Kortingskalender: Waar vind je deze maand de mooiste kortingen?

|Posted by | Financiën
Tags:

Wie op onze site bankproducten vergelijkt, kan duizenden euro’s besparen door het juiste product te kiezen. Maar ook in het dagdagelijkse leven kan je heel wat geld opzijzetten door te profiteren van allerlei kortingen. TopCompare.be gaat elke maand op zoek naar de mooiste kortingen op de markt.

Oktober staat ongetwijfeld met een een rode kruis aangeduid in de kalender van iedere horrorliefhebber. Voor de koopjesjagers brengt die maand dan weer weinig lekkers met zich mee.

Profiteer van tijdelijke deals

Wie in de maand oktober wil genieten van allerhande kortingen blijft een beetje op zijn honger zitten. Gelukkig zien we hier en daar een winkelketen uitpakken met tijdelijke acties. MediaMarkt is daar één van. Die winkelketen start op 4 oktober met een actie genaamd ‘Shocktober’. Tijdens die actieperiode – die welgeteld 10 dagen loopt – gaat MediaMarkt elke dag een korting geven op een aantal producten.

Wachten op november

Je kan deze maand ook gebruiken om wat geld opzij te zetten voor niet-dringende aankopen. De kans is namelijk groot dat de maand november heel wat lekkers in petto heeft voor de koopjesjagers. Op 29 november barst Black Friday namelijk los in de Verenigde Staten. Tijdens die dag pakken allerhande winkelketens uit met zeer scherpe kortingen. Ook bij ons wint Black Friday elk jaar aan populariteit. Als we naar de voorgaande jaren kijken, leren we dat onder meer MediaMarkt, Bol.com en Coolblue die dag uitpakken met mooie kortingen. Lees er hier volgende maand meer over.

Wie wil genieten van een extra korting, kan overwegen om zijn kredietkaart te gebruiken. Bij sommige kaarten krijg je namelijk een extra korting als je die gebruikt.

Grijp mooie kortingen in onlinewinkels

Bol.com en Collishop.be zijn maar enkele voorbeelden van onlinewinkels die uitpakken met stevige kortingen. Wie een laptop wil, kan bij Bol.com tot 30 procent korting krijgen op studielaptops. Wie op zoek is naar een rugzak voor zoon-of dochterlief is zowel bij Bol.com als bij Collishop.be aan het juiste adres. Op beide sites kan je genieten van kortingen die oplopen tot 30 à 40 procent.

Fietsenwinkel.nl geeft dan weer stevige kortingen op fietsen naar aanleiding van de start van het nieuwe schooljaar. Daarnaast geeft de internetwinkel een gratis fietskrat bij alle transportfietsen. Wie een nieuwe fiets wil kopen, kan daar een fietslening voor afsluiten.

Vraag een leerlingenkaart aan

Via de site van de Vlaamse Scholierenkoepel kan je een leerlingenkaart aanvragen voor leerlingen in het secundair onderwijs. Die kaart is gratis en levert tal van kortingen op voor de schoolgaande kinderen. Dankzij die kaart kunnen ze onder meer profiteren van kortingen in lokale broodjeszaken en een korting op een kappersbezoek. Op de site scholierenkoepel.be vind je een overzicht van alle handelszaken die kortingen geven aan studenten met een leerlingenkaart.

Hogeschool-en universiteitsstudenten kunnen nog even op hun lauweren rusten voor het nieuwe schooljaar van start gaat. Zij worden pas op 23 september aan de schoolpoorten verwacht. Maar ook zij kunnen van allerlei kortingen profiteren dankzij hun studentenkaart. Ze krijgen die kaart doorgaans wanneer ze zich inschrijven aan een universiteit of hogeschool. Die kaart geeft onder meer recht op een korting van 25 procent op je filmticket in alle cinema’s van Kinepolis. Bovendien geven uiteenlopende handelszaken een korting als je je studentenkaart toont.

Vertrek in september op reis

Wie geen schoolgaande kinderen heeft, kan in september bijzonder goedkoop reizen. Uiteenlopende touroperators pakken tijdens die maand uit met lucratieve last minute deals. Zo kan je via Neckermann bijvoorbeeld een weekje op hotel (all inclusive) gaan in Egypte voor slechts 510 euro. Volgens de site van Neckermann is dat een korting van 50 procent. Voor sommige reizen loopt de korting zelfs op tot 70 procent.

Ook de concurrerende touroperators pakken uit met stevige kortingen. Op de site van bijvoorbeeld TUI vind je kortingen die kunnen oplopen tot 50 procent. September biedt met andere woorden mooie kansen voor mensen die voor de start van de herfst-en winterperiode nog even willen genieten van de zon.

Bespaar op je telecomfactuur door je tv-abonnement te schrappen

Orange, één van de grootste telecomoperators in België heeft een absolute primeur gelanceerd in ons land, namelijk een telecombunder zonder tv-abonnement. Het nieuwe product heet Love Duo. Bij de overige spelers ben je verplicht een tv-abonnement op te nemen in je telecombundel.

Wie bij Orange zijn telecombundel met tv-abonnement inruilt voor Love Duo, kan op die manier maandelijks 15 euro besparen. Op jaarbasis vertaalt zich dat naar een besparing van 180 euro.

Jonger dan 26 jaar? Reis deze maand zeer goedkoop met de trein

De NMBS heeft deze zomer een kortingsactie gelanceerd voor treinreizigers jonger dan 26 jaar. Zij kunnen tijdens de schoolvakantie namelijk voor 25 euro per maand het abonnement ‘Go Unlimited’ kopen.

Dankzij het abonnement kunnen jongeren tot en met de start van het nieuwe schooljaar op 1 september vrij reizen in België. Jongeren die veel reizen met de trein kunnen dankzij deze formule heel wat geld besparen. Wie één week onbeperkt wil reizen, betaalt 15 euro voor een abonnement.

Profiteer deze maand van cashbackdeals

Tijdens augustus kan je profiteren van heel wat cashbackdeals bij MediaMarkt. Dankzij dergelijke deals wordt een deel van je aankoopbedrag terugbetaald. Zo kan je bijvoorbeeld tot 500 euro terugkrijgen als je een QLED-televisie van Samsung koopt.

Pas op met een gratis zichtrekening als je op reis gaat

Wie deze maand nog een reis naar de zon boekt, controleert best even of hij moet bijbetalen als hij met zijn bankkaart geld afhaalt. Buiten de eurozone gaat een geldafhaling gepaard met wisselkoers-en administratiekosten.

Binnen de eurozone is dat doorgaans kosteloos, tenzij je een gratis zichtrekening hebt. In het merendeel van de gevallen, moet je extra kosten betalen als je geld afhaalt aan een geldautomaat die geen eigendom is van je vertrouwde bank. Vergelijk hier alle beschikbare zichtrekeningen.

Avatar

Over Niels Saelens

Als content manager bij TopCompare.be volg ik alles wat er zich in de financiële wereld afspeelt van nabij op. Door complexe materie op een eenvoudige manier uit te leggen, help ik je om je financiën nog beter te beheren.