Hoe in 2020 geld besparen op skiverlof?

|Posted by | Lifestyle
Tags: , ,
skiverlof

Binnen exact één maand gaat de krokusvakantie van start. Voor veel gezinnen is dat de ideale gelegenheid om op skivakantie te vertrekken. Zo’n vakantie kan een behoorlijk grote hap uit het gezinsbudget nemen. Daarom geven we een aantal tips om te besparen op je skivakantie.

1. Kies zeker de juiste skibestemming

De juiste bestemming kiezen kan soms moeilijk blijken te zijn. Voor beginners is het beter om kleinere skigebieden, die minder druk zijn, uit te kiezen waar je gemakkelijk skilessen zal kunnen volgen. Als je een expert blijkt te zijn, is het interessanter om een gebied uit te kiezen dat je toegang biedt tot meer pistes.

2. Vind de perfecte accommodatie

Vergelijk vooraleer je op skiverlof vertrekt! Kijk goed na of hotels kortingen aanbieden en/of het goedkoper is om in een Airbnb te verblijven. Als je wenst om in een groter skigebied te verblijven, reserveer je best op voorhand om hoge prijzen te vermijden. Als je de mogelijkheid hebt om tijdens het laagseizoen te gaan skiën, raden wij je zeker en vast aan om dit te doen. Er zullen dan veel minder toeristen zijn en je zal veel minder moeten betalen.

3. Vertrek naar het buitenland

Liggen de Franse of Zwitserse skigebieden buiten je budget? Er zijn tal van andere aantrekkelijke bestemmingen om op skiverlof te vertrekken. Bestemmingen zoals Slovenië, Polen of Roemenië zijn goedkoper om te gaan skiën. Je kan met je kredietkaart miles ook voor een volgende reis sparen! Om je een voorbeeld te geven: de kredietkaart World Travel MasterCard van Beobank laat je toe om 1 mile te sparen per uitgegeven €. Bovendien bevat deze kredietkaart ook een annuleringsverzekering, ongevallenverzekering, medische bijstand en een aankoopverzekering .

 4. Denk aan je uitrusting

Wilt je dochter de nieuwste handschoenen hebben voor bij het skiën, en je zoon de nieuwste helm? Aan het einde van de rit zal je hiervoor veel geld op tafel moeten leggen! Om aan de noden van je familie tegemoet te komen kan je beter al het nodige op het internet te kopen. Hou de webshops voor skiuitrusting zeker in het oog, hier kan je maximaal 60% besparen in vergelijking met de winkels.

5. Vergelijk de prijzen van de skipas

De skipas vertegenwoordigt een groot deel van het budget. Om je een voorbeeld te geven zal een skipas in Courchevel of La Clusaz je €380 per week kosten! Je kan dan beter in een kleiner skigebied gaan skiën omdat hier de kosten voor de skipas meestal berekend worden per uur. Plan dus zeker goed op voorhand hoe lang je op skiverlof wilt vertrekken om zo onnodige kosten te vermijden!

6. Kijk zeker de transportkosten na

Hoe ben je van plan om naar het skigebied te vertrekken? Met de auto? Met de trein? Met het vliegtuig? In al deze gevallen zal je dankzij je kredietkaart geld kunnen besparen.

Om een voorbeeld te geven zal de Beobank Q8 World MasterCard u toelaten om geld te besparen op tankbeurten bij Q8: u krijgt tijdens de eerste 3 maanden 4% cashback en vervolgens 2%. U krijgt daarbovenop 0,5% cashback op al uw aankopen overal ter wereld.

Je kan met je kredietkaart met miles ook vlieg- en treintickets sparen, aarzel dus niet om de kredietkaarten met miles te vergelijken zodat je diegene kan vinden die het beste bij je past.

7. Bespaar op je boodschappen

Nogmaals zal je kredietkaart van pas komen tijdens uw skiverlof ! Dankzij een kredietkaart met punten of cashback zal je kortingen kunnen bekomen tijdens je boodschappen. Nog een reden te meer om kleine gerechtjes klaar te maken na een lange dag skiën.

8. Overweeg andere activiteiten

Als je vastberaden bent om op skiverlof te vertrekken, maar je niet genoeg middelen hebt, kan je ook beroep doen op andere activiteiten in de bergen. Je kan bijvoorbeeld gaan langlaufen, sleeën of schaatsen. Bergen bieden tal van activiteiten, maar de één is leuker dan de andere. Bovendien kan je nieuwe ervaringen opdoen

9. Stel een budget op voor je skiverlof

Je hebt zeker al ondervonden dat een skiverlof toch wel duurder kan uitkomen dan verwacht. Om onnodige kosten te vermijden of ervoor te zorgen dat je niet je hele budget opdoet, kan je beter voor het vertrekken een lijstje opstellen. Schat eerst het bedrag in dat je bereid bent te betalen, vervolgens de accomodatiekosten, prijs voor de skipas, skiuitrusting, voedsel en transport. Zo hebt je een beter overzicht van de kosten.

Als je geen groot deel van je spaargeld wenst uit te geven aan je skiverlof, kan je steeds ervoor kiezen om een lening aan te gaan. Twijfel niet om de verschillende leningen te vergelijken op ons platform.

Extra tip: vergeet zeker geen reisverzekering op maat af te sluiten. Zo beschermt u uzelf en uw gezin tegen onder meer een ongeluk op de skilatten. Geïnteresseerd in autoverzekering? Vergelijk hier dan alle autoverzekeringen op.

We hopen dat je nu goed voorbereid bent om op skiverlof te vertrekken. Geniet ervan en een prettige vakantie gewenst!

Mitch Scheiner

Over Mitch Scheiner

Ik heb mijn diploma in financiën gehaald, en voer graag analyses uit over hoe consumenten zoveel mogelijk kunnen besparen op lange termijn.