Nieuwjaar: een geslaagd feest met een beperkt budget

|Posted by | Lifestyle
Tags: ,

Nieuwjaar

Nieuwjaar is de beste gelegenheid om uw volledige familie en/of al uw vrienden bij elkaar te krijgen op een avond. Nochtans kan de organisatie van zo’n feestje uitdraaien op hoofdpijn, voornamelijk wanneer u slechts een gelimiteerd budget voorhanden hebt.

Ook al gaat oudejaarsavond bij u door en zijn de kussen en lachbuien onder vrienden gratis, toch moet u een bepaald budget voorzien. Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat oudejaarsavond binnen de perken blijft maar toch één van de meest memorabele avonden wordt. Daarnaast wilt u vast ook een goede start maken in het nieuwe jaar en hierbij kan ons budget formulier goed van pas komen!

Download ons budget formulier Wij helpen u uw budget voor 2019 te beheren

1. Doe uw boodschappen in de goedkoopste supermarkt

 Het is aangeraden om eerst de prijzen in de verschillende supermarkten in uw buurt te vergelijken vooraleer boodschappen te doen. Het verschil tussen de producten zal misschien niet heel groot zijn, maar het bedrag van uw uiteindelijke factuur kan wel erg variëren en zo kan u op een eenvoudige manier geld besparen.

Het is ook heel nuttig om een lijstje van producten te maken zodat u precies weet wat u nodig hebt. Zet er telkens de hoeveelheden bij, zo vermijdt u overbodige aankopen te doen. Sommige supermarkten hebben ook promoties lopen voor Nieuwjaar, wees er dus attent op!

Lees ons artikel: Hoe u geld kan besparen wanneer u boodschappen doet

2. Vraag aan uw vrienden en familie om iets klein mee te brengen

Aarzel niet om uw naasten te vragen iets klein mee te nemen om te eten of te drinken. Dat doet hen een plezier en tegelijk kan u wat euro’s besparen. Sommigen zullen misschien voorstellen een specialiteit klaar te maken die zeker bij iedereen in de smaak zal vallen. Dat komt natuurlijk nóg beter uit voor uw portemonnee!

3. Koop niet al te dure champagne

 Sommigen zullen zeggen dat er geen Nieuwjaar bestaat zonder champagne. Maar begin niet te stressen, er zijn zeker goede flessen champagne in de winkel beschikbaar voor een schappelijke prijs. Spendeer dus niet heel uw budget hieraan. Champagne is gepast op oudejaarsavond maar uw vrienden zullen u zeker vergeven als u geen millésime 2002 hebt gekocht.

4. Hergebruik uw kerstdecoratie

Gebruik de slingers die u gewoonlijk voor Kerstmis gebruikt om uw huis te versieren. Zo  creëert u niet alleen een ideale sfeer van de eindejaarsfeesten, ook laat het u toe te besparen. U zal altijd ballonen of andere bijkomende decoratie kunnen kopen voor een betaalbare prijs.

Bovendien is het vrij nutteloos om vuurwerk te kopen. Vaak is het vrij duur en u kan beter genieten van het vuurwerk dat in uw omgeving wordt afgestoken. Vaak organiseren steden vuurwerk of misschien wel uw buren. Twijfel dus niet om u erover te informeren zodat u uw vrienden blij kan maken.

5. Gebruik uw kredietkaart met cashback of punten

Als u over een kredietkaart met cashback beschikt, aarzel dan niet om die te gebruiken. U kan hiermee immers een klein gedeelte van uw aankopen terugbetaald krijgen. Op dezelfde manier kan u genieten van cadeaubonnen of kortingen als u uw aankopen doet met een kredietkaart waarmee u punten kan sparen. We raden u aan om steeds de voorwaarden van de kaart goed na te kijken. De kredietkaarten houden talrijke voordelen in, waarom zou u er niet van profiteren?

Gebruik onze vergelijkingstool om de kredietkaart te vinden die het beste past bij uw profiel.

6. Maak plezier met spelletjes uit de oude doos

 Men zegt vaak dat de oude spelletjes de meest leuke zijn, aarzel dus niet om bijvoorbeeld het spel Twister nog eens uit de kast te halen. U zal verbaasd zijn hoe tijdloos deze gezelschapsspelen zijn. U kan natuurlijk ook creatievere spelletjes spelen, zoals bijvoorbeeld « Wie ben ik? ». Het is helemaal niet nodig om u blauw te betalen aan nieuwe spelletjes als u er reeds genoeg in huis hebt waarmee u plezier kunt beleven.

7. Nieuwjaar doorbrengen bij u thuis

 Uitgaan is vrij duur en eigenlijk kan u beter genieten van de aanwezigheid van uw vrienden en/of familie door thuis te blijven en daar eventueel uw dansbenen los te gooien op de eigen gekozen muziek. Dat is gezelliger en tegelijk ook spaarzamer.

Het is dus niet nodig om een reusachtig bedrag uit te geven om er een leuke oudejaarsavond en -nacht van te maken. U doet er goed aan alle financiële instellingen te vergelijken om de kredietkaart met cashback of punten te vinden die het beste bij u past. Het succes van de avond hangt niet af van de kosten ervan, geniet eerder van de aanwezigheid van uw vrienden en familie. Lange discussies onderbroken door vele lachbuien maken de avond helemaal geslaagd!

Tot slot, laten we zeker niet het allerbelangrijkste vergeten: GELUKKIG NIEUWJAAR!

Mitch Scheiner

Over Mitch Scheiner

Ik heb mijn diploma in financiën gehaald, en voer graag analyses uit over hoe consumenten zoveel mogelijk kunnen besparen op lange termijn.