Hoe gebruikt u het best uw kredietkaart vanaf volgend jaar?

|Posted by | Lifestyle
Tags: ,

volgend jaar

U bent in het bezit van een kredietkaart, maar u bent ervan overtuigd dat deze te duur is en deze te vaak gebruikt? Dan is het dringend tijd om naar oplossingen te zoeken om uw uitgaven te verminderen voor het volgend jaar. Hier vindt u enkele tips die zeker van pas kunnen komen bij het gebruiken van uw kredietkaart.

1. Analyseer uw uitgaven van 2016

 In de eerste plaats raden wij u aan om alle transacties via uw kredietkaart raad te plegen teneinde de onnodige uitgaven te herkennen. Op deze manier zal u vanaf volgend jaar zeker substantiële sommen kunnen besparen. U zal verbaasd zijn hoe makkelijk het is om uw uitgaven te verminderen door onnodige aankopen te vermijden. Denk hierover goed na de volgende keer dat u naar de supermarkt gaat, tijdens het uitgaan met vrienden of zelfs als bepaalde advertenties tevoorschijn komen die mensen aanmoedigt om de nieuwste smartphone te kopen.

Lees ons artikel: 5 tips om te besparen op geld

2. Vergelijk de verschillende kredietkaarten

Er bestaat een groot gamma van kredietkaarten aan verschillende prijzen. Deze bieden ook allemaal verschillende voordelen. Het kan dus zeker van pas komen om de verschillende kredietkaarten met elkaar te vergelijken zodat u zeker de kaart vindt die het best aan uw behoeften voldoet.

In de onderstaande tabel kan u enkele kredietkaarten van verschillende financiële instellingen raadplegen waarbij er geen jaarlijkse bijdrage hoeft betaald te worden en u ook van een uitstel van betaling (1 maand) kunt genieten:

 

Naam van de kredietkaart

 

 

Jaarlijkse bijdrage

 

Voordelen

 

Standaardlimiet

 

Jaarlijkse kostprijs (JKP)

 

Europabank Visa

 

 

Geen

 

Geen

 

€ 2,500

 

Niet van toepassing onder 1 maand

 

Europabank MasterCard

 

 

Geen

 

Geen

 

€ 2,500

 

Niet van toepassing onder 1 maand

 

Axa Classic

 

 

Geen

 

Tweede kaart gratis

 

€ 2,500

 

Niet van toepassing onder 1 maand

 3. Breng uw schulden in kaart en betaal vanaf volgend jaar deze op tijd

 Het is van zeer groot belang om de gemaakte schulden met uw kredietkaart binnen de maand te betalen om intrestkosten te vermijden. Door hierop te letten, zal de kost van uw kredietkaart drastisch verminderen vanaf volgend jaar.

4. Vergeet de prepaid kaart niet

In het bezit zijn van een prepaid kaart zal in de meeste gevallen wijzer blijken te zijn, omdat u dan geen beroep hoeft te doen op een krediet. U zal dan enkel het bedrag kunnen uitgeven dat op de kaart staat. Sommige banken bieden deze aan zonder enige soort van kosten.

Twijfel zeker niet om de prepaid kaarten van de verschillende financiële instellingen te vergelijken teneinde deze beter te begrijpen.

Lees ons artikel: Is een prepaidkaart nuttig?

5. Bespreek uw moeilijkheden met de bank

Twijfel zeker niet om uw bank onmiddellijk te verwittigen in het geval dat u moeilijkheden ervaart bij het terugbetalen van uw schulden. De bank zal dan uw kredietkaart beter afstemmen op uw gebruik, door bijvoorbeeld de datum van terugbetaling te veranderen naar de dag dat uw salaris wordt uitbetaald.

6. Maak gebruik van mobiele apps om uw budget beter te beheren

 Tal van mobiele applicaties kunnen van pas komen bij het beheren van uw budget zoals bijvoorbeeld Money Lover of Spendee. De meeste banken stellen hun eigen applicatie ter beschikking, twijfel dus zeker niet om deze na te kijken. Dit zal ervoor zorgen dat u een beter overzicht hebt van uw maandelijkse uitgaven. Dankzij deze applicaties zal u ook beter kunnen inschatten of het nog echt de moeite waard is om bepaalde aankopen te doen.

 Lees ons artikel : De 3 beste apps om uw budget te beheren

 Hopelijk bent u nu volledig klaar om uw kredietkaart slimmer te gebruiken vanaf volgend jaar. Probeer zo veel mogelijk om oude gewoontes te vermijden! Twijfel niet om gebruik te maken van ons vergelijkingsplatform om de ideale kredietkaart te vinden.

Mitch Scheiner

Over Mitch Scheiner

Ik heb mijn diploma in financiën gehaald, en voer graag analyses uit over hoe consumenten zoveel mogelijk kunnen besparen op lange termijn.