Kerstvakantie 2017 : 5 onvermijdelijke bestemmingen

|Posted by | Kredietkaart
Tags: , ,

Kerstvakantie 2017

De eindejaarsfeesten komen dichterbij en de kans is groot dat u er een paar dagen van tussenuit wilt glippen om een op-en-top wintervakantie in het buitenland aan te vangen. TopCompare.be heeft 5 bestemmingen voor uw kerstvakantie 2017 geselecteerd opdat u maximaal van het winterseizoen kan genieten. Want wie aan sneeuw denkt, denkt aan kerstmarkten, wintersporten, open haard en glühwein.

Kerstvakantie 2017

1. Keizerlijk Wenen

Dat de schitterende Oostenrijkse hoofdstad u op meer dan één manier zal omverblazen, staat buiten kijf. Ondanks de winterse kou die in het land heerst, bezit de stad diverse natuurlijke en architectonische hoogstandjes. In december zal u de vrieskou en sneeuw moeten trotseren, maar wees gerust: een dikke jas, handschoenen, een wollen muts en sjaal en u bent klaar voor het avontuur!

Tijdens de kerstvakantie 2017 loopt de stad over van allerlei activiteiten waarmee u Wenen kan leren kennen. Wat is er nu beter dan een poosje schaatsen op de Donau terwijl deze helemaal bedekt is met een betoverende laag ijs? Als u het iets minder avontuurlijk wilt aanpakken, kan u uw schaatskunsten ook ten volle beoefenen op de schaatsbaan voor het Rathaus: een prachtig neogotisch gebouw dat de gemeenteraad en de Weense Landtag (parlement) huisvestigt. Wist u dat de constructie van het gebouw is geïnspireerd op de bouwstijl van het stadhuis in Brussel?

Bent u niet zo’n schaatser? Geen probleem, u kan in Wenen overal wel wat wintermagie vinden! Wandel op uw dooie gemak door de Weense straten terwijl u de mooie kerstversieringen in de stad bewondert. Wanneer de avond valt, licht het centrum op door duizenden lichtjes. Verdwaal tussen de vele kerstmarktjes op verschillende plaatsen in de stad: gezelligheid voor jong en oud gegarandeerd! Als het echt even te koud wordt, kan u zich verwarmen in de innemende Stephansdom.

Wenen heeft alles om uw kerstvakantie 2017 tot een geweldig verblijf om te toveren. Een winters bezoekje aan een stad als deze overslaan is dus echt zonde. Bewapen uzelf met uw warmste kleren en ga met een gerust hart de koude tegemoet!

Tip

Als u op vakantie gaat, vergeet dan niet na te kijken of u steeds goed verzekerd bent in geval van onvoorziene omstandigheden. Bent u in het bezit van een kredietkaart met inbegrepen reisverzekering? Dan kan u afhankelijk van de kaart beroep doen op een annulering- en onderbrekingsverzekering, bijstand op reis, verzekering tegen verlies of vertraging van uw bagage, vertraagde vluchten, gemiste connecties en meer.

Kerstvakantie 2017

2. Ljubljana, de Sloveense hoofdstad

Vind de magie van uw kerstvakantie 2017 dit jaar in Ljubljana! De hoofdstad van Slovenië telt 280.000 inwoners (bijna 100.000 meer dan Brussel) en zal u charmeren met haar kleurrijke gebouwen en lieflijke voetgangersstraten. Slovenen vieren Kerstmis elk jaar met veel tamtam, wat direct duidelijk is als u de beroemde kerstverlichting in de stad gaat bekijken. Maar liefst 64 km aan lichtjes wordt gedurende de laatste maand van het jaar elke avond aangestoken en creëert een op-en-top kerstfeer in de betoverende stad.

Zin om de omgeving te verkennen? Huur een auto en rijd naar Triëst: een prachtig Italiaanse stadje aan de voet van de Dinarische Alpen en de Adriatische Zee dichtbij de Sloveense grens. Het aangename klimaat met de droge Bora wind, de dichtbijheid van de Balkan en de geschiedenis van de stad maken de uitstap geslaagd.

Wist u dat?

Naast Sint Niklaas en de kerstman brengt ‘Grootvadertje Vorst’, gekend onder de naam Dedek Moroz, geschenken voor kinderen op de avond van 31 december. De man lijkt erg op de kerstman, maar is in het wit gekleed.

Kerstvakantie 2017

3. Boedapest, de parel van de Donau

Boedapest is ’s winters een echte must-see bestemming. Al is de stad tijdens andere seizoenen ook mooi, raden wij u aan om uw kerstvakantie 2017 hier door te brengen. De magie die tijdens de kerstperiode in de stad heerst, zal u niet onberoerd laten. Jong en oud worden hier verrast door de diverse kerstmarktjes. 3 van hen kan u terugvinden op prominente plaatsen in de stad: voor de St. Stephen basiliek, op het Vörösmarty plein en voor het stadhuis. De eerste is ongetwijfeld de mooiste en creërt een idyllische omgeving. Geniet van de magische lichtprojecties op de muren van de basiliek!

