De eindejaarsfeesten: optimaliseer uw uitgaven met uw kredietkaart

|Posted by | Kredietkaart, Lifestyle
Tags: , ,
de eindejaarsfeesten

GESPONSORDE CONTENT

Het komt dichterbij! De eindejaarsfeesten naderen, nog een reden te meer om een lege portefeuille te vermijden. Zie hier enkele aanbevelingen die ervoor zullen zorgen dat u uw Kerstcadeaus en uitgaven tijdens de eindejaarsvakantie kan optimaliseren.

Kerstcadeaus

Wacht niet tot het laatste ogenblik om Kertscadeaus aan te schaffen voor uw familie en uw vrienden. Nadat u het perfecte idee voor een cadeau hebt gevonden, raden wij u aan om al de forums, sociale media en referentiewebsites, zoals Ebay en Amazon, goed in het oog te houden. Blijf het hele jaar door op de hoogte van alle promotie-acties door u simpelweg op de nieuwsbrieven van de aanbieders te abonneren.

Denk goed na over de manier waarop u uw cadeaus tijdens de eindejaarsfeesten zult aanschaffen. Hoe kunt u het best besparen op uw aankopen? Is er een manier om uw aankopen te beschermen in geval van diefstal of verlies? Met een goede kredietkaart geniet u van kortingen en vermijdt u enige vorm van tegenslag tijdens en na uw aankopen. Een gewaarschuwd man is er twee waard! Zie hier enkele voorbeelden van kredietkaarten die van pas kunnen komen tijdens de eindejaarsfeesten:

  • Een “cashback” kredietkaart geeft u de mogelijkheid om een bepaald percentage van het totale bedrag van uw aankopen (in de winkel of online) te recupereren. Tijdens de Kerstperiode kan dit leiden tot het besparen van substantiële bedragen.
  • Tegenwoordig nemen de meeste winkels allemaal deel aan getrouwheidsprogramma’s. Bepaalde kredietkaarten laten u toe om punten op te sparen: u kunt ze dan vervolgens inwisselen tegen cadeaus en kortingen in de relevante winkels.
  • De aankoopverzekering laat u toe om materiële schade of diefstal van uw aankopen te dekken tot een bepaald bedrag .
  • Een verzekering die heel populair is geworden tijdens de laatste jaren is de “verlengde garantieverzekering”. Deze laat u toe om de garantie op uw aankopen te verlengen, die wettelijk reeds twee jaar bedraagt.

Een kredietkaart heeft dus niet als enige functie om de betaling van uw aankopen uit te stellen. Ze laat u ook toe om te genieten van allerlei kortingen en beschermt u tegen onvoorziene omstandigheden tijdens de eindejaarsfeesten!


Op reis tijdens de eindejaarsfeesten

Op reis gaan tijdens de eindejaarsfeesten zal in de meeste gevallen niet goedkoop zijn als u niet op tijd reserveert. De vraag voor hotels en vluchten is zeer groot tijdens deze periode. De luchtvaartmaatschappijen bieden u tijdens het jaar allerlei promotiepakketten aan, nog een reden te meer om niet tot het laatste ogenblik te wachten!

Denk dus goed na over de bestemming waar u de eindejaarsfeesten wilt doorbrengen. Hierbij geldt hetzelfde advies als voor uw Kerstaankopen: raadpleeg vergelijkingswebsites en referentiewebsites zoals TripAdvisor met als doel de ideale bestemming te vinden aan de beste prijs.

Voor het vastleggen van een reservatie, moet u altijd rekening houden met het feit dat bepaalde dingen niet altijd zoals verwacht lopen. Wat als u tijdens uw reis ineens ziek wordt? U breekt een been tijdens het skiën? U moet op het laatste ogenblik uw reis annuleren wegens een ziekte zoals de waterpokken? Nogmaals, met de juiste kredietkaart bent u in veilige handen. Hieronder vindt u enkele verzekeringen en voordelen die u kunnen dekken bij onvoorziene omstandigheden voor of tijdens uw reis.

  • De “reisongevallenverzekering” neemt alle kosten voor zich die zich voordoen als gevolg van een zwaar ongeval (overlijden of invaliditeit). Als dit zich voordoet voor uw vertrek zal een “annulatieverzekering” alle kosten opnemen onder bepaalde voorwaarden. Bepaalde kredietkaarten bieden ook verzekeringen aan tegen schade of diefstal van uw bagage, vluchtvertraging, etc.
  • In geval van hospitalisatie of repatriëring naar uw thuisland, zal de “bijstandsverzekering” uw gemaakte kosten op zich nemen onder bepaalde voorwaarden, afhankelijk van in welk land u zich op dat moment bevindt.
  • Als u heel veel reist raden wij u aan om een kredietkaart met miles aan te schaffen. Deze kaart laat u toe via uw aankopen miles op te sparen die u op een later moment kunt inwisselen tegen allerlei zaken zoals: gratis vliegtickets, hotelkamers, huurauto’s, etc. Normaal gezien bieden deze kaarten ook reisverzekeringen.

Het is nog maar eens aangetoond dat een kredietkaart meerdere functies heeft die verder gaan dan om uw aankopen en reservaties te kunnen doen. Ze dient ook om u op eender welk moment overal ter wereld te beschermen tegen onvoorziene omstandigheden.

Hierbij hopen wij dat u beter voorbereid bent voor de eindejaarsfeesten. Wij wensen u alvast een prettige Kerst en een prettig Nieuwjaar toe.

Dit artikel is in samenwerking geschreven met ING.

Sofie van der Does

Over Sofie van der Does

Gepassioneerd door marketing, internationale business en vreemde talen. Met veel plezier deelt ze haar kennis over persoonlijke financiën en helpt u geld besparen!