Huishoudtoestellen financieren met uw kredietkaart

|Posted by | Kredietkaart
Tags: , ,

huishoudtoestellen

Bent u van plan om binnenkort huishoudtoestellen te kopen? Nieuwe kooktoestellen of een nieuwe koelkast? Hou er dan best wel rekening mee dat huishoudtoestellen een aardige duit kosten. Hieronder vindt u enkele tips die zeker van pas kunnen komen bij de aankoop en de financiering ervan.

1. De garantie

De garantie speelt een belangrijke rol bij de aankoop van huishoudtoestellen, vooral bij duurdere aankopen. Zo komen deze garanties van pas indien uw toestellen problemen geven of schade hebben opgelopen. De wettelijke garantie loopt 2 jaar, een verlengde garantie aangaan kan dus interessant zijn als u uw toestel niet na 2 jaar wil weggooien.

Sommige kredietkaarten bieden een verlengde garantie aan op huishoudtoestellen, op voorwaarde dat het een nieuw toestel is en dat u deze volledig met de kaart heeft betaald. De looptijd van een verlengde garantie kan zelfs tot 2 jaar oplopen (dus met de wettelijke garantie tot 4 jaar).

Twijfel niet om alle kredietkaarten op ons online vergelijkingsplatform te vergelijken zodat u degene vindt die het best aan uw behoeften past.

Lees ons artikel: Getrouwheidsprogramma bij kredietkaarten: welke kiest u best?

2. Cashback en punten

Kredietkaarten met cashback en punten helpen u te besparen op uw aankopen.

  • Kredietkaarten met cashback laten u toe om een bepaald percentage van uw aankopen te recupereren. Naargelang de kaart kan u tussen 1 en 2% cashback genieten voor elke euro die u uitgeeft. Het geld zal dan vervolgens op uw rekening worden gestort. Wel is er een jaarlijks maximum tot €350 (Beobank Brico World MasterCard). Bij sommige kaarten krijgt u een welkomstbonus in de vorm van een grotere cashback tijdens de eerste drie maanden of zelfs een vrijstelling van de jaarlijkse bijdrage van de kaart tijdens het eerste jaar. Twijfel zeker niet om alle kredietkaarten met cashback op ons online vergelijkingsplatform te vergelijken.
  • Kredietkaarten met punten laten u toe om op elke aankoop punten bijeen te sparen die u dan vervolgens kunt omruilen tegen cadeaus, cadeaucheques en kortingen. Er bestaan verschillende puntenprogramma’s (het meest gebruikte is Spaar&Pluk of Membership Rewards bij de American Express kaarten) die u toelaten om bij de gewenste winkels van tal van kortingen te kunnen genieten. Kies de juiste kredietkaart aan de hand van ons online vergelijkingsplatform.

Lees ons artikel: Kredietkaarten bij uw favoriete winkel

3. Promoties

Winkels bieden vaak commerciële kortingen aan op hun producten. Hou deze promoties zeker goed in de gaten tijdens de typische winkelperiodes (Kerst, Nieuwjaar, solden, etc.). Bovendien worden er ook vaak promoties gegeven op huishoudtoestellen, volg deze dus goed op!

Lees ons artikel: Loyaliteitsprogramma’s van kredietkaarten in België 

4. De lening voor huishoudtoestellen

Voor de financiering van huishoudtoestellen kan u ook een persoonlijke lening aangaan. Bij deze lening hoeft u geen verantwoording af te leggen waarvoor u het geld zal gebruiken. Sommige financiële instellingen bieden zelfs leningen op maat aan voor huishoudtoestellen. Het is dus zeer belangrijk om de verschillende leningen zo goed mogelijk met elkaar te vergelijken.

Hieronder vindt u een overzicht van de twee meest voordelige leningen voor de financiering van huishoudtoestellen voor €4.000 terug te betalen op 36 maanden.

 

 

Bank

 

Karakteristieken

 

JKP

 

Geleend bedrag

 

Maandelijkse en totale aflossing

 

 

 

 

Beobank

 

– Om alle soorten uitgaven te financieren

– Bedrag tussen €1.250 – €7.500€

– Looptijd tussen 12 – 42 maanden

– Enkel voor nieuwe klanten

 

 

 

 

4,99%

 

 

 

€ 4.000 op 36 maanden

 

 

 

Maandelijkse aflossing : € 120

Totale aflossing :

€ 4.308

 

 

 

 

 

 

ING

 

– Om alle soorten uitgaven te financieren

– Bedrag tussen €2.000 – €125.000

– Looptijd tussen 12 – 60 maanden.

– Mogelijkheid om een lening op  6 maanden aan te gaan

– U moet klant zijn bij ING om een lening aan te gaan (op zijn minst een gratis zichtrekening openen)

 

 

 

 

5,45%

 

 

 

 

€ 4.000 op 36 maanden

 

 

 

 

Maandelijkse aflossing : € 120

Totale aflossing :

€ 4.336

 

Mitch Scheiner

Over Mitch Scheiner

Ik heb mijn diploma in financiën gehaald, en voer graag analyses uit over hoe consumenten zoveel mogelijk kunnen besparen op lange termijn.