Problemen met auto: wat dekt uw kredietkaart?

|Posted by | Kredietkaart
Tags: ,
problemen met de auto

Neemt u vaak de auto om naar uw werk te gaan in België of gewoon om op bezoek te gaan bij uw familie of vrienden? Dan zal u ooit wel eens te krijgen met autopech of agressie achter het stuur. Wij hebben de kredietkaarten onderzocht die u dekken in de gevallen dat u problemen met de auto ondervindt.

Problemen met de auto

Hieronder vindt u de kredietkaarten en de daarbij horende verzekeringen die het best van pas komen als u problemen met de auto ondervindt .

1. Beobank Q8 World MasterCard

Verzekering tegen auto-agressie

Deze verzekering dekt u in geval van een beschadiging of diefstal van kleding en persoonlijke bezittingen voor een bedrag van minstens 50 euro dat u betaald hebt met uw kredietkaart. De diefstal moet plaatsgevonden hebben aan boord van het voertuig en u kan maximaal tot 500 euro per schadegeval terugbetaald krijgen.

Om terugbetaald te worden, moet u een bewijs van het voorval kunnen leveren, zoals bijvoorbeeld een medisch attest of een getuigenis. U moet ook een verklaring afleggen aan het commissariaat en dit maximum 48 uur na het geval van agressie. Daarnaast moet u een bewijsstuk hebben van de prijs en de aankoopdatum van het gestolen goed. Uw dossier kan u per post versturen of onmiddellijk per email.

Verzekering tegen diefstal van autosleutels en/of -papieren

Deze verzekering helpt u de administratieve kosten te dekken voor een bedrag van minstens 50 euro voor de vervanging van uw rijbewijs, inschrijvingsdocumenten, en/of sleutels van uw privévoertuig in geval van diefstal met inbraak of geweld. Uw kredietkaart die hierbij gestolen zou worden, is ook gedekt.

Om terugbetaald te worden, moet u steeds de nodige bewijsstukken leveren, zijnde het origineel document van het proces-verbaal van de verklaring aan de politie, de facturen voor de vervanging van de documenten of sleutels en de bevestiging dat de kredietkaart gestolen werd. Voor de vervanging van de sleutels van de auto moet u een kopie van de autopapieren bijvoegen of van het huurcontract wanneer u een auto huurt. De verzekering betaalt u tot 300 euro terug per schadegeval.

2. Belfius MasterCard Platinum

Bijstand voor voertuigen en aan inzittenden

Deze kredietkaart biedt u een bijstandsverzekering aan die alle personen in het gezin en twee voertuigen per gezin dekt, overal in België en in het buitenland.

Inbegrepen in deze verzekering zijn een takeldienst, repatriëring, vervoer van inzittenden tot aan de garage, levering van brandstof, vervanging van een lekke band, oplossing in geval van een probleem met uw sleutel en het opsturen van wisselstukken.

De bestuurder geniet ook van een dekking voor het vervoer naar de bestemming of hotelkosten, repatriëring van het voertuig als het langer dan 5 dagen geblokkeerd staat of vervoer om het voertuig na herstelling weer op te gaan halen. Ook wordt het vervoer of de repatriëring van de inzittenden en van het voertuig (als het wordt teruggevonden) gedekt in geval van diefstal van het voertuig. Tot slot behoren ook de kosten voor de opslag, het achterlaten of het vervoer van het wrak tot de dekkingen.

Deze verzekering biedt bijkomend een bijstand voor uw caravan of aanhangwagen en een psychologische bijstand volgend op een car-jacking. Last but not least, als u met uw voertuig meer dan 24 uur vastzit, kan u rekenen op een vervangwagen.

3. American Express Platinum

Technische bijstand

Deze kredietkaart biedt u een volledige pechbijstand aan voor twee voertuigen in België, Luxemburg en overal in Europa. Wanneer u slachtoffer bent van een ongeval of autopech, kan u op steun rekenen totdat het probleem definitief is opgelost.

Om te kunnen genieten van deze verzekering moet u naar American Express het formulier opsturen waarop u uw geregistreerde nummerplaten hebt ingevuld.

De jaarlijkse bijdrage is 570 euro en u kan genieten van talrijke bijkomende verzekeringen en voordelen. Aarzel niet om de pagina van American Express te raadplegen om hier meer over te weten te komen.

Als u wilt weten met welke kredietkaarten u gedekt bent als u problemen met de auto ondervindt in het buitenland, kan u deze hier allemaal ontdekken.

Vergeet niet dat een kredietkaart veel meer is dan een gewoon betaalmiddel. Informeer u goed over de verzekeringen die ze u biedt om zonder zorgen op reis te kunnen gaan en problemen met de auto te vermijden.

Mitch Scheiner

Over Mitch Scheiner

Ik heb mijn diploma in financiën gehaald, en voer graag analyses uit over hoe consumenten zoveel mogelijk kunnen besparen op lange termijn.