijdens het wandelen
 • Medische kosten
 • Repatriëringskosten
 • Ongebruikte skilessen en kost van de skipas
 • Kosten van de ski-uitrusting als deze beschadigd is door een ongeval

Andere verzekeringen bieden een ruimere dekking.

Wat zijn de beste verzekeringen?

Reisbijstandsverzekering

U kan in de eerste plaats een tijdelijke reisverzekering nemen. Ga wel goed na of deze al niet is opgenomen in uw andere verzekeringen.

 • Een tijdelijke reisbijstandsverzekering dekt alle kosten die betrekking hebben op de repatriëring van een gewonde persoon en zijn familie, verlenging van het verblijf, de bijkomende kosten van uw reis door overmacht, compensatie in geval van vertraging, verlies of diefstal van bagage, telefonische bijstand voor en na uw vertrek en een voorschot van geldmiddelen voor ongedekte zaken.
 • Deze verzekering dekt ook de kosten van bepaalde zaken zoals, medische bijstand aan uw woning en/of hospitaliseringskosten, verlies of diefstal van huissleutels of schade aan uw huis. Het kan dus zeer interessant zijn om zo’n verzekering af te sluiten voor een langere looptijd.
 • Anderzijds zal u waarschijnlijk maar één keer per jaar op skireis vertrekken. Maar als u van plan bent om toch een paar keer per jaar op reis te gaan, dan is het interessanter om een bijstand op jaarbasis te nemen. Deze zal u toelaten om tijdens uw reis uw andere activiteiten in volle gemoedsrust te beoefenen.
 • Kijk goed na welke franchises en maximale vergoedingen van toepassing zijn omdat de facturen snel kunnen oplopen als u van de skipistes gered of gerepatriëerd moet worden. Een evacuatie van de skipiste naar een plaatselijk ziekenhuis kost gemiddeld €184, terwijl de kostprijs van een evacuatie vanuit een plaats buiten de skipiste gemiddeld €395 bedraagt. Als u met een helikopter afgevoerd moet worden, dan zal u gemiddeld genomen €1.938 moeten betalen.

Verzekeringen die bij kredietkaarten horen

Duurdere kredietkaarten (zoals de Gold kredietkaart) bieden reisverzekeringen voor uitgaven die gedaan worden met de kredietkaart.  Het gaat vooral om de annulerings- en de reisongevallenverzekering. Deze zijn trouwens de beste verzekeringen om zorgeloos te reizen.

 • De annuleringsverzekering laat u toe om de kosten terug te vorderen die betrekking hebben op de annulatie of onderbreking van uw reis die veroorzaakt werden door een ongeval, ziekte, overlijden of overmacht. Dit gaat dan bijvoorbeeld om de kosten van uw verblijf, vervoer, skipas, uw ski-uitrusting of ongebruikte skilessen als u het slachtoffer bent van een ski-ongeval.
 • De reisongevallenverzekering dekt een deel van de kosten die opgelopen worden bij ongevallen die zich voordoen bij het gebruik van openbaar vervoer tijdens uw reis. Ook bent u verzekerd in geval van overlijden of permanente invaliditeit als gevolg van een dergelijk ongeval.
 • Deze verzekeringen kunnen trouwens ook gecombineerd worden met de reisbijstandsverzekering (hierboven vermeld).

Verzekeringen gekoppeld aan de skipas

Als uw andere verzekeringen de totaliteit van de kosten tijdens het skiën niet dekken, dan kan u ook bijkomende verzekeringen nemen die uw bescherming bieden tijdens uw skireis. Deze kunnen dan bepaalde zaken dekken die niet opgenomen zijn in uw andere verzekeringen.

Als uw vertrek naar de skipistes binnenkort gepland is, dan begint u al best aan de voorbereiding ervan. Skiën is niettemin een sport waar bepaalde risico’s aan verbonden zijn. Hoop op het beste, maar bereid u voor op het ergste. U bent nu hopelijk goed voorbereid om zorgeloos op skireis te vertrekken!

Dit artikel is in samenwerking geschreven met ING.

Mitch Scheiner

Over Mitch Scheiner

Ik heb mijn diploma in financiën gehaald, en voer graag analyses uit over hoe consumenten zoveel mogelijk kunnen besparen op lange termijn.