6 tips voor een gezonde levensstijl met een budget

|Posted by | Kredietkaart, Lifestyle
Tags: ,

gezonde levensstijlIedereen weet het. Wanneer u honger heeft en de supermarkt binnenwandelt, loopt u direct in de val. De verleidingen zijn zo groot dat u met een rekening in het rood thuis komt met spullen die u beter had kunnen laten. Ik ben hier regelmatig slachtoffer van. Vervolgens weet ik dat er chocolade in huis is en daar gaat het mis. Het is net alsof er een sluipmoordenaar in huis is. U weet dat het niet goed gaat aflopen maar aan de andere kant kan u er niet omheen dat het er is. U houdt uzelf in totdat u het niet meer aankan. Daarna is daar het schuldgevoel en vaak nog erger, meer trek dan eerst.

Ik wil een gezonde levensstijl. Ik heb me voorgenomen niet meer toe te geven aan dit gedrag. Verrassend genoeg levert het me tot nu toe zelfs geld op. Ik leefde lange tijd in de veronderstelling dat een gezonde levensstijl duur is, niets is minder waar!

Enkele tips om u te helpen:

Maak een boodschappenlijst

Essentieel is het hebben van een boodschappenlijst. Dit weerhoudt u ervan impulsaankopen te doen die vaak niet de beste keuze zijn. Probeer wanneer u in de supermarkt bent, u ook aan deze boodschappenlijst te houden. Plan gezonde maaltijden voordat u gaat, zodat u alles in huis heeft en vooruit kan.

Lees ons artikel: Voordelig boodschappen doen

Wie niet rookt, bespaart

Roken kost geld, heeft een slecht effect op uw gezondheid en is feitelijk een volledig zinloze tijdsbesteding. Toch heb ik, en vele met mij, last van deze verslaving. Echter, sinds ik gezonder ben gaan leven, merk ik dat het totaal niet meer past bij mijn levensstijl. U zult verbaasd zijn hoeveel geld en tijd het bespaart. Het scheelt zelfs in mijn geval in de kosten voor kauwgom en wasmiddel. Aangezien ik rookte gooide ik alles direct in de was, nu vind ik dat minder noodzakelijk.

Biologisch meer smaak

Biologisch voedsel heeft oprecht meer smaak. Het is onbewerkt. Alleen al het feit dat ik deze keuze maakt, helpt mij andere dingen opzij te zetten. Het zijn eerlijke producten waardoor ik de verkeerde suikers niet wil toevoegen aan mijn eetpatroon. Het zit wellicht tussen de oren maar op het moment dat u een gezonde voedselkeuze maakt, elimineert u vanzelf de minder goede dingen. U geniet van uw eten en investeert in goede voeding.

U kunt onze kredietkaart vergelijkingstool gebruiken om te zien welke kaart het beste bij u past.

Verkeerde suikers stimuleren trek

Bewerkte voeding bevalt veel suikers. Deze suikers laten uw bloedsuikerspiegel en insulineniveau stijgen. Met hongerpieken tot gevolg die we vaak weer oplossen met tussendoortjes. De keuze aan tussendoortjes is reuze. Het levert voedingsbedrijven veel geld op maar het doet weinig goeds voor onze portemonnee.

Geen fitnessabonnement

Bent u ook sponsor van uw fitness? Betaalt u maandelijks een bedrag terwijl u er zelden te vinden bent? Er zijn kosteloze oplossingen. Ga de natuur in, wandel, fiets of ga hardlopen. Ook zijn er tegenwoordig diverse gratis programma’s die u kunt downloaden. Wellicht kijkt uw buurman ietwat gek op terwijl u voor uw tv in moeilijke posities staat, maar anderzijds scheelt het u een aanzienlijk bedrag aan kosten.

Besparing op ziektekosten

Het allermooiste is het effect van deze gezonde levensstijl. U blaakt van gezondheid. Door alle gezonde voeding die u tot u neemt en de beweging bent u minder ontvankelijk voor allerlei kwaaltjes. Het scheelt u weer in uw ziektekosten.

Kortom, een gezond leven is niet alleen beter voor lichaam en geest, maar ook voor uw portemonnee! Neem afstand van de zaken die u niets goeds bijbrengen. Als eerste stap kunt u al gaan besparen op uw boodschappenlijsten via uw kredietkaart. Er zijn diverse supermarkten die u voordelen geven met het gebruik van een kredietkaart.

U kunt steeds alle financiële instellingen vergelijken om de kredietkaart te vinden die het beste bij u zal passen.

A. Maalderink

Over A. Maalderink

Ze is een ervaren lifestyle blogger. Ze voorziet u graag van haar kennis over het besparen van geld op Topcompare.be.