Fintech: CEG behoort tot Top 50 meest innovatieve bedrijven

|Posted by | Nieuws
Tags: ,
fintech

Het moederbedrijf  van TopCompare.be, CompareEuropeGroup, is in de Fintech 100 van 2017 benoemd tot één van de meest innovatieve bedrijven van het jaar. De Fintech 100 is een jaarlijkse samenwerking tussen H2 Ventures en het accountantsbureau KPMG. In de lijst worden de meest innovatieve bedrijven ter wereld op gebied van financiële technologie opgenomen. Wereldwijd werden meer dan 1.500 Fintech bedrijven overwogen, maar slechts 100 haalden de finale lijst.

CompareEuropeGroup bevindt zich op plaats 43 van de leidinggevende Fintech bedrijven, amper twee jaar na de oprichting. Het bedrijf achter TopCompare.be wordt door Fintech 100 aangeduid als een ‘disrupter’ van de financiële markt. Dit houdt in dat TopCompare.be tegen de traditionele werking van het financiële systeem ingaat en de markt opschudt door de eigen dienstverlening over een andere boeg te gooien.

De missie van TopCompare.be bestaat erin om objectief en transparant financiële producten te vergelijken en zo te vermijden dat consumenten snel kunnen worden misleid. Het bedrijf geeft haar gebruikers de mogelijkheid om gratis en gemakkelijk financiële producten, waaronder persoonlijke leningen en kredietkaarten online te vergelijken en de gewenste criteria aan te duiden. Op die manier kunnen consumenten op een voordelige manier de beste financiële producten in de Belgische markt vinden.

Wouter Vanderheere, Managing Director van TopCompare.be, is zeer tevreden met de Fintech erkenning en ziet het als een beloning voor het harde werk van het bedrijf:

“We hebben onze handen uit de mouwen gestoken om meer transparantie en verheldering te brengen naar de persoonlijke financiën van onze gebruikers. We helpen duizenden Belgen om gezonde en verstandige beslissingen te nemen omtrent hun bankzaken. Elke keer dat we hen geld kunnen besparen, zijn wij tevreden met ons werk”, zo zegt Vanderheere.

Daarnaast ziet Vanderheere het als een extra reden om nog meer werk en toewijding in het project te steken. De plek in de top 50 van de Fintech 100 is een teken dat er veel interesse is in de diensten van TopCompare.be. Vandaar dat TopCompare.be het nog grootser gaat aanpakken volgens Wouter Vanderheere:

“We richten ons erop om heel wat meer mensen blij te maken door nog veel meer financiële producten aan te pakken.”