Op gezinsvakantie met de auto

|Posted by | Lifestyle
Tags: , ,

gezinsvakantie

GESPONSORD DOOR ING

Het is tijd voor een gezinsvakantie en u gaat het liefst met de auto. Een goed plan, maar het is vaak moeilijker dan u denkt om er een geslaagde reis van te maken. Met behulp van TopCompare.be komt het hele gezin aan op de bestemming met een goed humeur.

Een goede start

Om goed uit de startblokken te schieten kunt u het best ruim van te voren voorbereiden. Het belooft weinig goeds als u de gezinsvakantie begint door in de ochtend haastig in te pakken en slaperig de auto in te strompelen. Het begin van uw reis zet de toon voor de rest van de reiservaringen, waardoor een goede voorbereiding cruciaal is.

Pak daarom ten laatste een dag van te voren in en zet alles alvast klaar in de auto, ook de kinderstoelen. Zo kan u de volgende ochtend extra uitslapen. U hebt dan ook genoeg tijd voor een relaxed ontbijt, stapt zorgeloos de auto in en zorgt ervoor dat iedereen een gordel om heeft. De reis kan beginnen!

Preventieve afleiding

Het is weinig realistisch om te verwachten dat uw kinderen urenlang stil zullen kunnen zitten op de achterbank. Grote kans dat ze op een gegeven moment zichzelf proberen te vermaken, wat al snel resulteert in frustrerende en afleidende ruzies. Soms is een aanval de beste verdediging, wat in dit geval betekent dat u zorgt voor de nodige afleiding. Als u wacht tot het misgaat, is het vaak al te laat om de sfeer om te keren. Zorg er dus vanaf het begin voor dat de kinderen bezig blijven.

Elektronisch vermaak is vaak een effectieve oplossing. Het maakt niet uit of het een smartphone, dvd speler of game console is, de kinderen kunnen er urenlang plezier aan hebben. U moet wel rekening houden met het feit dat de meeste gadgets op batterijen werken. Daarnaast kan u ook gebruikmaken van ouderwetse bezigheden, zoals het zoeken van specifieke kleuren of speciale nummerplaten. Ook woordspelletjes of karaoke zijn uitstekende opties. Na enkele uren vermaak, vallen ze vast in slaap.

Wagenziekte

Op een verkeersongeluk na, is dit het grootste gevaar op uw trip: wagenziekte! Als u niet goed oplet, kan u kots gaan opkuisen op de achterbank. Het kan echter uren of dagen duren tot de geur helemaal weg is. Wees daarom voorbereid en zorg voor genoeg plastic zakken en eventueel medicijnen of andere preventieve middelen. Denk ook aan de voorgaande tip, want afleiding zorgt er ook voor dat uw kind zich minder ziek voelt. Verder is goed eten van groot belang. Geef ze een lichte maaltijd en zorg ervoor dat ze niet te veel vet of suiker binnenkrijgen.

Veel tussenstops

Vergeet niet dat de gezinsvakantie al van start gaat vanaf het moment dat u de oprit verlaat en niet pas wanneer u op de eindbestemming komt. Probeer dus vooral te genieten van de reis en stop regelmatig om de omgeving te verkennen, lekker een hapje te eten en om even wat frisse lucht in te ademen. Dit is vooral ook goed voor de chauffeur om op energie te komen en lekker de benen te strekken.

Zorg er telkens voor dat iedereen naar de WC gaat als u toch bent gestopt, ook wanneer de kinderen zeggen dat het niet hoeft. Zo voorkomt u dat ze na vijf minuten terug op weg toch opeens last krijgen van een opdringerige blaas.

In het geval van een ongeluk

Mocht er toch iets foutgaan en hebt u autopech, dan kan u terecht bij de wegenhulp van uw verzekering. Deze service zorgt ervoor dat u snel van professionele pechverhelping geniet. Als het mankement niet snel kan worden opgelost, krijgt u soms een auto ter vervanging. Alles wordt opgelost aan de hand van een telefoontje.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met ING.

Nour Khamis

Over Nour Khamis

Ik combineer mijn journalistieke en financiële ervaring om ingewikkelde geldzaken op een begrijpbare manier uit te leggen.