iPhone 8 kopen: 10 jaar Apple Smartphones

|Posted by | Lifestyle, Persoonlijke Lening
Tags: , ,

iPhone 8 kopen
In 2016 benoemde TIME Magazine Apple’s flagship smartphone als het meest invloedrijke hightech product ooit. Steve Jobs revolutioneerde de wereld van telefonie toen hij het gadget in 2007 uitbracht. Sindsdien heeft het bedrijf wereldwijd meer dan 1 miljard iPhones verkocht.

Elk jaar houdt het bekende Amerikaanse Apple de wereldbevolking in spanning. Het bedrijf staat namelijk bekend voor het geheimhouden van details over opkomende producten. 2017 is daar geen uitzondering op. Vooral wegens de tiende verjaardag van de iPhone wordt de volgende lancering een groots evenement. Ondanks het stilzwijgen van Apple, zijn er vrijwel altijd informatielekken en geruchten. Enkele gelekte details lijken erg waarschijnlijk, maar dat weten we pas zeker bij de iPhone 8 onthulling.

1. Hypermoderne technologie

Als de geruchten waar zijn, zal de vernieuwende iPhone 8 een elektronisch juweel zijn. Hier zijn een aantal potentiële specificaties:

Augmented reality

Als gevolg van het grote succes van Pokémon Go, hebben de ontwikkelaars in Californië zichzelf hebben uitgedaagd door het iOS besturingssysteem te baseren op augmented reality. Deze technologie draagt de naam ARKit. Dat is lang niet alles. iOS 11 zal een variatie aan functies brengen, waarmee de smartphone nog krachtiger en efficiënter wordt. Verder heeft de telefoon de volgende functies:

  • De smartphone kan automatisch opnemen na een ingestelde hoeveelheid tijd.
  • De smartphone kan de samenstelling van voedsel herkennen. Gebruikers kunnen zo gezondere eetbeslissingen nemen.

Een OLED-scherm zonder rand

Geen rand betekent geen beperking van uw kijkplezier. Apple gaat voor een maximale schermratio met pure OLED-technologie. Deze technologie zorgt niet alleen voor een mooi beeldkwaliteit, maar ook een verbeterd batterijvermogen door de donkere kleurtinten. Het scherm zal beschikken over een nachtmodus, waarbij de kleuren omgekeerd zijn. Wit wordt zwart en andersom, wat aangenamer is voor uw ogen en nog minder energie gebruikt.

Gezichtsherkenning

Verassing! In plaats van een vingerafdrukscanner op de voorkant, wordt er deze keer op gezichtsherkenning ingezet. Om dit ook te laten werken in het donker is een infraroodcomponent vereist. Deze technologie moet dan zodanig goed werken dat er geen veiligheidsgebreken zijn die uw privacy en betalingen in gevaar brengen. Als de geruchten waar zijn, kan de lasertechnologie van de iPhone 8 uw gezicht inderdaad zodanig goed in 3D scannen dat een foto niet zou werken op de iPhone te misleiden. De laser zal ook andere functies hebben:

  • Augmented reality en fotografie worden ongekend accuraat.
  • Wanneer de telefoon in gebruik is, worden notificatiegeluiden uitgezet. Hierdoor hoort u de geluiden alleen als de telefoon buiten bereik is.
  • U kan veel sneller foto’s maken, ook bij weinig lichtinval.

iPhone 8 kopen

2. Een hoge prijs

Ja, de prijs… Een bekend struikelblok voor Apple, ondanks de kwalitatieve producten! Begin augustus 2017 onthulde het bedrijf positieve financiële resultaten. Het gaat goed met de iPhone en zelfs de verkoop van de iPad is voor het eerst gestegen in drie jaar. Het Amerikaanse bedrijf wilt de groei uiteraard doorzetten en records verbreken met de nieuwe iPhone 8.

Toch zullen Applefanaten wellicht schrikken van de prijs van het juweel. Volgens enkele geruchten zal de iPhone een prijs hebben van minstens € 1.000 in Europa (DH.be zegt zelfs € 1.300). Het gevolg is dat niet iedereen bereid is om dit bedrag neer te tellen. Volgens een studie van Barclays is slechts 11% van de respondenten en 18% van de Applefans bereid om een viercijferige som uit te geven voor een nieuwe smartphone. Tegelijk zegt wel 85% bereid te zijn om meer te betalen dan voorheen.

De hoge prijs betekent ook niet noodzakelijk een groot aantal iPhones. De productie zal namelijk beperkt zijn tijdens het eerste kwartaal van 2018 door de beperkte beschikbaarheid van OLED-schermen. Er komen ongeveer 2 miljoen exemplaren op de markt, in plaats van de eerder aangekondigde 9 miljoen.

3. iPhone 8 kopen

Zoals u waarschijnlijk doorhebt, is de iPhone 8 erg hoog geprijsd. Wilt u toch een iPhone 8 kopen? Dan zijn er drie financieringsopties:

Om een beter idee te krijgen van de maandelijkse kosten, kan u de onderstaande vergelijkingstabel raadplegen. We simuleren een lening van € 1.300 met een looptijd van 12 maanden. De leningen van Hello bank, Beobank, Mozzeno, KBC, BNP Paribas Fortis en de financieringsoptie van Apple worden vergeleken.

Hello bank!*BeobankMozzenoKBCBNP Paribas FortisApple
Maandelijks€ 110€ 111€ 111€ 111€ 113€ 119,5
JKP2,40%4,99%5,42%5,43%8,40%18,50%
Totale aflossing€ 1.317€ 1.335€ 1.338€ 1.338€ 1.358€ 1.434

* De lening van Hello bank! is een speciale lening specifiek voor elektronische producten. Vandaar dat de rentevoet lager is vergeleken met de persoonlijke leningen van andere aanbieders.

Gaat u dus een iPhone 8 kopen, ongeacht de prijs? Weet dan dat u voordeliger af bent met een lening van de bank dan een financiering op de website van Apple. Voor een lening van € 1.300 bespaart u minstens € 76 door een lening bij een van de bovenstaande instellingen te nemen. Uiteraard moet u waakzaam blijven. Geld lenen kost ook geld, dus zorg dat u voorbereid bent op de terugbetaling.

Nour Khamis

Over Nour Khamis

Ik combineer mijn journalistieke en financiële ervaring om ingewikkelde geldzaken op een begrijpbare manier uit te leggen.