Kortingskalender: Waar vind je deze maand de mooiste kortingen?

|Posted by | Financiën
Tags:

Wie op onze site bankproducten vergelijkt, kan duizenden euro’s besparen door het juiste product te kiezen. Maar ook in het dagdagelijkse leven kan je heel wat geld opzijzetten door te profiteren van allerlei kortingen. TopCompare.be gaat elke maand op zoek naar de mooiste kortingen op de markt.

Augustus


De maand augustus start voor veel koopjesjagers in mineur. De tweede maand van de zomervakantie luidt namelijk het einde van de soldenperiode in. Volgens cijfers van De Mode Unie, de federatie voor zelfstandige modedetailhandel hebben we met z’n allen twee procent meer gekocht dan tijdens dezelfde periode vorig jaar.

Ondanks het einde van de solden, kan je ook deze maand heel wat geld besparen. Een overzicht.

Bespaar op je telecomfactuur door je tv-abonnement te schrappen

Orange, één van de grootste telecomoperators in België heeft een absolute primeur gelanceerd in ons land, namelijk een telecombunder zonder tv-abonnement. Het nieuwe product heet Love Duo. Bij de overige spelers ben je verplicht een tv-abonnement op te nemen in je telecombundel.

Wie bij Orange zijn telecombundel met tv-abonnement inruilt voor Love Duo, kan op die manier maandelijks 15 euro besparen. Op jaarbasis vertaalt zich dat naar een besparing van 180 euro.

Jonger dan 26 jaar? Reis deze maand zeer goedkoop met de trein

De NMBS heeft deze zomer een kortingsactie gelanceerd voor treinreizigers jonger dan 26 jaar. Zij kunnen tijdens de schoolvakantie namelijk voor 25 euro per maand het abonnement ‘Go Unlimited’ kopen.

Dankzij het abonnement kunnen jongeren tot en met de start van het nieuwe schooljaar op 1 september vrij reizen in België. Jongeren die veel reizen met de trein kunnen dankzij deze formule heel wat geld besparen. Wie één week onbeperkt wil reizen, betaalt 15 euro voor een abonnement.

Profiteer deze maand van cashbackdeals

Tijdens augustus kan je profiteren van heel wat cashbackdeals bij MediaMarkt. Dankzij dergelijke deals wordt een deel van je aankoopbedrag terugbetaald. Zo kan je bijvoorbeeld tot 500 euro terugkrijgen als je een QLED-televisie van Samsung koopt.

Pas op met een gratis zichtrekening als je op reis gaat

Wie deze maand nog een reis naar de zon boekt, controleert best even of hij moet bijbetalen als hij met zijn bankkaart geld afhaalt. Buiten de eurozone gaat een geldafhaling gepaard met wisselkoers-en administratiekosten.

Binnen de eurozone is dat doorgaans kosteloos, tenzij je een gratis zichtrekening hebt. In het merendeel van de gevallen, moet je extra kosten betalen als je geld afhaalt aan een geldautomaat die geen eigendom is van je vertrouwde bank. Vergelijk hier alle beschikbare zichtrekeningen.

Over Niels Saelens

Als content manager bij TopCompare.be volg ik alles wat er zich in de financiële wereld afspeelt van nabij op. Door complexe materie op een eenvoudige manier uit te leggen, help ik je om je financiën nog beter te beheren.