Kerstshoppen: Dat kan goedkoper!

|Posted by | Lifestyle
Tags: ,

Kerstshoppen

De eindejaarsperiode staat weer voor de deur. Een periode vol gezelligheid, heerlijk eten en samenkomen met familie en vrienden. Voor velen is dit echter ook een vrij dure periode. In de meeste gevallen zullen de kosten tijdens het kerstshoppen steeds hoger uitkomen als verwacht. Maar wist u dat u gemakkelijk bespaart op cadeautjes? We vertellen u hoe.

De online shopper is slimmer tijdens het kerstshoppen

Met het dichterbij komen van Kerstmis, lijkt het ook wel alsof de winkelstraten voller en voller worden. Men schuimt winkel na winkel af, op zoek naar de leukste cadeautjes. Het is bijna een belevenis op zich om cadeautjesjagers te zien strijden om de beste aanbiedingen tijdens het kerstshoppen. Hebt u nu ook geen zin om met pijn en moeite u een weg door de mensenmassa te banen? Dat komt dan goed uit! Thuis vanuit uw zetel kunt u namelijk ook flink besparen op uw eindejaarsaankopen!

De binnenstad vermijden bespaart u ten eerste al veel tijd en tijd is geld, niet waar? Daarnaast hoeft u geen parkeerkosten te betalen, waar bijna niet aan te ontkomen is tijdens het kerstshoppen. Ook moet u geen geld uitgeven aan brandstofkosten voor de auto of de kaartjes voor het openbaar vervoer. Het onvermijdelijke drankje en broodje dat u tijdens het shoppen koopt, pakt u bovendien simpelweg uit de koelkast en de brooddoos. Vergeet immers ook die kosten niet mee te rekenen bij een dagje shoppen.

Een snelle berekening leert dat online shoppen al vlot meer dan €10 of zelfs €20 goedkoper is op een gemiddeld shoppingbudget. Veel webshops zoals Coolblue of Zalando bezorgen uw bestelling bovendien gratis thuis, meestal de volgende dag zelfs. U betaalt gemakkelijk en veilig via bijvoorbeeld uw kredietkaart, PayPal of Bancontact.

Online winkelen heeft daarnaast nog een ander groot voordeel: kortingscodes. Die online variant van de kortingsbonnen gebruikt u in uw online winkelmandje om zo direct korting te ontvangen op uw aankopen. Die kortingscodes kan u vaak in de fysieke winkel niet gebruiken, waardoor u de korting dus mist. Op zoek naar een kortingscode? U vindt ze bij Goedkoop.be.

Shop op tijd

Ook winkeliers zijn zich bewust van de eindejaarsdrukte. Zij verhogen daarom vaak hun prijzen naarmate Kerstmis dichterbij komt. Hebt u al een cadeautje op het oog of een nieuwe outfit nodig voor het kerstfeest? Wacht dan niet langer en koop ze zo snel mogelijk. De kans is immers groot dat hetzelfde product over een paar weken duurder is geworden.

Uitzonderingen hierop zijn Black Friday en Cyber Monday. Black Friday is een dag waarop winkels in de Verenigde Staten traditioneel hun producten verkopen aan enorme kortingen. Die dag waait echter steeds meer over naar België, waardoor ook u op die dag kan profiteren bij een groot aantal winkels. Ook de online variant, Cyber Monday, wint sterk aan populariteit in ons kleine landje. Black Friday vindt dit jaar plaats op 25 november, Cyber Monday volgt op 28 november.

Bespaar met uw kredietkaart

Als u uw aankopen doet, in de winkel of online, dan kan u met de juiste kredietkaart nog bijkomende korting krijgen. Zo bieden drie cashback kredietkaarten van Beobank u tot 5% korting bij het shoppen:

  • Beobank Extra World Mastercard: 3% korting op al uw aankopen de eerste drie maanden, daarna 1% op aankopen tot €100 en 0,5% op aankopen boven €100; maximum €100 korting per jaar
  • Beobank Visa: 3% korting op uw online aankopen de eerste drie maanden, daarna 1%; maximum €200 korting per jaar
  • Beobank Visa Club: 5% op uw online aankopen de eerste drie maanden, daarna 1%; maximum €200 korting per jaar

btn_CC_2_DUTCH

Geef ervaringen

Een nieuwe ketting, een muziekinstrument of een Playmobilset voor de kinderen zijn natuurlijk toffe cadeaus om te geven en te ontvangen. Uit onderzoek naar geluk blijkt echter dat u beter ervaringen of belevenissen kunt geven als cadeautje. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een concert, een citytrip of tickets voor de zoo. Fysieke cadeautjes zorgen namelijk voor een kortstondig gevoel van geluk, terwijl een ervaring een herinnering achterlaat voor een langere tijd. Het cadeautje wordt hierdoor niet per se goedkoper, maar heeft over de lange termijn wel veel meer waarde. Bovendien hebt u er misschien zelf ook nog wat aan, als u deelt in de ervaring.

Lees ook ons artikel: 4 manieren om te besparen op Sinterklaas

Mitch Scheiner

Over Mitch Scheiner

Ik heb mijn diploma in financiën gehaald, en voer graag analyses uit over hoe consumenten zoveel mogelijk kunnen besparen op lange termijn.