In Boedapest verblijven zonder een bezoekje aan de Szechenyi thermische baden te brengen kan weliswaar niet door de beugel. Zowel binnen als buiten vormen allerlei baden met verschillende temperaturen, spa’s, sauna’s en stoombaden de ideale ontspanning voor u. Eenmaal u helemaal relaxed bent, aarzel dan niet om rond de Vajdahunyad burcht te wandelen en de gezellige wintersfeer mee te pikken.

Schaatsliefhebbers kunnen zich vlakbij het kasteel helemaal laten gaan op de grootste ijsbaan in Europa. Met een ijsoppervlakte van 12.000m² is er genoeg plaats voor iedereen!

Tip

Aarzel niet om voor uw hotelboekingen, vliegtickets en autohuur uw miles van uw kredietkaart te gebruiken. Telkens u een uitgave met de kaart verricht, verzamelt u miles waarmee u kan profiteren van diverse kortingen.

Kerstvakantie 2017

4. Petersburg, het Venetië van de Baltische Zee

St.Petersburg is de op één na grootste stad in Rusland. Hoewel de stad ook haar charmes heeft in de zomer, waar u er kan genieten van witte nachten en de opening van de Neva bruggen, is het zeker ook de moeite waard om er ‘s winters rond te lopen. Aangezien men bij ‘Rusland’ toch vaak denkt aan koude, waarom zou u St. Petersburg dan niet in al haar glorie bewonderen en uw kerstvakantie 2017 hier doorbrengen?

Het prachtige Venetië van de Oostzee is de perfecte bestemming voor een romantisch uitje, gehuld in een betoverende sneeuwmantel. Talrijke activiteiten in de stad verzekeren u van een geslaagde trip. Zoals in elke grote stad hebt u ‘s winters ook hier de mogelijkheid om u op een van de schaatsbanen volledig te laten gaan. Hebt u altijd al eens over water willen lopen? Maak dan een wandeling over de Neva en haar bevroren grachten. Struin vervolgens via de vele voetpaadjes door de kerstmarkten en geniet van een lekkere glühwein om u op te warmen.

Daar niet zoveel mensen de Russische kou willen trotseren, zijn de musea praktisch verlaten. Hierdoor kan u alle tentoonstellingen ten volle waarderen. Het zou jammer zijn als u het beroemde Winterpaleis, alias de Hermitage, een van de grootste musea ter wereld, of andere Russische musea met exclusieve kunst overslaat.

Tip

Breng een stadsplattegrond met Cyrillische straatnamen mee. Zo zal u beter uw weg vinden!

Kerstvakantie 2017

5. Tallinn, de middeleeuwse baltische hoofdstad

De hoofdstad van Estland beschikt over weelderige landschappen tijdens de eindejaarsfeesten. Tallinn is een onmisbare bestemming voor uw kerstvakantie 2017. De stad zal u meeslepen met haar smalle kronkelende straatjes, kleurrijke huizen en gebouwen die u doen denken aan de Middeleeuwen. Slingers, kerstbomen, lichtjes, glühwein en kersthutten nemen hun plaats in op verschillende pleinen in de stad. Bent u een bierliefhebber? Probeer dan zeker het honingbier als lokale specialiteit; een echte aanrader! Het lijkt een beetje op ons nationaal Barbar bier.

Kleed u warm van top tot teen en wandel door de straten van Tallinn. Beklim de weg naar de Sint-Olafkerk, de grootste van Europa sinds de constructie in 1267. Vanaf hier hebt u een geweldig uitzicht over de hele stad en haar labyrintische rijstroken. Als u de kans hebt, maak dan een wandeling langs het water met uitzicht op de Finse Golf. Bij een heldere lucht kan u zelfs Helsinki en de Finse kusten zien. Zin om een tussenstop te maken? Met de veerboot doet u er slechts 20 minuten over!

Volgens de legende zou Tallinn de eerste stad zijn geweest waar een openbare kerstboom werd opgericht in 1441. Opnieuw een reden om hier in december enkele dagen te komen doorbrengen en de pracht en magie van de eindejaarsfeesten te bewonderen!

Tip

Als u te voet door de stad loopt, krijgt u de kans om allerlei architectonische schatten te ontdekken!

Conclusie? Er bestaat een resem aan mogelijke stedentrips die ‘s winters zeker de moeite waard zijn. Kerstmis komt immers hand in hand met koude, sneeuw en glühwein, nietwaar? Wikkel uzelf dus goed in met knusse handschoenen, wollen muts en een dikke jas en laat u tijdens de kerstvakantie 2017 verrassen door een van deze prachtige Europese steden en al haar winteractiviteiten!