3 tips om globetrotter te worden zonder blut te raken

|Posted by | Lifestyle
Tags: , ,
globetrotter

Het einde van uw studie komt eraan en u droomt enkel over één ding: een wereldreis voordat u begint met werken. Zo’n lange reis als globetrotter kunt u echter niet zomaar willekeurig plannen. U moet rekening houden met verschillende zaken voordat u kan slagen als globetrotter. Hier zijn 3 belangrijke tips om u te helpen met het plannen van uw reis:

Globetrotter
  
1. Uw reisplan

Het is essentieel om uw bestemming te kennen, tenzij u alles van dag tot dag wilt beslissen. Om uw reisplan uit te werken moet u over enkele zaken nadenken:

  • Wanneer u zal reizen, bijvoorbeeld in welk seizoen, de temperatuur, en mogelijke risicozones (natuurrampen). Als u bijvoorbeeld India wilt bezoeken, dan moet u weten welke de juiste seizoenen zijn aangezien de moessonregens erg heftig zijn.
  • Uw budget is uiteraard minstens net zo belangrijk. Hoewel u prima rond kan komen met € 20 per dag in India, zal u in de Verenigde Staten eerder € 85 nodig hebben.
  • Ook uw interesses zijn een belangrijke factor. Bent u paardenliefhebber en bent u graag in de natuur? Overweeg dan bijvoorbeeld een reis in Mongolië, waar u te paard over de grote groene vlakten reist.

Deze kleine aandachtspunten zorgen voor een beter reisplan, zowel bij korte als lange reizen. Op deze manier hebt u ook alvast een idee wat voor budget nodig zal zijn.

Tip

 

Bekijk de website van buitenlandse zaken om zeker te zijn dat er geen problemen zijn op uw bestemming(en). U kunt per bestemming advies krijgen.

budget
  
2. Uw budget

Het is bij iedere reis noodzakelijk om uw geldzaken op orde te hebben. Een reis zonder budget kan nooit goed aflopen voor uw bankrekening. Vandaar dat u moet weten hoeveel geld u precies beschikbaar hebt. Uw reisstijl en de duur van uw reis moeten daarop aansluiten. Een globetrotter zal gewoonlijk voorzichtig zijn met geld en probeert de beste opties uit te kiezen:

  • Accommodatie: WWoofing, Couchsurfing en jeugdherbergen zijn populair. Alle drie de opties zijn uitstekende manieren om nieuwe mensen te leren kennen.
  • Vluchten: Voor een globetrotter maakt het niet uit om een kleine omweg te nemen of kleinere vliegvelden te gebruiken om op de bestemming te geraken.
  • Transport: De bus heeft de voorkeur om van het uitzicht te genieten en tegelijk geld te besparen.
  • Maaltijden: De globetrotter is vooral in kleinere restaurantjes te vinden om het lokale eten uit te proberen en nieuwe recepten te ontdekken.

Raak niet in paniek als u niet het juiste budget hebt om uw dromen te volgen. Er zijn meerdere oplossingen. Denk aan familie, vrienden, sponsors (bereid een specifiek plan voor als u denkt dat uw reis interessant is voor lokale media), of u kunt de oude vertrouwde bank proberen. Bent u niet overtuigd van de laatste optie? Laten we dit dan even verder uitspitten:

  • Geld vragen aan familie kan riskant zijn, want er kan spanning ontstaan in jullie relatie wanneer u geld verschuldigd bent.
  • Door een persoonlijke lening aan te vragen bij de bank kunt u uw kosten verspreiden over een langere periode waardoor u kunt genieten van de reis met een comfortabele start.
  • De reis is veel leuker als u zich niet te veel zorgen hoeft te maken over geld.

Overweeg het ook om persoonlijk langs te gaan bij de bank om hen op de hoogte te brengen over uw reis en om ervoor te zorgen dat uw bankkaarten en kredietkaarten niet zijn geblokkeerd op uw bestemmingen. Zo loopt u niet tegen problemen aan wegens “verdachte uitgaven” in het buitenland. Als u er toch bent, kan u eventueel informeren over transactiekosten met uw kaarten binnen de Europese Unie en in de rest van de wereld. TopCompare.be heeft voor u de beste Visa en Mastercard kredietkaarten geselecteerd voor een transactie van € 200 buiten de Eurozone.

Buiten de EU – Transactie van € 200
BankBetalingAfhaling
Europabank (MasterCard)€ 1,4€ 5,9
Deutsche Bank€ 3€ 5,5
CPH Bank€ 2,8€ 7,8
VDK Spaarbank€ 2,8€ 7,8

Tip

 

Bestel buitenlandse valuta bij uw eigen bank zodat u niet zonder geld komt te zitten in het buitenland. Voor grote bedragen kunt u beter op uw bestemming geld afhalen om te genieten van lagere kosten.

globetrotter
  
3. Uw verzekeringen

Dit kunt u beter niet vergeten. We kunnen kleine of grote ongelukken nooit helemaal uitsluiten. Sommige dokters en ziekenhuizen in het buitenland kunnen bovendien hoge kosten aanrekenen aan toeristen en reizigers. Het goede nieuws is echter dat vele kredietkaarten verzekeringspakketten aanbieden. Deze pakketten dekken gewoonlijk de reis (vlucht of rit) zelf, met mogelijks een verzekering voor reisannulering, repatriëring, bagageverlies of -diefstal, gezondheids- en ziekenhuiskosten of reisbijstand. Als u benieuwd bent naar de medische kosten in het buitenland, dan hebben we enkele voorbeelden om te verklaren waarom zelfs de grootste globetrotters een goede reisverzekering afsluiten:

  • Een gebroken arm in Mexico kost u ongeveer € 5.700.
  • Een ambulancerit naar een Chinees ziekenhuis kost zo’n € 340.
  • Een radiologisch onderzoek in een Amerikaanse kliniek kan tussen de € 220 en € 2.400 kosten.

En nu we het toch over verzekeringen hebben, onderschat het belang van een reisannulerings- of onderbrekingsverzekering vooral niet. Er kan altijd iets gebeuren waardoor u uw reis niet kan aanvatten of voortzetten en voorkomen is beter dan genezen! Kijk in ieder geval alvast of uw kredietkaart al deze verzekeringen biedt, zodat u niet dubbel verzekerd bent.

Tip

 

Overweeg een Europese ziekteverzekeringskaart (EZVK) als u reist binnen de Europese Unie. Klik hier voor meer informatie of om de kaart aan te vragen.

En nu, met deze drie gouden tips, kan een globetrotter beginnen aan de perfecte voorbereiding voor een episch avontuur.