Welke voordelen heeft u wanneer u de iPhone 7 met een kredietkaart koopt?

|Posted by | Kredietkaart, Lifestyle
Tags: , ,

iPhone 7

Naar jaarlijkse gewoonte zal Apple volgende week de nieuwe iPhone onthullen. De voorstelling op 7 september zal zeker en vast opnieuw wereldwijd de aandacht trekken. Wilt u deze 7de versie graag aanschaffen? Wist u al dat u meer voordelen krijgt als u hem koopt met uw kredietkaart? In dit artikel leggen wij het u uit!

Lees ons artikel: 6 tips voor de aankoop van uw allereerste kredietkaart

Verwachtingen van de iPhone 7

Het staat zo goed als vast dat er twee verschillende versies verkocht zullen worden, de iPhone 7 (4,7”) en de iPhone 7 Plus (5,5”). Wat de camera betreft krijgt de eerste een grotere lens die voor stabielere foto’s moet zorgen en de laatste zal voorzien worden van een dubbele camera, die meer scherpte en een betere dieptefocus moet bieden. De licht-donker effecten komen hierbij beter tot hun recht aangezien de ene lens de reguliere foto maakt en de andere een zwart-wit foto.

Voor het eerst gaat Apple modellen met 256 GB geheugenopslag aanbieden, naast de modellen met 32 en 64 GB. De verbeterde A10 processor en 3 GB werkgeheugen (RAM) zullen een nog vlottere multitasking en het draaien van zware grafische toepassingen mogelijk maken.

Verwacht wordt dat de iPhone 7 niet veel verschillen gaat vertonen met zijn voorganger (iPhone 6s) qua uiterlijk. Wel zullen de antennestrepen op het toestel minder zichtbaar zijn en zal naast de standaardkleuren er nu ook een donkergrijze variant te verkrijgen zijn.

Tot slot zal een aanraakgevoelige ‘home button’ aanwezig zijn en zal de iPhone 7 nog meer ‘waterproof’ zijn. Om dit te verwezenlijken zou Apple nogal verrassend de koptelefoonaansluiting verwijderen uit de telefoon. U zal voortaan gebruik moeten maken van Bluetooth- of Lightning- oordopjes of een adapter.

Hoe een kredietkaart de aankoop van uw iPhone nog beter maakt


Aankoopverzekering 

Er zijn verschillende vormen van verzekering waar u van kunt genieten als u uw nieuwe telefoon koopt met uw kredietkaart. Zo kan u bij sommige kredietkaarten genieten van aankoopbescherming of van een verlengde garantie.

Bij de American Express Platinum krijgt u alle mogelijke bescherming, maar wel tegen een stevige jaarlijkse bijdrage van €570

  • Bescherming tot 90 dagen na de aankoop indien het toestel gestolen wordt of beschadigd geraakt.
  • Tevredenheidsgarantie waarbij u een vergoeding ontvangt indien het apparaat niet aan uw eisen voldoet.
  • Indien u uw iPhone online koopt, wordt u binnen de garantieperiode schadeloos gesteld wanneer het toestel niet of beschadigd geleverd wordt of niet voldoet aan de beschrijving.
  • Tenslotte geniet u van een bijkomende garantie van 2 jaar op nieuwe toestellen voor huishoudelijk gebruik en op audio- en videomateriaal betaald met de kaart.

De American Express Gold kaart (€115 jaarlijkse bijdrage) heeft dezelfde voordelen maar niet de verlengde garantie. De Brussels Airlines Premium American Express (€150) en Brussels Airlines Preferred American Express (€120) kaarten hebben geen tevredenheidsgarantie en verlengde garantie inbegrepen maar bieden wel een beste prijs-garantie die van pas kan komen indien de prijzen van de iPhone verschillen per aanbieder.

Lees ons artikelZijn de American Express kredietkaarten hun prijs waard?

Cashback 

Sommige kredietkaarten kunnen ook cashback geven op uw (online) aankopen. In dit geval krijgt u een bepaald percentage op elke euro die u heeft besteed met uw kredietkaart terug overgeschreven op uw bankrekening.

De kaarten van Beobank staan vooral bekend om hun hoge cashbacks. En dit voor een jaarlijkse bijdrage van slechts €5. Als u een Beobank Visa of een Beobank Visa Club kaart aanvraagt en binnen de 3 maanden de iPhone online koopt, krijgt u respectievelijk 3% of 5% korting. Na deze periode krijgt u steeds 1% cashback op online aankopen.

Als u liever de iPhone 7 in een fysieke winkel koopt, kan de Beobank Extra World Mastercard goed van pas komen. U krijgt immers 3% korting in de eerste 3 maanden en erna 0,5% (op aankopen boven de 100 euro).

 

Indien u nog geen kredietkaart hebt die bovenstaande voordelen biedt en wilt weten welke kaart het beste bij u past, raden wij u aan om eens een kijkje te nemen op onze vergelijkingstool voor kredietkaarten. Naast de voordelen krijgt u ook een duidelijk beeld van de jaarlijkse kosten van iedere kaart en de limiet die per kalenderjaar gesteld wordt op cashbacks.

kredietkaarten

Avatar

Over Jeroen Beysens

Jeroen is een financiële expert en een ondernemer in hart en nieren. Hij geeft u graag slimme tips om te besparen in het leven.