Waarom mobiel betalen met een digital wallet?

|Posted by | Lifestyle
Tags: , ,

Mobiel betalen

GESPONSORD DOOR ING

Voert u uw financiële taken liever uit met uw smartphone in plaats van met een computer, dan biedt een digital wallet de uitkomst. Deze smartphone en tablet applicatie, ook wel een e-wallet, digitale portemonnee of portefeuille genoemd, biedt extra vrijheid in de manier waarop u mobiel betaalt.

Veiligheid van mobiel betalen

Niemand zal zomaar zijn bankgegevens invoeren in een onbekende applicatie. Als u een digital wallet gebruikt die niet in dit artikel wordt besproken, is het van belang om eerst te kijken hoeveel het gebruikt wordt en of de recensies goed zijn.

Toch hoeft u in het algemeen niet bang te zijn voor de veiligheid van digitale portemonnees, want er zijn strikte beveiligingsmaatregelen. Een aantal goede keuzes zijn PayPal, Apple Pay, Android Pay en Samsung Pay. Deze vier worden het meest gebruikt, maar er zijn meer opties en het aanbod zal de komende tijd alleen maar toenemen.

De applicaties maken gebruik van wachtwoorden, encryptie en soms ook vingerafdrukherkenning. Dankzij de encryptie zijn uw verzonden gegevens veilig van digitale fraude. Mocht u uw telefoon kwijtraken, dan kunt u voor de zekerheid uw gegevens vanaf een computer wissen.

Lees ons artikel: Mobiel bankieren app: hoe werkt het?

De voordelen van een digitale wallet

Dankzij het gebruik van een digital wallet kunt u gemakkelijk mobiel betalen. In plaats van bij een online bestelling steeds uw bankgegevens in te moeten voeren, kunt u met een digitale portemonnee direct betalen. Ook contant betalen wordt grotendeels overbodig met een digital wallet op uw smartphone. Als uw smartphone NFC (Near-Field Communication) toelaat, kunt u trouwens kleine bedragen gemakkelijk betalen zonder pincode. Deze bedragen zijn vaak beperkt tot ongeveer € 25-75 euro.

Verder helpen de apps u bij het beheren van betalingen. De betalingen worden automatisch ingedeeld tussen verschillende soorten activiteiten. Zo kunt u zien waar u het meeste geld aan uitgeeft en eventueel uw koopgedrag op basis hiervan aanpassen. Ook kunt u een waarschuwingssysteem instellen zodat u een bericht ontvangt als u te veel uitgeeft.

Naast de persoonlijke digital wallet om enkel uw eigen financiën te beheren bestaan er ook groepsvarianten. Deze sociale digital wallets zorgen ervoor dat vrienden een rekening kunnen verdelen of bijvoorbeeld gezamenlijk een cadeau kunnen kopen. Alles wordt geregistreerd zodat u achteraf kunt controleren of alles eerlijk is verlopen. Het gehele proces is gratis, dus u betaalt geen commissie aan de app per betaling.

Geschreven in samenwerking met ING

Nour Khamis

Over Nour Khamis

Ik combineer mijn journalistieke en financiële ervaring om ingewikkelde geldzaken op een begrijpbare manier uit te leggen.