Mobiel bankieren app: hoe werkt het?

|Posted by | Lifestyle
Tags: , ,

Mobiel bankieren app

GESPONSORD DOOR ING

Steeds meer aspecten van ons leven maken de transitie naar de digitale wereld. Tegenwoordig is dat ook het geval voor financiën. Uiteraard zullen de meesten wel bekend zijn met online bankieren, maar er bestaat nog enige onzekerheid over bankieren op een tablet of smartphone. Toch kunnen deze opties erg handig zijn. TopCompare.be legt uit wat er zo goed is aan mobiele bank apps.

Gemak van een mobiel bankieren app

Als u minder vertrouwd bent met mobiele apps denkt u wellicht dat het te ingewikkeld zal zijn. Het is een begrijpelijke verwachting, maar de applicaties zijn grotendeels super gebruiksvriendelijk. Iedere stap is logisch en eenvoudig te volgen. Vooral als u reeds de bank websites op uw computer hebt gebruikt, is de mobiele app erg eenvoudig. Het is moeilijker om toegang te krijgen via een computer of om naar de bank te gaan dan om via uw mobiel uw bankzaken te raadplegen.

Lees ons artikel: De 3 beste apps om uw budget te beheren

Toegang verkrijgen tot mobiel bankieren

Het enige dat u nodig heeft om gebruik te maken van een mobiele bank app is een smartphone met internetverbinding. Het maakt niet uit of uw telefoon van Android of iOS is. De apps zijn te downloaden op Google Play van Android en de App Store van Apple.

Internet kan via een 3G of 4G verbinding of via het beveiligde wifi-netwerk van uzelf of van uw werk. Al uw geldzaken kunnen dus overal geregeld worden.

Veiligheid van mobiel bankieren

Zodra u de app hebt geïnstalleerd maakt u een uniek profiel aan met een wachtwoord. Voor bepaalde smartphones is het zelfs mogelijk om een vingerafdruk te gebruiken. Dit zorgt voor de bescherming van uw persoonlijke gegevens.

Uiteraard gebruiken de apps hoogwaardige encryptie om ervoor te zorgen dat uw gegevens niet zomaar gekopieerd of onderschept kunnen worden. Verder geeft uw bank advies om digitale fraude te voorkomen. Zo zullen ze advies geven over het gebruik van publieke wifi-netwerken, want deze zijn soms onvoldoende beschermd.

Lees ons artikel: Nuttige tips om uw geld te beheren

Voordelen van mobiel bankieren

Met de applicatie van uw bank kunt u altijd controleren hoeveel er op uw rekening staat en wat de laatste afschrijvingen zijn. Er zijn echter nog veel meer opties. Zo kunt u snel betalingen uitvoeren, om iets te kopen maar ook bijvoorbeeld om een kennis terug te betalen. Verder kunt u uw spaargeld en beleggingen raadplegen of zelfs facturen bekijken en afrekenen. Als u iets wilt doen met de persoonlijke hulp van een bankier, dan kunt u de mobiele app gebruiken voor een afspraak bij de bank. Al uw handelingen worden dus gemakkelijker en sneller.

Hoe zit het met grote handelingen

Het is met de mobiele bank app bijna niet meer nodig om naar de bank te gaan. Voor de belangrijkere financiële stappen, zoals leningen, kunt u uiteraard nog naar de bank. Als u wilt zullen de werknemers u ook gewoon nog met kleinigheden helpen, maar dat duurt dus wel langer dan via de apps.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met ING.

Nour Khamis

Over Nour Khamis

Ik combineer mijn journalistieke en financiële ervaring om ingewikkelde geldzaken op een begrijpbare manier uit te leggen.