Hoe geld besparen op uw reis naar New York

|Posted by | Lifestyle
Tags: , , ,
reis naar New York

U droomt erover om de Big Apple te ontdekken, de stad die u enkel kent uit de Amerikaanse films?  U wilt ook graag een show meepikken op Broadway, uw smaakpapillen prikkelen op de Chelsea Market of gaan winkelen op 5th avenue? Wij helpen uw droom werkelijkheid te laten worden: volg onze adviezen op en bespaar geld op uw reis naar New York. Fasten your seatbelts, ready for take-off.

Zelfs met onze tips, moet u een stevig budget opzij zetten

De Amerikaanse droom heeft een prijs en een hoge prijs. Alles in New York is duur: het eten, de bezoekjes, het shoppen, de hotels. Het is daarom dus belangrijk om een budget te voorzien, zodat u niet gefrustreerd raakt en beperkt bent in wat u kunt doen. Om u een idee te geven:

  • Een week in een hotel: tussen €1.000 en €2.500 (sterk afhankelijk van de locatie)
  • Een maaltijd: tussen €5 en €50 (afhankelijk van het restaurant)
  • Een metroticket: €2,29 enkele reis
  • Een toegangsticket voor een museum of een monument: tussen €30 en €35
  • Een show op Broadway: ongeveer €100 (afhankelijk van de show)
  • Een helikoptertour: €138
  • Shopping: de prijzen zijn ongeveer dezelfde als in België (Zara, H&M etc.)

Hoeveel deze andere uitgaven op uw portefeuille zullen wegen hangt ook sterk af van de wisselkoers. Maar dat hebt u natuurlijk niet in de hand. U kunt ook een lening aanvragen om uw vakantie te financieren wanneer u graag zo snel mogelijk wil vertrekken maar nog niet genoeg geld hebt gespaard. Twijfel niet om alle leningen te vergelijken en de lening te vinden die het beste bij uw financieel profiel past.

Om u een voorbeeld te geven: als u 5.000 euro wenst te lenen om uw reis naar New York te financieren met een looptijd van 12 maanden is de persoonlijke lening van Beobank het voordeligst voor u. U zult 428 euro per maand moeten aflossen met een intrestvoet van 4,99%.

Betalen met uw kredietkaart of cash geld meenemen?

Regel nummer 1 voor vertrek: denk na over welke betaalmethode u er wil gebruiken. Denk van tevoren na of het handiger, veiliger en goedkoper is om een groot aantal biljetten mee te nemen en alles cash te betalen of in plaats daarvoor alles te regelen met uw kredietkaart. Ga na wat geldopnames in New York u zullen kosten. Draag daarnaast goed zorg voor uw betaalkaarten, want wanneer deze worden gestolen of u ze kwijtraakt door uw onoplettendheid, kan u verblijf een wrange smaak krijgen.

Hier vindt u onze tips om het maximale uit uw reis naar New York te halen. Geen zorgen, deze zijn voor iedereen:

Voor degene die niet onder de sterrenhemel willen slapen

Airbnb of hotel? Hotel of Airbnb? U twijfelt en dat is normaal. Wat betreft Airbnb, de staat New York heeft in 2010 een wet ingevoerd die verhuur van verschillende verblijfplaatsen die voor minder dan 30 dagen verhuurd worden, verbiedt. En ja, er zijn nog altijd advertenties van appartementen zonder dat de eigenaar daar woont. Let dus op, want deze wet zal binnenkort verstrengd worden en de oneerlijke eigenaren zullen flink beboet worden. Om er dus zeker van te zijn dat er geen annulering zal zijn vlak voor u het vliegtuig op stapt, kunt u misschien beter een kamer bij een hotel boeken. Websites zoals Booking.com of jetsetter.com bieden kortingen aan, soms ook op luxe hotels. Neem de tijd om de verschillende kamers te vergelijken voor uw reis naar New York en er één te kiezen op basis van uw budget.

Voor shopaholics

Neem een kijkje op Century 21, vlakbij Ground 0. In dit winkelcentrum met 4 verdiepingen vindt u kledij, schoenen, accessoires en luxe tassen die absoluut betaalbaar zijn wanneer ze uit oudere collecties komen.

