Hoe mijn moto financieren?

|Posted by | Persoonlijke Lening
Tags: , ,

moto

U wilt graag een nieuwe moto kopen, maar u heeft hier helaas niet de financiële middelen voor. Ontdek hoe u de moto van uw dromen kan financieren.

Lees ons artikel: Alles wat u moet weten alvorens u een autolening aangaat

Het kopen van een moto op tweedehands websites

Wanneer uw financiële middelen beperkt zijn of u niet al uw spaarcenten wil uitgeven aan een nieuwe moto, kunt u websites raadplegen die tweedehands motoren verkopen. U kunt hier voor een goede prijs een moto kopen. U kunt websites gebruiken zoals , Vroom.be, Autoscout24.be, Kapaza.be, etc. Deze manier van aankopen is meer geschikt voor ervaren kopers die niet hun eerste moto kopen.

Als u besluit uw moto bij een particulier te kopen, kunt u hier enkele tips lezen die u kunt gebruiken:

  • Definieer goed wat u zoekt: Hoewel het kopen van een moto liefde op het eerste gezicht kan zijn, kan het ook een weloverwogen keuze zijn. Kies nauwkeurig het model en bepaal de prijs die u wilt betalen. Twijfel daarbij niet om
  • Check goed de staat. Als u er één heeft gevonden die u graag wilt hebben, moet u deze volledig onderzoeken voor u hem koopt: staat van de onderdelen, de mogelijke defecten, slijtage, etc. Twijfel niet om te vragen de moto koud te mogen testen.
  • Wanneer u de moto goed heeft gecheckt, kunt u vervolgens naar de administratieve kant van de aankoop. De verkoper moet u voorzien van het Europese gelijkvormigheidsattest van het voertuig en het inschrijvingsbewijs van het voertuig (roze formulier). Op de factuur dat de verkoper u overhandigd moeten de gegevens van de verkoper en koper op staan inclusief het nummer van hen identiteitskaart. Daarnaast moeten er ook verschillende gegevens van de motor op vermeld staan, zoals: het merk, het type, de kleur etc..

Lees ons artikel: 4 dingen om over na te denken bij aankoop van uw eerste auto

Het kopen van een moto bij een dealer

Als u nieuw bent op de markt en u graag een moto wilt kopen, is de aankoop bij een dealer misschien de beste oplossing. U heeft namelijk advies van een expert nodig bij uw keuze. Bij een dealer kunt u genieten van een groot keuzeaanbod. Daarnaast biedt een groot deel van de dealers vaak een financieringsmogelijkheid aan met maandelijkse terugbetalingen. Twijfel niet om verschillende dealers te vergelijken om zo de goedkoopste te vinden.

Financier de aankoop van een moto met een lening op afbetaling

Wanneer u niet de financiële middelen heeft om een moto te kopen of niet al uw spaarcenten er wil aan besteden, kunt u kiezen voor een lening op afbetaling. Deze vindt u vaak in de vorm van een motorlening, voor nieuwe of tweedehands motoren. U kunt alleen genieten van deze lening met een aankoopbewijs voor het aankoopbedrag van de motor. Daarnaast moet u voldoen aan de volgende voorwaarden: volwassen zijn, in België wonen, niet op de zwarte lijst van de Centrale voor Kredieten aan Particulieren staan en voldoende capaciteit hebben om de lening terug te betalen. Er kunnen ook andere voorwaarden van toepassing zijn, twijfel niet om deze te raadplegen op onze website of bij uw bankkantoor. Wanneer de lening u is toegekend, moet u deze maandelijks terugbetalen volgens de voorwaarden vermeld in het contract.

Om u een concreet voorbeeld te geven: u wilt bijvoorbeeld een nieuwe moto financieren op een looptijd van twee jaar voor een bedrag van 25.000 euro. De lening van Crelan met een looptijd van 24 maanden voor een nieuwe of een tweedehandsauto is het voordeligst voor u. U zal maandelijks een bedrag van 1.057 euro aflossen met een intrestvoet van 1,44%.

Lees ons artikel: de verschillen tussen een persoonlijke lening en een lening voor specifieke doeleinden

Nu heeft u een duidelijker beeld over de financieringsmogelijkheden van een moto. Twijfel niet om onze vergelijkingstool te gebruiken om de beste auto/motor lening te vinden die bij u past.

autoleningen

Sofie van der Does

Over Sofie van der Does

Gepassioneerd door marketing, internationale business en vreemde talen. Met veel plezier deelt ze haar kennis over persoonlijke financiën en helpt u geld besparen!