€5 per dag sparen, omdat uw geld telt!

|Posted by | Lifestyle
Tags: ,

geld

Of u nu geld op overschot hebt of niet, het is voor iedereen interessant om maandelijks wat geld te kunnen sparen. Wanneer u in staat bent om €5 per dag te sparen, betekent dit dat u €150 à €155 per maand spaart. Een groot bedrag waarvoor u maar enkele kleine gewoontes moet aannemen. Deze som geld kan u dan gebruiken voor andere, leuke activiteiten die u normaal zou laten.

Denk eens aan al de dingen die u kunt doen met €155 per maand. U kan een tweedehands fiets kopen, een dagje ontspannen in een spa, uw favoriete paar schoenen kopen waar u nooit genoeg geld voor had of gewoonweg sparen voor een mooie reis.

Redenen genoeg om geld te besparen, maar hoe werkt dit nu juist?

1. Ontbijt thuis

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag en het is belangrijk om deze niet over te slaan. Uw energie zal anders gedurende de dag snel afnemen en u zal prikkelbaar zijn wanneer dit wel gebeurt. Veel mensen hebben de gewoonte om onderweg naar het werk een koffiekoek of een broodje te kopen en om deze vervolgens snel naar binnen te schrokken, snel en makkelijk! Het is echter rustiger en beter voor de portemonnee om thuis een lekker ontbijtje klaar te maken.

2. Drink water in plaats van frisdrank

Voor velen is het reeds een verslaving, voor anderen eerder een gewoonte. Te veel frisdrank is slecht en heeft veel negatieve effecten op uw organen, tanden en gemoed. Dit komt omdat er wel 10 theelepels suiker in een blikje frisdrank zitten. Deze doen u op korte termijn gelukkig voelen maar een uur na de consumptie zal u in een dip verzeild geraken en zal uw energie enorm zakken.

Aan frisdrank hangt ook een prijskaartje. In plaats van op uw werk telkens naar de automaat te gaan voor een blikje suiker zou het een beter idee zijn om te investeren in een drinkbus, die u vervolgens kunt vullen met water. Dit is een win-win situatie want u gaat gezonder en met meer geld op zak door het leven.

3. Culturele uitstapjes

Bezoekjes aan musea zijn heel interessant en leerrijk maar kunnen duur uitvallen. Als u een kunstliefhebber bent, en daar veel geld aan uitgeeft, is het slim om u vooraf goed te informeren want maar liefst 140 musea doen hun deuren gratis open op de eerste zondag van de maand. Voor meer informatie hierover kan u dit artikel lezen. Ook wanneer u speciale acties in het oog houdt en u zich af en toe informeert bij bepaalde musea, bespaart u al snel een behoorlijke som geld.

4. Supermarktpromoties

Het klinkt overdreven, maar uw dagelijkse maaltijden afstemmen op de tijdelijke promoties in de supermarkt kunnen u veel geld doen besparen. Hierbij zeg ik niet dat u een voorbeeld moet nemen aan het engelstalige programma “extreme couponing”, maar wel dat het slim is om zo nu en dan de promoties in de gaten te houden en af en toe merkproducten te laten liggen.

Wist u trouwens dat u van een heleboel voordelen kan genieten bij het doen van uw dagelijkse inkopen met de juiste kredietkaart met cashback en/of puntenprogramma? U kunt onze kredietkaartvergelijkingstool gebruiken om te zien welke kaart u de beste voordelen biedt.

5. Spring vaker op de fiets

Een auto is een hele investering, dat weet iedereen. Maar de kosten aan een auto stoppen helaas niet wanneer deze is afbetaald, want uw maandelijkse bedrag aan benzine is een grote hap uit uw rekening. Probeer voor bepaalde zaken uw auto te laten staan en op uw fiets te springen. Goed voor de conditie en een fiets heeft geen benzine nodig om vooruit te geraken. Het is niet nodig om uw auto helemaal te vergeten, maar wel om er bewuster mee rond te rijden. Na een maand zal u een som geld bespaard hebben waar u andere dingen mee kan doen.

6. Minder vlees

Vlees is iets waar een grote groep mensen veel waarde aan hechten. Ze maken zichzelf wijs dat ze zonder vlees niet genoeg eiwitten en mineralen, zoals ijzer en zink, binnenkrijgen en niet gezond leven. Deze voedingsstoffen zitten nochtans ook in verschillende andere producten, maar het is vooral belangrijk om een evenwicht te zoeken uw eetpatroon. Probeer dus om enkele dagen in de week geen vlees te eten. U zal positieve effecten merken op uw lichaam en vooral in uw portemonnee.

7. Meer beweging in de open lucht

Sporten in de fitness is makkelijk en voor sommige mensen ook een oplossing om beweging in hun leven te krijgen. Voor anderen is het pure geldverspilling. Denk er goed over na wanneer u een abonnement in de fitness aanvraagt, want hierbij gaat het vaak over een grote som geld. Probeer eerst buiten te sporten en wanneer dit u echt niet bevalt om welke reden dan ook, is het uiteraard een goed idee om naar de fitness te gaan. Beweging is beweging, maar als dit gratis kan, waarom zou u er dan voor betalen?

Lees ons artikel: 6 tips voor een gezonde levensstijl met een budget

8. Maak een lijstje

Wanneer uw budgetbeheer fout loopt, is het slim om voor een korte periode alles op te schrijven waar u uw geld aan uitgeeft. Al snel zal duidelijk worden welke uitgaven onnodig zijn en op die manier zal het voor u makkelijker worden om minder geld uit te geven.

9. Minder uit eten

Op restaurant gaan kost ongeveer €25 per persoon per bezoekje. Wij, als Belgen, hebben nogal de neiging om bij elke gelegenheid op restaurant te gaan. Probeer dit te minderen, want thuis met uw geliefden koken kan vaak nog gezelliger zijn dan op restaurant gaan, en het is veel goedkoper. Samen koken, samen lachen en samen eten, alles heeft zijn charmes wanneer u het met uw geliefden doet, zelfs een aangebrande ovenschotel.

10. Recycle

We leven in een weggooi maatschappij, dat kunnen we niet ontkennen. Toch is het overdreven om een hemd weg te gooien omdat er één knopje af is. Kleine herstellingen uitvoeren is heel makkelijk en u hoeft er geen ingewikkelde technieken voor te gebruiken. Dit geldt ook voor andere spullen, zoals uw schoenen. Wees creatief en behandel uw spullen met zorg.

Dankzij ons advies kan u op het einde van de rit vele euro’s besparen, zodat u meer overhoudt voor de dingen die u belangrijk vindt. Aarzel niet om alle financiële instellingen te vergelijken om de kredietkaart te vinden die het beste bij u past.