Is het mogelijk om een vakantielening aan te gaan?

|Posted by | Kredietkaart, Persoonlijke Lening
Tags: ,
vakantielening

Ben je van plan om binnenkort op de reis van jouw dromen te vertrekken? Azië ontdekken of eerder van de zon in Sydney of Rio de Janeiro genieten? Of ga je liever kamperen met jouw vrienden en/of familie? Het kan soms gebeuren dat je moeilijkheden ondervindt bij de financiering van je reis. Veel sparen op voorhand is de boodschap, maar je kan ook steeds beroep doen op een vakantielening.

Jouw budget vaststellen

Vooraleer je op reis vertrekt, is het belangrijk om jouw budget te bepalen. Je houdt dus best rekening met de verschillende kosten die je tijdens jouw reis zal moeten maken (verplaatsing- en verblijfskosten, etc.). Dit zal ervoor zorgen dat je een goed overzicht hebt van jouw toekomstige uitgaven.

Besparen

Om jouw reis gemakkelijker te kunnen financieren, is het aangeraden om deze al een poosje op voorhand te plannen. Zo zal je genoeg kunnen sparen en met een gerust hart op reis kunnen vertrekken.

Sommige kredietkaarten bieden voordelen aan die zeker van pas kunnen komen als je van plan bent om te sparen vooraleer je op reis vertrekt. Het gaat hier vooral om kredietkaarten met cashback.

  • Met behulp van jouw kredietkaart met cashback kan je een bepaald percentage van jouw aankopen recupereren. In het algemeen bedraagt deze cashback 1-2% voor elke uitgegeven euro, wel met een plafond. Als je bijvoorbeeld € 200 hebt uitgegeven in mei, dan kan jouw afrekening in juni tot wel € 4 minder bedragen.
  • Je kan trouwens ook miles bij elkaar sparen voor al jouw aankopen met een kredietkaart. Je kan deze vervolgens inruilen voor trein- en vliegtickets. Ben je op zoek naar de kredietkaart die het best aan jouw behoeften voldoet? Twijfel dan niet om ons vergelijkingsplatform te raadplegen.

Vakantielening

Als je jouw budget wenst te vergroten vooraleer je op reis vertrekt, dan kan je ook gebruik maken van een vakantielening. Het is een persoonlijke lening waarmee je de kosten van je vakantie kan financieren. De kredietgever leent je het benodigde bedrag en je betaalt elke maand een deel terug met rente.

Hieronder vind je een selectie van de voordeligste vakantieleningen die zeker van pas kunnen komen bij het plannen van jouw reis. Laten we het voorbeeld nemen van een vakantielening van € 5.000, op 36 maanden (drie jaar) af te betalen, voor een reis van één maand in Rio de Janeiro.

 

 

Bank

 

 

Voorwaarden

 

 

JKP

 

 

Geleend bedrag

 

 

Maandelijkse afbetaling en totaal

 

Europabank

-Bedrag tussen € 2.500 – € 100.000

-Looptijd tussen 12-120 maanden

-Geen verplichting om klant te zijn


-Online aanvraag

3,99%

€ 5.000 op 36 maanden

Maandelijkse afbetaling: € 147

Totaalbedrag: €5.308

 

KBC

-Bedrag tussen € 500 – € 25.000

-Looptijd tussen 12-120 maanden

-Geen verplichting om klant te zijn


-Online aanvraag

4,49 %

€ 5.000 op 36 maanden

Maandelijkse afbetaling:  € 149

Totaalbedrag: €5.346

 

Carrefour Finance

-Bedrag tussen € 3.700- € 40.000

-Looptijd tussen 6 – 84 maanden.

-Je kan al een lening aangaan voor een looptijd van 6 maanden

-Online aanvraag

4,5%

€ 5.000 op 36 maanden

Maandelijkse afbetaling: € 149

Totaalbedrag: €5.347

Vertrek goed verzekerd op reis

Het is ook van zeer groot belang om goed verzekerd op reis te vertrekken. Kijk dus goed na of je al verzekerd bent met jouw bestaande verzekeringen. Deze vergoeden je in het geval van annulatie, ongeval, ernstige ziekte, etc.

Weet ook dat de meeste kredietkaarten tal van voordelen bieden bij het reizen. Sommige van deze kaarten bieden zelfs verzekeringen tegen vlucht- en bagagevertraging.

Avatar

Over Sien Droeshout

Het is geen geheim dat ik me als content marketeer bij TopCompare uren mag verdiepen in de allerlaatste nieuwtjes van de financiële wereld. Alleen zo kan ik mensen op een duidelijke en leuke manier informeren over financiële producten, én hen helpen de beste keuzes te maken.