Waarom een decoratielening aanvragen?

|Posted by | Persoonlijke Lening
Tags: , ,
Decoratielening

Is het interieur van jouw woning na al die jaren aan vervanging toe? Of wil je binnenkort een huis verhuren/verkopen en meer kandidaten aantrekken met mooier meubilair? Als je wat extra geld nodig hebt om de inrichting te financieren, volg dan de tips van TopCompare om de beste decoratielening te vinden.

Wat is een decoratielening?

Een decoratielening is een persoonlijke lening waarmee je de decoratie, inclusief meubels, van jouw huis kan financieren. Een persoonlijke lening is een consumentenkrediet verkrijgbaar bij een financiële instelling en is niet verbonden aan een specifiek doeleinde. Het gebruik van het geld hoef je dus niet te verantwoorden, waardoor dit soort leningen perfect zijn als decoratielening. Deze persoonlijke lening mag niet worden verward met een renovatielening. Renovatieleningen zijn namelijk specifiek bedoeld voor verbouwingen. De rente hiervan zal iets lager liggen, maar je moet dan wel kunnen aantonen dat het voor een verbouwing is.

Hoe werkt het?

Maak eerst een schatting van het benodigde bedrag voor je nieuw interieur. Met een decoratielening kan je gewoonlijk tussen de € 1.250 en € 100.000 lenen. Vervolgens moet je het geld gespreid terugbetalen over een specifieke periode met vooraf bepaalde maandelijkse betalingen.

Voordat je de lening aangaat kan je het krediet simuleren met de vergelijkingstool van TopCompare. Om dit te doen voer je het benodigde bedrag in, alsook de gewenste terugbetalingsperiode. Je krijgt dan te zien hoeveel rente je jaarlijks betaalt (JKP) en hoeveel je maandelijks moet aflossen. Tenslotte zie je ook het totaalbedrag dat je moet terugbetalen.

Je bent in jouw zoektocht naar een decoratielening niet gelimiteerd tot jouw eigen bank, maar je kan bij alle financiële instellingen terecht. Hierdoor kan je de meest voordelige optie kiezen die het best aansluit bij jouw wensen. Om tijd en geld te besparen kan je op TopCompare.be meer dan 20 leningen vergelijken om de beste prijzen op de Belgische markt te vinden.

Wat kan ik kopen met de decoratielening?

Met een decoratielening kan je bijvoorbeeld jouw meubilair vervanging, je nieuwe woning inrichten, je kinderkamers decoreren, … Een lening kan hierbij helpen omdat de inrichting van slechts één kamer al rond de € 2.000 kan schommelen. Enkel een zetel kost vaak meer dan € 1.000, afhankelijk van je wensen uiteraard. Denk ook aan nieuwe verlichting, een likje verf op je muren of andere decoratie zoals een tapijt. Allemaal zaken die een grote hap uit je budget kunnen nemen.

In principe kan je met jouw decoratielening ook andere zaken kopen, omdat het louter een andere benaming is voor een persoonlijke lening.

Hoe kom ik in aanmerking voor de lening?

Om een decoratielening aan te vragen, moet je minstens achttien jaar oud zijn, een Belgisch burger zijn of een permanente verblijfsvergunning hebben. Jouw kredietwaardigheid moet ook hoog genoeg zijn zodat de bank weet dat je de lening op tijd kan terugbetalen. Iedere financiële instelling heeft echter verschillende eisen, dus het is belangrijk om je goed te informeren over elke instelling.

Avatar

Over Sien Droeshout

Het is geen geheim dat ik me als content marketeer bij TopCompare uren mag verdiepen in de allerlaatste nieuwtjes van de financiële wereld. Alleen zo kan ik mensen op een duidelijke en leuke manier informeren over financiële producten, én hen helpen de beste keuzes te maken.