Hoe kredietkaart krijgen zonder van bank te wisselen?

|Posted by | Kredietkaart
Tags: , , , ,
bank

Eindelijk is het zover. Na lang zoeken heeft u de perfecte kredietkaart gevonden. Een kaart met alle verzekeringen en garanties die u nodig heeft. Het enige probleem is dat de kaart wordt uitgegeven door een andere bank. Een eventuele overstap naar een andere bank wilt u vermijden, maar wat zijn uw opties? Is het bijvoorbeeld mogelijk om een kredietkaart te verkrijgen bij een andere bank zonder dat u een nieuwe bankrekening hoeft te openen?

Een kredietkaart krijgen bij een andere bank

Wanneer u een kredietkaart wilt aanvragen moet u meestal beschikken over een bankrekening bij de desbetreffende bank. Dit vergemakkelijkt het de terugbetaling van uw krediet, maar is bovenal voor de banken een handige manier om nieuwe klanten te winnen.

Bij sommige banken is het echter mogelijk om een kredietkaart te verkrijgen zonder een nieuwe bankrekening te hoeven openen. Op korte termijn laat dat de banken toe gemakkelijker nieuwe klanten aan te trekken, die ze op middellange en lange termijn nog andere producten kunnen verkopen.

Door niet verplicht te hoeven wisselen van bank is het mogelijk om een bankaccount te hebben bij bank X, maar een kredietkaart bij bank Y. Hierdoor kunt u gemakkelijk genieten van alle voordelen die een kredietkaart biedt.

De voorwaarden voor het verkrijgen van een kredietkaart

De voorwaarden voor het verkrijgen van een kredietkaart zijn vrij algemeen. U dient achttien jaar of ouder te zijn en daarnaast is het van belang dat u in België of Luxemburg woont. Bovendien is het belangrijk dat u niet op de zwarte lijst van de CKP staat. Daarnaast heeft elke bank vaak haar eigen specifieke vereisten (zoals een minimuminkomen, uw gezins- en werksituatie en dergelijke).

De mogelijke kredietkaarten

Er zijn verschillende kredietkaarten waarbij het niet nodig is om van bank te wisselen. Een goed voordeel is de Beobank Extra World MasterCard die interessante verzekeringen en voordelen biedt. Zo is er bijvoorbeeld een cashbackgarantie voor al uw (online) aankopen. Zo kunt u maximaal 100 euro per jaar terugkrijgen. Ook bent u verzekerd voor diefstal en schade. Bovendien geniet u van een verlengde garantie op elektronische en elektrische apparaten.

Andere kaarten waarbij u niet van bank hoeft te wisselen zijn de kaarten van Europabank, BuyWay en Cofidis. Deze kaarten bieden echter geen aanvullende voordelen.

Als u meer wilt weten over de verschillende kredietkaarten kunt u ook altijd gebruikmaken van onze vergelijkingstool om te zien welke kredietkaart het beste bij u past.

Het terugbetalen van uw kredieten

De betaling van uw kredieten gebeurt via uw bankrekening, zelfs wanneer u deze bij een andere bank heeft. Het is inderdaad wel nodig dat u uw kredietkaart aan uw bankrekening koppelt.

U heeft nu alle informatie om een kredietkaart te kiezen zonder van bank te moeten veranderen. Aarzel niet om de diverse kredietkaarten met elkaar te vergelijken op onze vergelijkingstool.