Hoe uw bruiloft financieren zonder in de schulden te geraken?

|Posted by | Lifestyle, Persoonlijke Lening
Tags: ,

bruiloft

Eindelijk is het zo ver. Uw partner waar u al vele jaren gelukkig mee door het leven gaat, heeft u ten huwelijk gevraagd. Jullie willen er een speciale dag van maken met alles erop en eraan, kortom een dag om nooit meer te vergeten. Zo’n feest kost een hoop geld, maar uiteindelijk maken jullie de bruiloft zo duur als jullie zelf willen.
Hoe kan u uw bruiloft financieren zonder diep in de schulden te gaan en met een gerust hart ‘ja, ik wil’ te kunnen zeggen?

Vergelijk verschillende opties en bespaar

Stel om te beginnen in het begin een budget op, zo weet u precies wat u kunt besteden en voorkomt u ruzies over geld met uw partner. Een gemiddelde bruiloft kost ongeveer €15.000, maar niemand is gemiddeld, dus stel een redelijk bedrag op en u bent al halfweg.

Bekijk daarna de verschillende opties binnen uw budget. Hier zijn alvast de grootste bedragen waarop u kunt besparen door ‘out of the box’ te denken.

 • Locatie: €3.000-€6.000. Heeft u of iemand in de familie een prachtige grote tuin? Met behulp van vrienden en familie kunt u deze inrichten tot de perfecte plaats om uw trouwfeest te houden. In de zomer kunnen een mooie tent en enkele tentzeilen een heel intieme sfeer creëren.
 • Catering: €5.000-10.000. U kunt heel ver gaan in wat u uw gasten wil serveren, maar in de eerste plaats komen zij voor jullie, niet het eten of de drank. Wees dus creatief met wat u op tafel brengt, en kies voor gerechten en drank die bij jullie passen. Als jullie bijvoorbeeld verzot zijn op Andalusië en haar charmante steden en grote stranden, serveer dan een gazpacho en heerlijke paella met Spaanse wijn. Dit zal de helft goedkoper uitkopen en uw gasten zullen er een onvergetelijke zomerse herinnering aan overhouden.
 • Kleding voor de bruid en bruidegom: €2.000-€3.000. De nieuwe collectie trouwjurken zijn te koop van september tot en met augustus, dat wilt zeggen dat de winkels hun “oude” collectie in de zomermaanden in promotie zetten. Zo kan u uw droomjurk misschien wel aan de helft van de prijs aankopen. Een tweede optie is om uw trouwjurk te huren in plaats van te kopen. U draagt het tenslotte toch maar een keer.
 • Huwelijksreis: €2.500: ooit al gedacht aan het sparen van miles met uw kredietkaart? Als u dit doet kunt u namelijk uw huwelijksreis betalen met punten die u spaarde met uw kredietkaart.

Lees ons artikel: Hoe kan u kredietkaarten met miles gebruiken om te reizen?

De prijs van een bruiloft hangt tenslotte natuurlijk sterk af van het aantal mensen dat u uitnodigt: hoe meer volk, hoe duurder. U kiest er dus ofwel voor het klein en intiem te houden of ook verdere familie en vrienden te betrekken in het feest.

Sparen of een lening?

Dat er een prijskaartje aan een trouwfeest hangt, is dus geen geheim. Maar u wilt uiteraard dat de dag van uw dromen perfect verloopt. De beste manier om uw bruiloft te financieren is door ervoor te sparen. Om zo’n grote som bijeen te sparen, begint u dus best enkele jaren op voorhand te sparen. Twijfel niet om alle financiële instellingen te vergelijken om de lening te vinden die het beste bij u past.

Als uw spaarcenten niet voldoende zijn, kan u de rest van de kosten dekken door een lening. Weet natuurlijk dat die lening geld kost: u zal de komende jaren dat geld maandelijks moeten terugbetalen, met een stuk interest erbovenop. De meest geschikte lening voor een bruiloft is een persoonlijke lening. Dit is een kredietformule waarvoor u geen verantwoording hoeft af te leggen en waar zowel de looptijd, de maandelijkse afbetalingssom en de rentevoet op voorhand worden vastgelegd.

Lees ons artikel: 5 meest gestelde vragen over een persoonlijke lening

 

Besparen op uw budget, niet op uw huwelijksdroom

We gaven reeds enkele tips om de kosten te beperken, maar er zijn uiteraard nog meer manieren om dit te doen:

 • Ga voor de mooiste locatie, niet de duurste of meest prestigieuze!
 • Nodig alleen familie en goede vrienden uit, een spetterend feest hangt namelijk niet af van het aantal mensen.
 • Biedt hapjes en snacks aan in plaats van een gangenmenu of ga voor de gepersonaliseerde gerechten en drank, zoals hierboven aangegeven
 • Kies niet voor de duurste trouwauto, maar leen een mooie wagen bij familie of vrienden!
 • Laat oude ringen smelten bij de juwelier en laat hier de trouwringen van maken.
 • Een burgerlijk huwelijk in de week is goedkoper dan in het weekend. De prijzen van een kerkelijk huwelijk kunnen ook variëren naargelang de dag en het uur!
 • Heeft er iemand in uw omgeving een passie voor fotografie? Bespaar €1.000, en huur geen professionele fotograaf in!
 • Hebben jullie een vriend die toevallig gebeten is door de dj microbe, kunt u een flink pak geld besparen door hem of haar muziek te laten draaien.

Probeer het beeld van hoe een bruiloft er hoort uit te zien los te laten en maak er een gepersonaliseerde, budgetvriendelijke bruiloft van! Zo kan u op uw bruiloft alle financiële bezorgdheden achterwege laten en lachen, “ja” zeggen met fonkelende ogen, de pannen van het dak dansen en genieten van alle mensen die u liefhebben, want dit is jullie dag!

Lees ons artikel :Mijn echtgenoot/echtgenote heeft schulden, wat nu?