Uw facturen online betalen? Talloze voordelen!

|Posted by | Kredietkaart
Tags: ,

facturen online betalen

Onze wereld digitaliseert, en daar ontsnapt niemand aan. Ook u niet. Processen versnellen, de verzameling van gegevens groeit (big data) en procedures worden geautomatiseerd. Digitalisering kan eng klinken, maar dat hoeft het niet te zijn. Er zijn reeds legio bedrijven die de overstap van een papieren administratie naar een digitale manier van werken hebben gemaakt en dit werpt zijn vruchten af. Informatie wordt toegankelijker, archieven krijgen een digitale vorm en een efficiëntere manier van werken wordt mogelijk. U zal hier zelf wellicht ook al de impact van hebben gevoeld. Waar u vroeger steeds uw facturen in papieren versie in de postbus kreeg, worden deze tegenwoordig steeds vaker online verstuurd.

Opmerking

‘Big data’ is een enorme verzameling aan gegevens die van verschillende bronnen afkomstig kunnen zijn: opgeslagen bestanden, verzonden e-mails, video’s op sociale media, GPS-signalen, aankooptransacties, … . De verzameling van al deze datasets kan van zo’n grote omvang zijn dat dit de analysecapaciteiten van zowel mensen als reguliere informatiebeheersystemen te boven gaat.

Toch is het heel goed mogelijk dat uzelf nog niet helemaal overtuigd bent of dat uw facturen online betalen nu ook de juiste keuze voor u is in plaats van steeds naar de bank te gaan. Laat dit artikel u daarom enkele voordelen van een online facturatiebeheer overzichtelijk uitleggen.

1. Snel en gemakkelijk

Bij papieren betalingen moet u met uw overschrijvingsstrookjes steeds naar de bank om hier de betalingen te laten gebeuren. Indien u uw betalingen online beheert, bespaart dit niet alleen heel veel tijd maar het is ook nog eens gemakkelijk. U kan al uw facturen online betalen terwijl u rustig thuis in uw zetel zit. Indien u een stap verder wilt gaan en uw algemene financiën online wil opvolgen, kan u altijd heel gemakkelijk toegang tot PC-banking aanvragen bij de financiële instelling van uw keuze. Zo kan u al uw bankzaken 24/7 beheren op uw computer. Ook op tablets en smartphones is dit steeds vaker mogelijk via mobiel bankieren. Indien u absoluut niet weet hoe u dit moet aanpakken, staan er steeds medewerkers van uw bank klaar om u hierin bij te staan, bv. via de klantenservice of via een afspraak in de bank. Deze mensen kunnen u alles uitleggen wat u moet weten zodat u het principe in no time onder de knie heeft. Eén van de gemakkelijkste manieren om uw facturen online te betalen is door het gebruik van een kredietkaart. Indien u er nog geen heeft of twijfelt u of u in het bezit bent van een kaart die het beste bij uw profiel past, vergelijk dan hier alle kredietkaarten voor de juiste keuze op TopCompare.be.

2. Veilig

Online facturatie is naast gemakkelijk ook nog eens veilig. Een veel gebruikt hulpmiddel door bedrijven om de veiligheid en transparantie van online betalingen te garanderen is gebruik maken van een beveiligde verbinding en werken via klantenaccounts op de website. Indien u zich hier aanmeldt kan u en u alleen uw facturen online betalen en beheren. Indien de facturatie via e-mail gebeurt, zetten bedrijven zich in om een duidelijk onderwerp mee te geven en een professionele layout, directe betaalmogelijkheden en een veilige transfer van de betaling te waarborgen. Mocht er toch iets mis gaan, dan hebben de kredietkaartmaatschappijen procedures om frauduleuze transacties tegen te gaan.

Opmerking

Er bestaan meerdere manieren om zeker te zijn of een website al dan niet beveiligd is. De URL van de site moet altijd beginnen met https. Betrouwbare websites bezitten verder een veiligheidslabel en zullen nooit achter persoonlijke informatie vragen die niet relevant is voor de transactie.

3. Controle en overzicht

Al kunnen grote delen van de klantenrelatie geautomatiseerd zijn, dan nog blijven fouten altijd mogelijk. Uw facturen online betalen stelt u in staat om deze fouten veel gemakkelijker op te merken. Door een gedetailleerd overzicht kan u duidelijk zien wat u heeft betaald, wat u nog moet betalen en hoe de factuur is opgesteld. Zo kunnen mogelijke discussies over niet-betaling snel worden afgehandeld en heeft u het bewijs zwart op wit. Ook disputen over verbruik kunnen makkelijk uitgeklaard worden. Een voorbeeld is een telecom provider die u een hogere maandelijkse factuur stuurt dan normaal. Via het online bestand kan u direct opzoeken waar het hogere verbruik vandaan komt. Indien u een factuur bent vergeten te betalen, kan uw leverancier u gemakkelijk een betalingsherinnering sturen, iets wat vroeger enkel voor nog meer papieren administratie zorgde. U kan uw facturen niet meer kwijt raken en ze worden voor u digitaal opgeslagen. Ook de drempel naar een beter budgetbeheer wordt door online facturatie heel wat lager gelegd. U kan beter bijhouden wat, wanneer en waar u uw geld heeft uitgegeven, en dit 24/7.

Facturen online betalen brengt duidelijk aantrekkelijke voordelen met zich mee die in schel contrast staan met die van papieren betalingen. Bespaar uzelf tijd en moeite en zet de overstap naar een gemakkelijk, digitaal en veilig facturatiebeheer!