PayPal-rekening: waarom het interessant is

|Posted by | Financiën, Kredietkaart
Tags: ,
PayPal-rekening

Met de groei van e-commerce, ligt de naam van PayPal op ieders lippen. In België beschikken veel mensen al over een PayPal-rekening. Voor anderen neemt het online winkelen nog steeds veel tijd in beslag. Je kredietkaart zoeken, je bankgegevens op de website ingeven, soms de gegevens met een kaartlezer controleren, … noem maar op. Dankzij een PayPal-rekening verloopt dit hele proces allemaal eenvoudiger en sneller. Net daarom zou het nuttig zijn om er een te openen.

Kredietkaart

Tegenwoordig heeft bijna iedereen een kredietkaart, of toch minstens een bankkaart. Je kan er gemakkelijk mee online shoppen en jezelf dus op ieder moment trakteren op iets nieuw. Een auto huren, een hotel reserveren, vliegtuigtickets boeken, een hoop kleding bestellen of andere producten kopen. Het is allemaal mogelijk met dat kleine plastic kaartje in je hand. Elk type kaart en elke bank heeft wel zijn eigen voordelen. Het is daarom belangrijk om ze zorgvuldig te vergelijken voordat je er een aanvraagt, zodat je kan zien welke het best bij jouw profiel – en uiteraard jouw shopgedrag – past.

Veiligheid

Naast het gebruikscomfort, is vooral het veiligheidsaspect essentieel bij elke online transactie. Het zou jammer zijn dat jouw bankgegevens in handen vallen van mensen met kwade bedoelingen, niet? Gelukkig garandeert een PayPal-rekening je optimale veiligheid:

  • Beveiliging van betalingen: bankgegevens worden niet doorgegeven aan verkopers, aangezien alleen een e-mailadres en een wachtwoord nodig zijn om transacties uit te voeren.
  • Aankoopbescherming: dankzij deze garantie betaalt PayPal je de totale kosten terug, inclusief de verzendkosten, als je product niet overeenkomt met de beschrijving of niet wordt geleverd. Niet gedekt zijn onroerende goederen, voertuigen, verboden items, persoonlijk afgehaalde items en verzonden geld.
  • Verdachte activiteiten: geavanceerde fraudetechnologieën maken het mogelijk deze op te sporen.

Niettemin is het noodzakelijk om waakzaam te blijven bij betalingen via je PayPal-rekening, net als bij het gebruik van een kredietkaart. Het is bijvoorbeeld aangeraden om na te gaan of de website beveiligd is. Als dat het geval is, verschijnt er een gesloten hangslotsymbool in jouw browser en begint de url van de site met https. Ook als je bijvoorbeeld een e-mail ontvangt die aan jouw rekening is gekoppeld, controleer je best even de afzender. Er zijn namelijk steeds meer pogingen tot oplichting, waarbij dieven proberen jouw bankgegevens te stelen door je te vragen ze opnieuw in te voeren.

Flexibiliteit

Online PayPal-betalingen zijn veel gemakkelijker en sneller. Je hoeft niet langer al jouw bankgegevens in te voeren of de transactie te bevestigen met een elektronische handtekening. Het enige wat je moet doen is inloggen op jouw PayPal-rekening.

Er zijn twee manieren om PayPal te gebruiken. Enerzijds kan je het gebruiken als een prepaid kredietkaart door geld op jouw PayPal-rekening te storten. Zo houdt je controle over je uitgaven en dus over jouw budget. Om het jezelf extra gemakkelijk te maken, kan je ook gewoon jouw kredietkaart of bankrekening koppelen aan jouw PayPal-rekening en deze vervolgens zo gebruiken.

Samengevat, met een PayPal-rekening:

  • heb je enkel het e-mailadres en het wachtwoord van je account nodig;
  • hoef je jouw bankgegevens maar één keer in te geven, wat je tijd bespaart
  • verricht je transacties met gemak;
  • kan je geld naar familie en vrienden sturen, en betalen op webshops.

Snelheid

Een transactie uitvoeren met PayPal is niet alleen eenvoudig en veilig, maar ook zeer snel. Als je bovendien de ‘One Touch’-functie inschakelt, kan je gemakkelijk van de ene naar de andere website gaan zonder dat je jouw bankgegevens opnieuw moet invoeren of opnieuw verbinding moet maken met je PayPal-rekening. Je kan deze functie natuurlijk ook weer gemakkelijk uitschakelen. Let op: voordat je deze functie activeert, moet je ervoor zorgen dat jouw smartphone, tablet of computer beveiligd is en alleen door jou gebruikt wordt.

Gratis

€20 storten aan je vrienden na een avondje uit, €100 betalen aan je favoriete kledingwebshop en ook nog snel €20 overschrijven naar je eigen bankrekening. En dat allemaal via je PayPal-rekening. Misschien vraag je je af: is dat allemaal wel gratis? Ja, een PayPal-rekening openen, de app downloaden en ook de meeste verrichten zijn gratis.

Geld overschrijven naar je eigen bankrekening is bijvoorbeeld helemaal gratis. Privébetalingen, zoals geld overmaken naar of geld ontvangen van vrienden en familie, zijn gratis. Betalingen voor aankopen van producten of diensten zijn ook gratis, maar als je bijvoorbeeld zelf iets online verkoopt worden er wel kosten in rekening gebracht. Beide betalingen zijn wel enkel gratis als er geen valutaomrekeningen moeten gebeuren. Bij internationale verrichtingen worden er ook kleine kosten aangerekend. Conclusie? Bij de meeste van je verrichtingen zal je PayPal dus gratis kunnen gebruiken.  

Avatar

Over Sien Droeshout

Het is geen geheim dat ik me als content marketeer bij TopCompare uren mag verdiepen in de allerlaatste nieuwtjes van de financiële wereld. Alleen zo kan ik mensen op een duidelijke en leuke manier informeren over financiële producten, én hen helpen de beste keuzes te maken.