De voordeligste leningen voor een renovatie

|Posted by | Leningen
Tags: ,

renovatie

Is uw huis aan renovatie toe en wil u uw wooncomfort verbeteren? Dit kan nuttig zijn indien u van plan bent om uw huis te verkopen of gewoonweg om energie te besparen. Nochtans is een renovatie niet goedkoop en kan het een grote investering vereisen. In België bestaan er drie types van kredieten voor werkzaamheden. Het is belangrijk om te bepalen welke werken u juist wil doorvoeren om de lening te vinden die het beste bij u past.

1. De soorten leningen voor de renovatie van uw huis in België

 

  • Lening voor « grote » werkzaamheden

Deze lening wordt berekend in functie van het ontleende bedrag en de leencapaciteit van de particulier. Verschillend aan de hypothecaire lening moet u geen extra kosten betalen zoals notaris-, hypotheek- of aktekosten. Nochtans liggen de rentevoeten wel hoger.

Normaal gezien betaalt  u ook geen dossierkosten en de administratieve behandeling verloopt even snel.

Lees ons artikel: Een lening kan u helpen al uw projecten te realiseren

  • Leningen voor « kleine » werkzaamheden of verbouwingswerken

Deze type leningen zijn nuttig voor de verbouwing van een woning waarvan u eigenaar of huurder bent. U kan uw interieur herinrichten of uw meubels veranderen. U hebt geen bewijs nodig van de investering en ook geen factuur van de werken om ervan te kunnen genieten. De rentevoet zal daarentegen hoger zijn dan bij een lening voor grote werkzaamheden, aangezien u geen verantwoording moet geven over het gebruik van het kapitaal.

  • Lening voor ecologische werkzaamheden

Leningen voor ecologische werkzaamheden of groene energieleningen zijn bestemd voor personen die werken willen doorvoeren om het milieu te beschermen of hun energieverbruik te verminderen. U moet een bewijs van deze investering leveren of een factuur van de verbouwingen.

Meerdere financiële instellingen bieden voordelige voorwaarden indien minstens 50% van de renovatiewerken uitgevoerd worden met als doel om energie te besparen. Volgens de banken komen sommige renovatiewerken in aanmerking voor een groene lening. Hier zijn enkele voorbeelden: een nieuwe ketel met hoog rendement, isolatiewerken, raamwerk met driedubbel glas, het plaatsen van fotovoltaïsche zonnepanelen, etc.

De rentevoet van een ecologische lening is voordeliger dan de rentevoet van een klassieke renovatielening.

Lees ons artikel: Alles wat u moet weten over een lening voor renovatie of eco-krediet

2. Vergelijking van de beste leningen

  • Renovatieleningen

Hieronder vindt u een selectie van de meest voordelige leningen als u uw huis wil renoveren voor een bedrag van €20.000 terug te betalen op 36 maanden.

renovatie

  • Leningen voor inrichting

Hieronder vindt u twee zeer voordelige leningen van Beobank en DHB Bank als u uw huis wil herinrichten en in het bijzonder uw keuken voor een bedrag van € 5 000 terug te betalen op een periode van 36 maanden.

renovatie

  • Ecologische leningen

Hieronder vindt u de twee meest voordelige leningen van het moment indien u wenst te investeren in zonnepanelen voor een bedrag van €15.000 terug te betalen op 36 maanden.

renovatie

Mitch Scheiner

Over Mitch Scheiner

Ik heb mijn diploma in financiën gehaald, en voer graag analyses uit over hoe consumenten zoveel mogelijk kunnen besparen op lange termijn.