Hoe verzekerd aankopen doen tijdens het winkelen

|Posted by | Kredietkaart
Tags: ,

Verzekerd

Het gebruik van een kredietkaart is veiliger dan ooit. U kunt zelfs besparen op uw verzekeringen omdat aankopen via kredietkaarten vaak automatisch zijn verzekerd. Haal meer rendement uit uw kredietkaart.

Ik ging op pad voor een nieuwe Iphone. Mijn vorige Iphone had diverse ongelukken doorstaan waarbij het scherm het meer dan eens moest ontgelden. De verkoper in de winkel vroeg tot drie keer toe of ik zeker wist dat ik er geen verzekering bij wilde. Ik was ervan overtuigd dat het niet nodig was. Dit keer was het mijn goede voornemen er voorzichtiger mee om te gaan. Ik betaalde met mijn kredietkaart en verliet glimlachend de winkel.

De week erop ging het mis. Goed mis. Ik werd gebeld terwijl ik over straat liep. Het gebeurde in een onoplettend moment. Zachtjes maar gericht raakte mijn Iphone de stoeptegels. Vurig hoopte ik dat het goed was gegaan maar een aanblik op mijn scherm en mijn hoop was vervolgen. Mijn week oude Iphone liet het leven.

Nog geen uur later was ik terug in de winkel. De verkoper was duidelijk. Ik had mijn telefoon niet verzekerd waardoor ik geen recht had op vergoeding. Groot was mijn verbazing toen bleek dat ik verzekerd bleek te zijn omdat ik de aankoop had gedaan met mijn kredietkaart. Met een nieuwe Iphone verliet ik de winkel. Wel kocht ik er voor de zekerheid een hoesje bij.

Lees ons artikel: De drie beste kredietkaarten voor online winkelgemak

Wat zijn eigenlijk de voordelen van het gebruik van een kredietkaart?

In het verleden was het gebruik van een kredietkaart zeker niet alledaags. Tijden veranderen, zo ook ons betalingsverkeer. Tegenwoordig is het gebruik van kredietkaart gemakkelijk en veilig. Zolang het gebruik van de kredietkaart goed gestuurd wordt uiteraard. Hierbij enkele voordelen van het gebruik van een kredietkaart:

Veilig betalen

Waar vroeger een handtekening voldoende was voor het gebruik van een kredietkaart, zijn de huidige kredietkaarten extra beveiligd met een persoonlijke code waardoor de kans op fraude gereduceerd wordt. U bent zowel in een winkel als tijdens het online winkelen beschermd. Diverse banken gebruiken zelfs extra vragen/ codes tijdens het aankoopproces waardoor betalen met kredietkaart nog veiliger is. Dankzij de fraudeverzekering die sommige kredietkaarten bieden, kan u helemaal op beide oren slapen.

Verzekerd aankopen

Wanneer u een aankoop doet met een kredietkaart, zijn deze aankopen vaak verzekerd tegen verlies, beschadiging en diefstal, afhankelijk van de kredietkaart. Bijvoorbeeld voor een duur van 180 dagen na aankoop.

Betalingsmogelijkheden: gespreid of in een keer

Wanneer u met uw kredietkaart afrekent kunt u dit bedrag maandelijks in een keer van uw zichtrekening laten afschrijven. In dit geval betaald u geen rente. Een andere mogelijkheid is gespreid betalen. U betaalt in dit geval rente op het bedrag dat openstaat.

Lees ons artikel: 5 tips om optimaal gebruik te maken van uw kredietkaarten

Voordelen tijdens reizen

De wereld wordt steeds kleiner. Waar vroeger een reis naar Azië een luxe goed was, is dat het tegenwoordig alles behalve. Het gebruik van een kredietkaart vergroot uw reisgemak nog meer. U kunt er wereldwijd mee betalen en geld opnemen. Daarnaast dekken sommige kaarten onvoorziene gebeurtenissen zoals een ongeval, vluchtvertraging of biedt ze terugbetaling bij annulering van een reis. Mooi meegenomen is dat u met bepaalde kredietkaarten ook nog eens spaart voor miles.

Kortom, een kredietkaart biedt u tegenwoordig niet alleen een veilig betaalmiddel, daarnaast bent u verzekerd tegen meerdere ongemakken. Bijvoorbeeld wanneer u een auto-ongeval heeft in het buitenland of uw nieuwe Iphone een ontmoeting heeft met de stoeptegels! Het is eveneens mooi meegenomen dat u kunt besparen op de andere verzekeringen die u wellicht wilde gaan afsluiten.

Bent u op zoek naar de kredietkaart die bij u past? Vergelijk eenvoudig en snel alle financiële instellingen!

A. Maalderink

Over A. Maalderink

Ze is een ervaren lifestyle blogger. Ze voorziet u graag van haar kennis over het besparen van geld op Topcompare.be.