Waarom een decoratielening aanvragen

|Posted by | Persoonlijke Lening
Tags: , ,

Decoratielening
Wilt u het interieur van uw huis aanpassen voor een betere woonervaring? Of wilt u binnenkort een huis verhuren/verkopen en wilt u meer kandidaten aantrekken met mooier meubilair? Als u geld tekort komt om deze inrichting te financieren, volg dan de tips van TopCompare.be om de beste decoratielening te vinden.

Wat is een decoratielening?

Een decoratielening is een persoonlijke lening waarmee u de decoratie, inclusief meubels, van uw huis kunt aanschaffen. Een persoonlijke lening is een consumentenlening verkrijgbaar bij een financiële instelling en is niet verbonden aan een specifiek doeleinde. Het gebruik van het geld hoeft u dus niet te verantwoorden, waardoor dit soort leningen perfect zijn als decoratielening. Deze persoonlijke lening moet niet worden verward met een renovatielening. Renovatieleningen zijn namelijk specifiek bedoeld voor verbouwingen. De rente hiervan zal iets lager zijn, maar u moet wel kunnen aantonen dat het voor een verbouwing is.

Lees ons artikel: De voordeligste leningen voor een renovatie

Hoe werkt het?

Maak eerst een schatting van het benodigde bedrag om de verbeteringen aan te brengen. Met een decoratielening kunt u gewoonlijk tussen de € 1.250 en € 150.000 lenen om de decoratie uit te voeren. Vervolgens moet u het geld gespreid terugbetalen over een specifieke periode met vooraf bepaalde maandelijkse betalingen. Voordat u de lening aangaat kunt u het krediet simuleren. Om dit te doen voert u het bedrag van de lening in, alsook de gewenste terugbetalingsperiode. U krijgt dan te zien hoeveel rente u jaarlijks betaalt (JKP) en hoeveel u maandelijks moet betalen. Tenslotte ziet u ook het totaalbedrag dat u moet terugbetalen. U bent in dit proces niet gelimiteerd tot uw eigen bank, maar u kunt bij alle financiële instellingen terecht. Hierdoor kunt u de meest voordelige instelling kiezen die het best aansluit bij uw wensen. Om tijd en geld te besparen kunt u op TopCompare.be meer dan 26 leningen vergelijken om de beste prijzen op de Belgische markt te vinden.

Als voorbeeld kijken we naar de situatie van een familie van vier. De familie wil € 5.000 lenen om de kinderkamers opnieuw in te richten en dit willen ze binnen drie jaar terugbetalen. Zie hieronder de drie beste decoratieleningen voor de familie in België:

 

Financiële instelling

 Decoratielening Decoratielening 
Totale aflossing5.385€5.405€5.421€
JKP4,99%5,25%5,45%
Maandelijkse aflossing150€150€151€

Wat kan ik kopen met de decoratielening?

Met een decoratielening kunt u van alles kopen. Om uw woning fijner te maken kunt u beginnen met de vervanging van meubilair. Een lening kan hierbij helpen, aangezien de decoratie van een woonkamer al tussen de € 500 en € 1.500 kost, afhankelijk van uw wensen. Denk ook aan de vervanging van uw verlichting, wat de dynamiek van uw kamer geheel kan veranderen. Uiteraard zijn ook de muren van belang. Een nieuw likje verf of ander behang kunnen een wereld van verschil maken.

Lees ons artikel: Hoe kan u de verkoopprijs van uw woning maximaliseren

Hoe kom ik in aanmerking voor de lening?

Om een decoratielening aan te vragen moet u minstens achttien jaar oud zijn, u moet een Belgisch burger zijn of een permanente verblijfsvergunning hebben. Uw kredietwaardigheid moet ook hoog genoeg zijn zodat de bank weet dat u de lening op tijd kan terugbetalen. Iedere financiële institutie instelling heeft echter verschillende eisen, dus het is belangrijk om u goed te informeren over elke instelling.

Nour Khamis

Over Nour Khamis

Ik combineer mijn journalistieke en financiële ervaring om ingewikkelde geldzaken op een begrijpbare manier uit te leggen.