Is het mogelijk om een vakantielening aan te gaan?

|Posted by | Kredietkaart
Tags: ,

vakantielening

Bent u van plan om binnenkort op de reis van uw dromen te vertrekken? Azië ontdekken of eerder van de zon in Sydney of Rio de Janeiro genieten? Of wenst u liever te gaan kamperen met uw vrienden en/of familie? Het kan soms gebeuren dat u moeilijkheden ondervindt bij de financiering ervan. Het is dus van zeer groot belang om zoveel mogelijk te sparen vooraleer u op reis vertrekt. U kan ook steeds beroep doen op een vakantielening.

Uw budget vaststellen

Vooraleer u op reis vertrekt, is het belangrijk om uw budget te bepalen. U houdt dus best rekening met de verschillende kosten die u tijdens uw reis zal moeten maken (verplaatsing- en verblijfskosten, etc.). Dit zal ervoor zorgen dat u een goed overzicht hebt van uw toekomstige uitgaven.

Besparen

Om uw reis gemakkelijker te kunnen financieren, is het aangeraden om deze al een poosje op voorhand te plannen. Zo zal u genoeg kunnen sparen en met een gerust hart op reis kunnen vertrekken.

Sommige kredietkaarten bieden voordelen aan die zeker van pas kunnen komen als u van plan bent om te sparen vooraleer u op reis vertrekt. Het gaat hier vooral om kredietkaarten met cashback.

  • Met behulp van uw kredietkaart met cashback kan u een bepaald percentage van uw aankopen recupereren. In het algemeen bedraagt deze cashback 1-2% voor elke uitgegeven €, wel met een plafond. Als u bijvoorbeeld €200 hebt uitgegeven in mei, dan zal uw afrekening in juni €4 minder bedragen. Vandaag de dag is Beobank de enige financiële instelling die zo’n kredietkaarten aanbiedt.
  • U kan trouwens ook miles bijeensparen voor al uw aankopen met de kaart. U kan deze vervolgens inruilen voor trein- en vliegtickets. Bent u op zoek naar de kredietkaart die het best aan uw behoeften voldoet? Twijfel dan niet om ons vergelijkingsplatform te raadplegen.

Vakantielening

Als u uw budget wenst te vergroten vooraleer u op reis vertrekt, dan kan u ook gebruik maken van een vakantielening. Hieronder vindt u een selectie van de voordeligste vakantieleningen die zeker van pas kunnen komen bij het plannen van uw reis. Laten we het voorbeeld nemen van een vakantielening van €5.000, op 36 maanden (3 jaar) af te betalen, voor een reis van één maand in Rio de Janeiro.

 

 

Bank

 

Voorwaarden

 

JKP

 

Geleend bedrag

 

Maandelijkse afbetaling en totaal

 

Beobank

 

-Bedrag tussen €1.250 – €7.500

-Looptijd tussen 12-42 maanden

-Geen dossierkosten

 

 

4,99%

 

€ 5 000 op 36 maanden

 

Maandelijkse afbetaling: €150

Totaalbedrag: €5.385

 

DHB Bank

 

-Bedrag tussen €5.000 – €100.000

-Looptijd tussen 24-120 maanden

-Interestvoet van minimaal 1% voor reeds bestaande klanten bij DHB die al één lening hebben openstaan

 

 

5,25 %

 

€ 5 000 op 36 maanden

 

Maandelijkse afbetaling:  €150

Totaalbedrag: €5.405

 

ING

 

-Bedrag tussen €2.000- €125.000

-Looptijd tussen 12 – 60 maanden.

-U kan ook een lening aangaan voor een looptijd van 6 maanden

– U moet wel al reeds klant zijn bij ING (openen van een gratis zichtrekening)

 

 

5,45%

 

€ 5 000 op 36 maanden

 

Maandelijkse afbetaling: €151

Totaalbedrag: €5.421


Vertrek goed verzekerd op reis

Het is ook van zeer groot belang om goed verzekerd op reis te vertrekken. Kijk dus goed na of u al verzekerd bent met uw bestaande verzekeringen. Deze vergoeden u in het geval van annulatie, ongeval, ernstige ziekte, etc.

Weet ook dat de meeste kredietkaarten tal van voordelen bieden bij het reizen. Sommige van deze kaarten bieden zelfs verzekeringen tegen vlucht- en bagagevertraging.

Mitch Scheiner

Over Mitch Scheiner

Ik heb mijn diploma in financiën gehaald, en voer graag analyses uit over hoe consumenten zoveel mogelijk kunnen besparen op lange termijn.