Hoe je thuiskantoor inrichten en financieren?

|Posted by | Leningen, Lifestyle, Persoonlijke Lening
Tags: , ,
thuiskantoor inrichten

Thuiswerken hip geworden door de COVID-19-pandemie? Niet echt. Ook voor de coronacrisis ruilden we het kantoorgebouw regelmatig in voor ons thuiskantoor. Volgens Statbel werkten in 2019 al bijna 20% van de loontrekkenden soms of regelmatig van thuis. In 2020 verdubbelde dat cijfer tot bijna 40% tijdens de maanden in lockdown (Statbel). Nu massaal veel werkgevers en werknemers hebben kunnen proeven van het thuiswerken, luiden de geruchten dat ons thuiskantoor ook na de pandemie stand zal houden. Een fijne werkplek waar je jou ten volle kan concentreren, kan dan ook niet meer ontbreken in jouw woning. Maar hoe moet je jouw thuiskantoor inrichten en financieren? Wij geven je enkele tips. 

Tips voor de inrichting van je thuiskantoor

Nu de toekomst van thuiswerken vaststaat, is je thuiskantoor misschien klaar voor een upgrade. Je keukentafel, bed of zetel? Dat zijn niet meteen de plaatsen in huis waar je in rust kan werken. Ook je privé- en werkleven vloeien zomaar in elkaar, waardoor je misschien geen duidelijke scheiding of balans vindt. Een productieve en stressloze werkdag begint dan ook bij een goede kantoorinrichting. Met deze tips kan je jouw thuiskantoor inrichten voor een geslaagde werkdag:

  • Maak een ruimte in je huis vrij: een aparte kamer, een bureau of een hoek in de leefruimte waar je in rust en stilte kan werken.
  • Investeer in een bureau en bureaustoel: op een ruime tafel of een bureau met opbergvakken kan je jouw werkplek organiseren. Een goede bureaustoel is daarbij belangrijk voor je houding en gezondheid.
  • Decoreer je thuiskantoor: belangrijke kantooraccessoires zoals een prullenbak, opbergkasten of een extra computerscherm zijn een must voor jouw home office. Ook andere leuke elementen zoals planten, een leuk kunstwerk, een koffieapparaat of boeken kunnen jouw thuiskantoor opvrolijken.
  • Zorg voor daglicht en frisse lucht: werken naast een raam voor licht en frisse lucht geeft je energie en inspiratie om de dag door te komen.
  • Investeer in goede verlichting: de juiste lichten zoals een bureaulamp of gerichte spots boven je werkplek maken je thuiskantoor weer wat echter.
  • Hou het ordelijk: orde in je thuiskantoor zorgt voor rust in het hoofd. Rommel leidt af dus het is belangrijk dat je niets laat rondslingeren en al je werkspullen netjes ordent en opbergt in mooie kasten of leuke manden.

De kosten van een home office

Een nieuw thuiskantoor hoeft niet noodzakelijk stukken van mensen te kosten. Waarschijnlijk heb je ergens in je woning wel een rustige plaats of kamer die je kan omtoveren tot jouw werkplek. Misschien heb je ook nog oude tafels of kasten die je met een likje verf of een opknapbeurt kan transformeren tot een bureau en opbergkasten. Ergens in huis vind je misschien ook nog oude vazen, enkele familiefoto’s en een schrijfbord waarmee je jouw thuiskantoor kan inrichten.

Toch heeft niet iedereen nog oude spullen liggen voor de inrichting van zijn thuiskantoor. Je moet dan verschillende zaken aanschaffen, zoals een bureautafel, een bureaustoel, misschien een extra computerscherm en andere toebehoren, decoratiespullen en een opbergkast. Zo kunnen de kosten van je home office al snel oplopen tot enkele honderden euro’s.

De financiering van je thuiskantoor

Het valt niet te ontkennen dat de inrichting van het perfecte thuiskantoor een redelijke hap uit je budget kan nemen. Als je jouw spaarcenten liever niet ziet verdwijnen, kan je gelukkig jouw thuiswerkplek op een andere manier financieren. Bij verschillende Belgische kredietverleners kan je terecht voor een persoonlijke lening waarmee je de meubelen en decoratie van je thuiskantoor kan financieren. We raden je aan om alle aanbieders te vergelijken om zo de goedkoopste lening voor de financiering van je thuiskantoor te vinden.

Avatar

Over Sien Droeshout

Het is geen geheim dat ik me als content marketeer bij TopCompare uren mag verdiepen in de allerlaatste nieuwtjes van de financiële wereld. Alleen zo kan ik mensen op een duidelijke en leuke manier informeren over financiële producten, én hen helpen de beste keuzes te maken.