Als u de kans krijgt om naar New York te gaan op Black Friday, eind november de dag na Thanksgiving, of in december voor Boxing Day, kunt u uzelf trakteren op flinke kortingen en uw kredietkaart warm laten draaien (maar blijf altijd redelijk natuurlijk).

Voor fans van musea en monumenten

De New York City Pass maakt het u mogelijk om de meest bekende bezienswaardigheden te bezoeken in New York. Deze pas kost u aan de wisselkoers van vandaag ongeveer €106 voor volwassenen ouder dan 18 jaar en €84 voor jongeren tussen de 6 en 17 jaar. Deze kaart biedt u een bezoek aan de Empire State Building, het Museum of Natural History, het Metropolitan Museum of Art, Top of the Rock of Guggenheim Museum, het Vrijheidsbeeld & Ellis Island, een rondvaarttocht op Circle Line, het 9/11 museum of het Intrepid Sea, Air & Space Museum. U kan dus gerust een week uittrekken om dit allemaal te doen. Met dank aan deze pas bespaart u €72, want wanneer u alle tickets apart zou kopen zou dit u €178 kosten. Zo wordt uw reis naar News York een koopje!

Voor fans van shows en optredens

Wanneer u graag een show op Broadway wilt zien tijdens uw reis naar New York, kan de kostprijs van het toegangsticket al snel hoog oplopen. Een kleine tip is om langs te gaan bij TKTS Discount Booths op Times Square. U kunt er een korting krijgen tussen de -20% en -50% voor sommige shows zoals komedie musical, dans- en muziekshows etc. Ga dezelfde dag langs tussen 10 en 14 uur voor optreden ‘s ochtends en tussen 15 en 19 uur voor optredens ‘s avond.

Voor degene die willen bewegen

New York is een hele grote stad en de stad van Oost naar West, Noord naar Zuid te voet verkennen kan dagen duren (als u langzaam loopt). Gelukkig kan de metro van New York, ook de oudste van de wereld, u naar alle hoeken van de stad brengen. De aankoop van een ticket kost u €2,29 (enkele reis), maar het kan misschien handiger zijn om een weekpas te nemen (wanneer u er effectief een week verblijft) die u €27,49 kost, wat ongeveer neer komt op 2 trajecten per dag.

Wanneer u op uw reis naar New York de stad graag op een andere manier wilt verkennen en wilt genieten van een mooie zonnige dag, kunt u de fietsen Citi Bike huren. U moet een station kiezen waar u de fiets wilt ophalen en afleveren, of u kiest een ander station om de fiets terug achter te laten. De daghuur kost u €11 of €22 voor 3 dagen. Ideaal om Central Park te ontdekken of de Brooklyn Bridge over te steken.

Voor de fijnproevers

Helaas, als u goed wilt eten in New York zal u veel geld moeten neertellen. Als u bereid bent deze luxe op te offeren zonder teleurgesteld naar huis terug te moeten keren, ga dan eens langs bij de Chelsea Market. U heeft de keuze tussen keukens over de hele wereld en vindt er geraffineerde producten, zowel de organische keuken als de experimentele keuken. Een ander pluspunt: u kunt te voet lopen op de High line om de spijsvertering te starten.

Wanneer u geen fortuin aan een restaurant wilt besteden, kunt u ook af en toe eens kiezen voor een snelle burger, hotdog, bagel of pizza. Eén ding is zeker, de hamburgers in New York zijn het proberen waard. Probeer er één bij Shake Shack of Burger Joint: een herinnering voor het leven!

De laatste tip

U had op voorhand al de kriebels en dat is enkel maar toegenomen? U wilt nu zeker op reis naar New York? Dit is onze laatste tip mocht u nog niet overtuigd zijn: u kan genieten van serieuze kortingen op uw vliegtickets met dank aan uw kredietkaart met miles en u kan beschikken over tal van reisverzekeringen met de kredietkaarten met verzekeringen. Waar wacht u nog op?!

“Ik stap de taxi uit en dit is waarschijnlijk de enige stad die beter is dan op de ansichtkaarten” Milos Forman.

Sofie van der Does

Over Sofie van der Does

Gepassioneerd door marketing, internationale business en vreemde talen. Met veel plezier deelt ze haar kennis over persoonlijke financiën en helpt u geld besparen!