Hybridewagens populairder dan diesel: kan je goedkoper lenen voor je groene auto?

|Posted by | Auto, Leningen
Tags: , ,
Goedkopere autolening voor elektrische auto

Hybride auto’s racen dieselwagens voor het eerst voorbij in Europa en ook elektrische auto’s volgen stilaan dat spoor. De Europese autosectororganisatie ACEA kwam eind vorige week met die opmerkelijke cijfers. Maar niet alleen consumenten springen op de duurzame kar. Ook banken doen een geste om hun beste beentje voor te zetten met aantrekkelijke producten voor milieuvriendelijke wagens. 

Groter aandeel hybride en elektrische auto’s in Europa én België

Hybride elektrische auto’s (HEV) zijn met een marktaandeel van 20,7% het tweede populairste autotype in Europa in het derde kwartaal van 2021. Daarmee laten ze dieselwagens (17,6%) voor het eerst achter zich. Maar ook de verkoop van volledig elektrische wagens (BEV) en plug-in hybride wagens (PHEV) deed het goed, met een marktaandeel van respectievelijk 9,8% en 9,1%. Dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van dezelfde periode in 2020. Benzinewagens blijven wel het populairst met een aandeel van 39,5%. Toch zien ze hun marktaandeel krimpen met 8,1% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar (Q3 2020: 47,6%).

In België is de plug-in hybride wagen het populairst van alle elektrische varianten. Het aandeel inschrijvingen ligt bijna 40% hoger dan in het derde kwartaal van 2020. De plug-in hybride wordt gevolgd door de volledige elektrische auto en de hybride elektrische auto zonder stekker. 

Waarom winnen duurzame wagens aan populariteit? 

  • Duurzaamheid wordt steeds belangrijker in het leven van de consument. Hybride of elektrisch rijden is milieuvriendelijker dan rijden op benzine of diesel. 
  • De technologie van hybride of elektrische auto’s wordt steeds beter. Bij een volledig elektrische auto wordt de actieradius dus steeds groter. 
  • Er komen steeds meer modellen op de markt van verschillende merken en in verschillende prijsklassen. Voor iedere consument is er dus wel een geschikt model. 
  • De steeds betere technologie en het bredere aanbod zorgen voor een lagere aankoopprijs. Tegenwoordig zijn er elektrische wagens in elke prijsklasse. In de toekomst zullen de prijzen van deze wagens nog sterk dalen door de lagere batterijkosten en de stijgende vraag. 
  • Elektrisch rijden is goedkoper dan rijden op benzine of diesel en ook de onderhoudskosten liggen lager. 
  • Door de steeds strenger wordende euronormen beslissen mensen om misschien nu al te investeren in een milieuvriendelijkere wagen.

Goedkoper lenen voor je elektrische of hybride wagen

Ben ook jij overtuigd van de voordelen van elektrisch of hybride rijden? Dan ben je waarschijnlijk blij om te horen dat veel banken voordelige autoleningen geven voor groenere wagens. Daarmee hebben ze natuurlijk een streepje voor op de duurzaamheidsdoelstellingen die ze zichzelf opleggen. Sommige financiële instellingen doen daar ook nog een korting op de autoverzekering bovenop. Je moet natuurlijk wel kunnen bewijzen aan de kredietgever dat je effectief een ecologische wagen aankoopt.

Enkele voorbeelden van kredietgevers die een goedkoper tarief aanbieden voor een lening voor een groene wagen (laatste update tabel 27 oktober 2021):

Gebruik onze autolening simulatie om de verschillende klassieke en groene autoleningen te vergelijken.

Avatar

Over Sien Droeshout

Het is geen geheim dat ik me als content marketeer bij TopCompare uren mag verdiepen in de allerlaatste nieuwtjes van de financiële wereld. Alleen zo kan ik mensen op een duidelijke en leuke manier informeren over financiële producten, én hen helpen de beste keuzes te maken.